Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

Zbog tih pucanja sam i preskočio "Akilasa"...dobri čika Kajman je "presudio"...

Što se tiče postavljanja mašinice, kasno sam video poruku, pa nisam izmerio dužinu stope na TP, izmerim sledeći put, ali sam slikao:

E sad tu imaš jednu foru koju sam ja primenio na Daiwa-ma BG za soma u koje nije mogao da stane Penn Spinfisher 7500, a tu foru mi je rekla tetka Marina1983  :ok:

Onaj zadnji "sigurnosni" prsten, ili ga malo skratiš bonsekom okolo naokolo, može i brusilicom ako si vešt - a možeš i da ga potpuno skineš - ionako ne služi ničemu, jer ako iščupaš iz prvog prstena, ni drugi ga neće spasti.

Ja sam na Daiwama gde je taj sigurnosni bio dosta uži, zasekao bonsekom popreko, pod 45 stepeni, i otkinuo klještima kad sam ga dovoljno zarezao.

:occasion14:

Gremlin

Evo kako sam rešio na Daiwa-ma:

Garofeeder

Tako ce vjerojatno na kraju i biti, da je ovaj drugi kraci/uzi kao kod tvoje Daiwe vec bih ga cvaknuo. Mozda zbilja uzet laupseg pa ga skratit za 5 mm sa zadnje strane.

Hvala u svakom slucaju.

Gremlin

Ma najjednostavnije je tako...
Ja svakako ne bi sekao stopu od mašinice ni po koju cenu.

:occasion14:

dravski pecaros

Ev na mom Twinu je 62 mm a ima malo prostora kada je do kraja odpušten nosač role

Garofeeder

Stane i Exceler LT 3000 s 63mm, BG 3500 je 68 i ne ide. Vjerojatno cu na kraju ustrojit onaj zadnji prsten po Gremlinovom prijedlogu. Nisam u zurbi, mozda na kraju kupim i neku Daiwu 4000 laksu od BG (oteska je, vise mi je za bucku ili senk), razmisljam o budzetu 1000-1500...

Fala na trudu! :occasion14:

ivan 84

Zadovoljan sam sa tim savagerima, čak i super zadovoljan, samo mi se ti otvoreni rukohvati nesviđaju po zimi, brrrr...Samo zimi varaličarim smuđa.
Dao sam kolegi da im stavi vss fuji rukohvate  na 65g i 90gramca i popravi balans( sjedište role pomaknuta 6cm prema gore), tako da su mi sad štapovi top  spram orginalnih rukohvata i balansa.
Ovih dana i 45gramac ide na kirurški zahvat sa istim posljedicama :uf:
Slika tjekom promjene haltera.

I tata bi sine...

Gremlin

Grunf je bedni amater za tebe...

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Garofeeder

A ja se premisljam bil cvakno prsten  :notworthy:

SB

Meni Sportex Hydraspeed 60 gr sasvim ok i zadovoljavajući štap.

SMT

Pomerilo se sve uglavnom na gore... stapovi otišli na 700-800-1000+ žetona...

Oni od 300 sto su nam nekada bili skupi, slabo su nam zanimljivi...

Juče malo gledam ove DaiFe... ne znam sad da li spadaju u ovu grupu stapova... Ali ovako za te novce meni to deluje prilično dobro na prvu... valjda je raspon ovog modela od 150 do 200€... Obeleženi sa HVF tim njihovim karbonom kao i kod nekih skupljih modela... Onako, deluje to oštro ali ja ne znam da se danas prave i neostri stapovi... Završna obrada prilično dobra.. U ruci onako, meni nešto fali ali ne znam šta( to ne treba uzeti u obzir)..

Ne bih preporučivao za kupovinu jer nemam pojma o njima ali svakako vredni pažnje za pogledati... meni to izgleda korektno... Možda kao oni Qvantumi, nisam siguran...

šajzika

Mi tu o stapovima 30 do 70 eur a ti nabacio 200. Nekom je nesto low budget  :stripii:  :stripii:  :stripii:  :stripii:
Audentes fortuna iuvat

SMT

Moguće da sam pogrešio... Može i u drugu temu...

Verovatno da se zovu drugačije, bili bi jeftiniji... Malo tu ipak ime platimo... Naravno, neki kvalitet to ime donosi...

Gledao sam i te po 50-60-70... meni je to teško za prokomentarisati  osim da će loviti ribu a to je najvažnije...

Isa

Pomerili ste sa tim japancima kategoriju skupo. Do pre 3-4 godine je bilo 250-350, preko toga već luksuzna varijanta.
Imao sam ctsove razne, dobri štapovi, verovatno mogućnosti većih nego što sam zapravo koristio.
Rasprodao sam ih, stavio tauzenku u džep i kupio okumu helios air za 85e, radi mi podjednako dobro kao i ovi višestruko skuplji.

SMT

Napravismo 1000 stranica o GL, iskljucivo mojom krivicom... Jebes ih...

O ovakvim štapovima imamo skromno mali broj postova... Greska :hi: ...

Juče provedoh dan po radnjama, nema šta nisam imao od tih stapova do 100€ u rukama i možda malo preko te cifre...Nisam popamtio te nazive ali sve dobro.. Neko sam ko koristi mnogo kvalitetnije stapove i verovatno se to neće promeniti... Ne mogu reci da sam oduševljen sa onim sto vidim ali svakako više nego prijatno iznenadjen... i to je svaki put tako, konstatujem... Mali neki zaostatak u dizajnu, meterijalu i ne znam čemu ali to je valjda i normalno, cena nam to i kaze... Za novac koji das dobiješ više, to je moj utisak o ovim štapovima, mislim da nije pogresan... Ja ne žalim novac za pribor ali nemam taj osecaj kad kupujem sebi te stvarcice...Nego mi bridi po ušima...I svaki put se pitam šta tu toliko košta... Za neke sam siguran da ime samo prodaju za 300€, a da im je štap u rangu ovih i lošiji... No ok, to nije tema...

Realno, šta god mi rekli... Jedan prosečan varalicar ima 30-50-60 izlaska godišnje... I nije to neka sramota... Ima posao, porodicu, druge hobije, ide nedeljom u ribolov... Život poredjan po prioritetima, jedino ispravno... Ima i ostrašćenih, naravno.... krademo vreme od svega gore nabrojanog... i to je ok, potpuno... nismo mali...

Trebaju li oni prvi kupovati stapove od 500€ ili ne znam koliko... iako je to individualno, ko na šta troši svoj novac nekako mi se čini da u danasnjoj ponudi može za gore spomenute cifre dobiti zaista dobar i kvalitetan komad pribora... Koji ga neće sprecavati, čak šta više i pomoći će mu na putu da postane vrhunski ribolovac... šta god to bilo...

Meni lično ova danasnja ponuda tog srednje nižeg pribora je mnogo privlacnija od neki starih dobrih stapova koji su u svoje neko vreme bili dobri... Ipak se prate neki trendovi savremenog varalicarenja i spram toga je i ponuda takva...

Po meni, nikad bolja... Da biraš...