Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

To i jesu savegerovi štapovi , butch light ili walker više se ne sjećam točno , jesu kinezi ali sa obzirom na uloženo dobiveno mislim da su na jako visokoj poziciji!! Kad se samo sjetim šta je rođo radio sa onim saltom , iskreno ne znam koji bi to štap od ovih "skupih" izdržao!

marina1983

Pecam ovom okumicom otprilike 4 godine. Bila je negde oko 100tinak e cim se pojavila . Usao sam u radnju po neke sitnice i usput mi stap zapao za oko. Nisam pogresio ni jednog trenutka .
Nije mi problem da kupim i dosta skuplji stap ali sa ovim mnogo slobodnije rukujem . Spustim na ivicu camca ispadne mi , lupa po boksu dok vozim nemam problem da ga opteretim ni preopteretim . Nekako " brze pecam i brze mi sluzi " dok bi sa nekim dosta skupljim sigurno morao povesti racuna oko svega toga.
Bitno je biti na vodi i pribor koristiti pa sigurno ni ulov nece izostati .
A to imam stap od soma e i 3 pecanja godisnje promasena investicija barem po meni.
To mi vise lici na sakupljace koji imaju najskuplji pribor u sve se savrseno razumeju od karike do lezaja samo je problem sto skoro pa ne pecaju.
Al ok nekome je mozda to vece zadovoljstvo .
O ukusima netreba raspravljati .
https://predatorptr.com/proizvod/okuma-cx-spin/

dravski pecaros

Ta okuma cx i octana su strašni štapovi za 80-100 eura

šajzika

Ta sto je stavio link je mal jače od 50 eur a vjerujem da je uredan štap. Meni jos uvijek zao okume c3 kojoj je stari presudio vratima ormara :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Kugla

I meni moje octane ili kako se već piše, prvo pecanje i slomim ga, naravno mojom nepažnjom, a nigdje za kupiti gornju sekciju

dravski pecaros

Octanu su svi hvalili ja sam ju prenio u donjoj sekciji vratima auta žile pokrpao i kasnije ju prodao ...
Kupio sam ju za 550 kuna novu

ps

Octanom još uvijek pecam, od prve mi je sjeo i ne bi ga se nikad rješio.

Garofeeder

Citat: Gremlin  u Siječanj 04, 2022, 19:44:29
Citat: No  u Siječanj 04, 2022, 18:53:26
Onaj tko u ribolovu vidi računicu taj je idiot.

Meni je ribolov pre svega zadovoljstvo, bez obzira koliki je to trošak, a nije mali kad se sve stavi na papir na godišnjem nivou.

Moj duševni mir nema cenu...imam 55 godina i nemam više za šta da štedim, a nikad nisam bio toliko bogat da kupujem jeftine stvari, pa onda umesto jednom kupiš 3-4 puta pa to dođe skuplje.

A opet kod mene u marini ima lik koji svu ribu koju upeca na aposrtsku dozvolu prodaje, i njemu je sve to čist taximetar i računica: koliko benzina, koliko pogubljenih glava, guma, varalica - i sa druge strane koliko prodate ribe.

Kad smo već kod low-budget štapova, ovaj je malo iznad baš naj-budžet klase, ali meni je legao kao budali šamar:

https://savage-gear.com/products/rods/freshwater-rods/predator/spinning/custom-predator-fast-shad

65 gramac

Milslio sam se između Gamakatsku Akilas-a i njega, o onda me pokojni čika Kajman resetovao i nagovorio da ga uzmem - za sada prezadovoljan i topla prešoruka za prilično univerzalan Dunavski štap.

Formax radi zaista jako pristojnu seriju štapova u klasi 50-60 Eura što je zaista prihvatljiva cena - još jednom respect za Formax.

:occasion14:

Uzeo 90 gramca nekidan... Lijepo to izgleda, fino se osjeti teren, probao malo s obale 50 gramsku glavu, taman mu pase. Lijep, lagan, cvrst.

Al jebiga. Leziste role nesto krace od ostalih stapova, Daiwa BG 3500 ne ide gore, fali 3-4 mm. Ne znam ni sam, stap mi se svidja, ne bih ga vracao, trenutno mi se ne kupuje nova rola, razmisljam da malo prebrusim stopu na BG, i tako nikad nista od pribora ne prodam.

Stavio Exceler 3000LT gore, nije mi to to.

Gremlin

Kako je to moguće ?

Meni je na 65 gramca legao TP 5000 kao dupe na nošu...baš ću da pogledam danas kad odem na čamac...

:sha:

Garofeeder

Citat: Gremlin  u Siječanj 11, 2022, 10:34:45
Kako je to moguće ?

Meni je na 65 gramca legao TP 5000 kao dupe na nošu...baš ću da pogledam danas kad odem na čamac...

:sha:

Ajd kad si tamo izmjeri duzinu stope na TP, BG 3500 je 68mm. ExcelerLT 3000 stopa 63, taman stane.

dravski pecaros

Meni isto tp 4000 Pg bez problema na  65 gramac ide..

Mislim da je caka da moraš u donji dio prvo pa onda gornji da rola usjedne

Garofeeder

Evo probao po deseti put, nece :BangHead:

Kolika je duzina stope na TP?

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 11, 2022, 10:49:07
Meni isto tp 4000 Pg bez problema na  65 gramac ide..

Mislim da je caka da moraš u donji dio prvo pa onda gornji da rola usjedne

dravski pecaros

Neznam točno ...može biti da neće jel koda ide malo na knap ..
Provjerim kad dođem kući

Garofeeder

Nije ovo malo na knap, fali 3-4 mm...

Ajd vidi, bas me zanima.

mossi

Jeste malo uže ležište, ne mogu sve mašinice. Imam(o) oba 65 i 90gr, što bi rekli bio jedan od prvih sa oba štapa, ubedio mnoge u kvalitet 65gr .. Kajman je posle mojih postova i nekoliko razmenjenih mejlova  kupio 65gramca i nije se pokajao.

Baš sam voleo taj štap. Završio u Dunavu sa Daiwa InfinityQ  Zion.

Držao u ruci i 45gramac, koji mi ni u kojoj varijanti nije legao za laki jig, laki vobler i neotežane gume ok, jig ne.

90 gramac je i dalje u posedu, ne koristim ga skoro dve godine. Odličan radni štap za glave 20-50gr. Ali bez obzira što je od 65 gramca teži 8gr, nije ugodan za celodnevno pecanje.

Njega je u radnoj postavi zamenio Akilas 25-80, lakši ugodniji štap mnogo šireg radnog opsega 15-90gr!

Akilasi su skloni pucanju, ali to je rizik srednje klase. Dobar ali osetljiv, cena 180e.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk