Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Danas sam iz ciste ne životne ali ribolovacke dosade, pozvao mog drugara Ota  da stisne dugme i da mi kupi stap iz ove kategorije. To ribolovacko hemijanje i namisljanje mi pravi dobro raspolozenje, radi me i drzi u igri :hi: ...Naravno stap je iz Mide ali moze da se kupi u Ratter  Baitsu... nadam se brzoj isporuci 7-10 dana...

Roix Meridian... na slikama to izgleda kao neki poluskupocen stap, svedeno i ne previse kineski(iako je odatle)... Videcemo uzivo na sta to lici...

Stap kosta celih 49€ i mislim postarina 14-15€... Nista ne očekujem od njega a sve sto dobijem preko toga bice pun pogodak...

Plan je da pokusam upecati nekog smudja na njega i da vidimo kako uopste rade stapovi tog cenovnog ranga... Nista ne znam o njima ali sam se izmedju Zenith i Meridian modela odlucio za ovaj drugi... Kazu da je malo robusniji, pa kapiram samim tim prikladniji za Dunav... Akcije je fast M snage.... 137 g u toj cenovnoj kategoriji mi je prihvatljivo skroz... generalije dole nize...

Plan je da se kupi i masinica iz ove cenovne kategorije, da se upari sa stapom... Iskreno, ne znam sta se moze kupiti za 50€ a da ne mrsi strunu i sl... Ali ajde da kazemo da ce budzet biti  do 150€ za komplet!

Videcemo da li ce to i koliko mene drzati... Nece mi to biti skupo i da stoji ali plan je da se koristi neko odredjeno vreme i u odredjenim situacijama....

Cekamo ga da stigne pa ceno u potragu za masinicom... Shimano Nasci npr ili neki jeftini LT...

Oko strune nece biti kompromisa, bice skuplja od stapa... I udice ce biti dobre, kao i guma...

Loviceno smudjone, neka se paze :hi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

tutnja

Od mašinica u low budget rangu svakako Tsurinoya Merlin sa aliexpressa.
Nema petljanja ako ne prepuniš špulu, a i tada rijetko (čitaj kad siliš u vjetar i slične akrobacije), mota odlično, luftova nema, vrti glatko i lagano nakon par pecanja..
Metal body, čvrsta i pouzdana, odličan i kvalitetan mehanizam, ležaji gdje treba i zasad bez prigovora na kvalitetu.
Na akcijama 50-ak eura, po meni vrijedi i punu cijenu kad usporedim sa "imenima".
Malo pomalo, postaju jedan od najjačih kina brendova, potpuno zasluženo.

Sent from my LG-V60 using Tapatalk