Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

ev vamo ti štapovi
http://www.njuskalo.hr/ribolov/stapovi-spin-cormoran-k-don-oglas-14347758

ja sam ti o tom štapu šajzika pričo prije godinu dana...jako kvalitetan stap a super povoljan

mario123

Danas se sa malo novaca stvarno da sastaviti dobar komplet koji ce odraditi posao i biti osjetljiviji i bolji od svih onih starih teleskopa,germina koje ljudi i danas kupuju jer misle da je to najbolje..Meni je najsmjesnije kad kupim stap i kazem da je placen 100e i onda uuu taj je sigurno puni blank to valja...tko je pecao prije sa takvim stapovima i bio zadovoljan svi ovi novi od 300-500kn ce mu biti 100000% bolji.
Naravno da je onaj od 200e bolji,osjetljiviji,laksi itd itd
Netko voli imat 5kompleta i onda su to velika financijska ulaganja  pa kupi jeftinije i pokrije vise situacija.
Ja pecam bassa i bucova 90% vremena na neki light  pribor i za to mi je dosta 1komplet. I jedan jaci za smuda i stuku i vise mi netreba. Pokrijem sa obale one varke koje imam i to je to. Varki imam jedan rapalin sling bag i to je to( 20 Voblera, 10povrsinaca i 20 guma), malo gume za  bassa  u  zalihama.
Najbolje je kupiti ono sto ti treba i sto ces koristiti i to je najveca usteda....
Neke kolege imaju 6,7 stapova i rola.( bas u toj cijeni 300-500kn)
I onda se cude dao 300e za stap i rolu ali kad gledas ja sam potrosio manje i iskoristio to sve maksimalno..I uz to imao dosta kvalitetniji pribor...Jos i uzivanje sa skupljim priborom je ipak malo vece, a jos vece ako je neki "slabiji pribor" tko nije obavezno nek proba pecati bucova sa nekim 10g stapom to je milina :ok:  Slabiji pod navodnicima jer je jedina mana sto baca lakse varke ali riba do 5kg ide van svaka bez problema..Do sada najveca riba bucov 3kg bez trunke muke vani za 3min.

Dax

Sve gledam da ubodem neki k-don za lagani jig sa obale ali svi su nesto kratki

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

joker

to isto i mene pati sto su kratki.sta nema neki 5-30 na 2.70m
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

ibro dirka

Koristi li itko kakav low budget jig štap malo jačeg bacanja, do 100 gr, da preporuči?

maverick

MMP savager..150 gr...jedan od popularnijih stapova za tezi jig
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Bas sam i ja htio napisat.
A brutalno jeftin.
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

ja sam imao 50 gramac i stvarno ok štap glave sam od 8-25 grama bez problema bacao....
mislim da 120 gramac mora  sa glavama 50-70  grama bez muke nositi
http://kapitalac.com/savage-gear-mpp-predator-spin.html

šajzika

Ima i 170gramac. Najjaci iz mpp obitelji
Mislim da su ispod 500kn
Audentes fortuna iuvat

maverick

A jbg ja se sad vise ne sjecam jesam li probao 150 ili 170 gr...mislim da je bio najajci iz njihove ponude a koje gramaze...zaboravih...jeftin i dobar...posto se kod nas na dravi tezi jig rijetko prakticira sasvim dovoljan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

170.
Nema 150al nema veze.
Ko ce to sve upamtit. Slucajno sam gledao nekidan pa se sjecam
Audentes fortuna iuvat

maverick

:ok: Svakako fin izbor...vidim da ih je kapitalac uvrstio u ponudu

Mariorhr

šajzika

http://www.olx.ba/artikal/19158220/savage-gear-mpp-9-274cm-170gr-stap-za-pecanje/ 
Ja o ovom.
Taj fali u ponudi kapitalca
A ove đrkove nisam cuo da je netko probao. Definitivno bi trebalo probat
Mozda je maverick tog i isprobo , inace najcesci su ti mpp spin
Audentes fortuna iuvat

Smithwick maniac

Pogledao i protresao danas u trgovini Cormoranov K-don baitjigger 30-70 u duzini 2.40 .
Lagan, ostar i ovako na "suvo" jako osjetljiv i fin stapic.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...