Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mario123

urtelja

Napisah nesto na drugom forumu, a ovde bas pase. U pitanju je savagear black savage 2.51m 20-60g

"Pre svega, nisam niciji test ribolovac i nadam se da ce tako i da ostane   :takoje: pa sledeci post nije nikakav marketing nego pomoc kolegama pri odabiru stapa.

Ovaj stap je zavrsio kod mene jer ga nadjoh u obliznjem selu (a nemam veliki izbor) i nije mi ulivao totalno poverenje, jer se cini kao da ima previse tvrdoce u premalo grama. Medjutim, na vodi je totalno promenio sliku. I dalje je nestvarno koliko lagano ovako stapce baca terete od 30-40g, pa to je tacno da covek ne poveruje. Nema uopste straha za zamahom iza glave. Lovio sam smudjeve na vobler, ali to u mom slucaju nije klasicno voblerisanje, na udarac treba davati bas bas jaku kontru da bi sve bilo uspesno. Na dzig sam konacno pecao na ozbiljnoj vodi i sa 40g + kosac 14 u jakoj struji ovo cudo to vodi bez ikakvog zamora materijala. Da ne idem o tome od koliko do koliko grama, to je od coveka do coveka susta suprotnost, ali recimo da je 40g neki srednji maksimum, mada nisam jace ni probao, sad mi malo zao. Generalno, sto se tice vodjenja glava, recimo da u najmanju ruku nije slabiji od pb 8.6 3 Oz, to sigurno mogu da kazem, a jeftiniji je maltene duplo. 150g stap i masinica od 300g vuce malo napred, ali to vise prija, nego smeta, jbg treba biti bas pi... pa nemati jaku kontru u tom slucaju.

Ovo je ekstra tvrd stap, po mom ukusu definicija za pecanje smudja. Ko ne voli kolce, to i nije za njega, mnogi ce se ovde vec naci. Treba mu jos dobrog testiranja, zasad sam sa 40g bas jako zamahivao i nije pukao, a ovakvi kolci su poznati da znaju puci na zabacaju, pa bih mu dao jos dana i zamaha da se pokaze koliko je zilav. Osetljiv, jbg, to je opet od ruke do ruke, ali rekao bih vrhunska detekcija dna i udarca, nista vise.

Eto, ko voli pecati smudja na reci i 2.5m mu nije kratko, moja preporuka! Black savage mu ne stoji skroz, ovo je prava "mala zver"!

Pozdrav!"

mossi

Da to smo malo mlatili iz čamca i jedino u čemu se "individualno" ne bih složio, po meni to nije kolac.
Ali to se mora posmatrati kroz uslove na vodi i na varalicu sa kojom se radi. (6m srednje jake vode, 40gr banana sa kosačem)
Jako jako lep odaziv, po meni taman. 251cm nije prekratko, izbačaj odličan.
Nismo ga overili ribom, ali opšti utisak je za te novce extra štapić.

:ok:

yopatami1

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

urtelja

Oko 80-90 e se krece cena a u Srbiji cini mi se malo iznad 9000 dinara.

yopatami1

durmy

Koliko su sprovodnici veliki(spram bushwackera) nekako mi sitno na slici djeluju ?

Poslano sa mog E2303 koristeći Tapatalk

urtelja

Ne znam spram busha, ali malo su sitniji nego na octani. Sitni jesu, ali po meni ne previse i mislim da ce ici po malom minusu sa glicerinom... 'Bem li ga, eto sitni su, ali ne mikro.

kajman

greys-born to fish
Grejs GRXi 275m 20-60g-prosto je neverovatno koliko je ovaj perfektan Grejs podcenjen stap.
Upsss
ovo bese off :mt1032:

velimir_z

Što se tiče K - don štapova od Cormorana koji se spominju u ovoj temi, ja imam jedan iz starije serije, model texas & carolina rig. Dužine je 2,35 m a t.b. 7 - 42 gr. Njega sam slučajno vidio u jednoj trgovini i dopao mi se a isto je koštao nešto malo preko 400 kn. Tražio sam nešto da probam za jezerskog smuđa za male glave, prije svega, i za tu namjenu meni je stvarno OK. Najčešće glave koje koristim su do 6 grama. Meni se na ovom modelu jedino halter raspao i to moram popraviti. Isto mislim da su malo pretjerali sa gornjom granicom težine bacanja. Uglavnom, za te pare više nego dobra kupovina.

:hi:

grrrr

Pozdrav moze mala pomoc u vezi savage gear black savage 2,51 20-60,zanima me njegova tezina jer po sajtovima pise 153 gr,s obzirom da sam se vise puta uverio da se stvarne tezine ne poklapaju,ako nekom nije problem moze li da izmeri ovaj savage gear.

ljuska

meni predobri štapovi za ovu cijenu mislim da ću uzeti dva komada za postavu iz čamca

ljuska

Ne znam jel se vidi štap je Dream Tackle i nije kolac

maverick

Bas gledao i ne vidim sto pise, gdje si to kupio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"