Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljuska

nisam još kupio ali budem ima kod mog prijatelja u ribičkoj trgovini ja za te novce nisam vidio bolje

ljuska

ima i drugih gramaža mislim da ima do 120g te 100-200g

stojko

Pozdrav, može li neka preporuka štapa za ganjanje jezerskog smuđa? Okvirna granica bi bila 100€ i uvjet da je 2.70m  :occasion14:

tutnja

Od tih niskobudžetnih poljski Dragon ima dobrih i jako dobrih štapova. Koristim preko godinu dana 2 modela i više sam nego zadovoljan, za cijenu od 50-ak eura jako, jako puno "glazbe"

Viper HD Pike 2.6 m, 10-35 g, fast akcija i Viper HD Super Fast, 2.75 m, 6-21 g, extra fast akcija.
Toray carbon, no name sic vodilice, kvalitetni držači role. Blankovi mesnati i nešto teži od uobičajenih težina danas. Kod mene su prvenstvano namjenjeni za jezrski ribolov voblerima i metalom iako su i za jig više nego dobri ali silikonce rijetko bacam i kad bacam to je od 4-10 g max plus guma 3-5". Jači solidno odrađuje od 5g naviše, slabiji radi fino i sa 3-4 g.
Snage imaju i previše, brzi i oštri ali nisu motke. Pod ribom rade fino, amortizacija perfektna i još dugo će ostati kod mene, ostatak kupim, probam i proslijedim dalje za lakši i srednje teški ribolov sam pokriven, šteta što nemaju i jačih t.b.

Imaju i dosta povoljno seriju jig štapova TP60 Nanopower ili tako nekako i mislim da su i tu cijenom odlični ali pošto mi jig nije prioritet nisam ih probao..

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

stojko

Proletio sam kroz njihovu ponudu i čini mi se da imaju solidne štapove.. Samo neželim naručivati izvana, a težina je def prevelika barem po meni.. Težina štapa od +200g je previše, koliko bi tek mašinica onda morala biti teška kako bi bio u idealnom balansu???

Kako švrljam po netu tako imam otprilike u glavi neki suženi izbor za koji nisam siguran koliko je idealan  :sha:

Sportex BP 2.70m 20g (bojim se da je BP "gluv" za sitne glave od 3-5g jer je deklariran od 16-29?)
Daiwa Lexa Jigger Spin 2.70m 8-35g ili 7-28?
DAM Effzett Meth Jigger 2.70m 12-28g

tutnja

Kolega, nije problem. Moj komentar je bio općeniti osvrt na temu. Daleko od toga da nema lakših i boljih ali ne za te novce
Npr. ovaj  http://www.ebay.de/itm/291717987470

U dužini 2.75, 7-25g i nije nešto pretežak, 164 g, a definitivno je dovoljno jak i prejak za svakog jezerskog smuđa. Za tu namjenu bi i 5-18 g bio čisto ok, težina 155 g.

Moji jesu nešto teži 203 i 185 g, balans sa rolom 300 g nije idealan ali sasvim pristojan, par centi ispred držača role, meni ne smeta jer perfektno odrađuju sve što od njih tražim

Poslano sa mog LG G3 koristeći Tapatalk

kockar

Zasto mora biti 2,7?
Ima pregrst sjajnih, jeftinih, ostrih, osetljivih stapova sa dovoljnom rezervom snage za stajace vode,
ali ogromna vecina njih je kraca.
Sto duze pecam, sve sam svesniji nepotrebnosti dugih stapova u velikoj vecini situacija, na stajacicama pogotovo.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

No

Dužina štapa je tema koja me kod štapova škaklji.2,7 m mi je bio start. Spustio sam na 2,60 m. Kad sam uzeo   CD  8,3ft MH (2,52m 10-35g) dvojio sam između njega i  7,6ft M (7-28g). Ni sad nisam siguran jesam li dobro odlučio.
Mislim da će  slijedeći štap koji si budem složio bit kraći od 8,3 ft.
Pecam isključivo iz čamca,nisam probao lovit s kraćim štapom ali imam osjećaj da bi to bilo sasvim  :ok:

šajzika

Osobno sam u fazonu, sto krace i sto ostrije.
Jedini minus je dobacaj voblera u tim kombinacijama.
Audentes fortuna iuvat

No

:clap2:  dobro si to formulirao.

Što kraće i što oštrije,tu sam i sam  :ok:

:uf: Voblere ni ne koristim često,tako da mi to nije neki problem.

šajzika

evo ja danas imao problem sa stapom i izbacajem , stap 198cm i  nemogu dokucit tamo gdje se bajin hrani,
kad se priblizim iako je voda mutna oni pobjegnu s druge strane, i tako se vrtimo u krug.

danas bas nesto zeznuti  :rofl2: inace ide bez beda, al eto ,  rjedak trenutak kad mi fali 10ak mozda i 20m dobacaja voblerom  sto bi s duzim stapom sigurno odradio :hi:
Audentes fortuna iuvat

No

Promjeni mamac. Stavi gumu,kašiku ili kastmaster i dokučiš ih da ni ne znaju što ih snašlo   :stripii:  :stripii:

šajzika

:icon_thumright: :icon_thumright:
cudni su danas bili,
te ludacke daljine ostvarujem sa thrillom i imam ljepe ulove na njega, da ne pricam kakav je osjecaj kad vrtis rolicu ko budala i mazne macan (zasad najveci 2kg na thrilla)

al danas, nece pa nece , isprobao sve i svasta i imao jednu cvokicu na ssr7 ft, inace baš rjetko tamo ostanem bez ulova . sta ces i to je sastavni dio ribolova  :mt1032: :ok:
Audentes fortuna iuvat

stojko

Citat: kockar  u Rujan 16, 2017, 07:59:07
Zasto mora biti 2,7?

Nemora, ali mislim da je bolje imati tih par centi više baš zbog daljine i bolje kontrole ribe, ne? Može prijedlog štapa svakako bez obzira ako je kraći od 2,7...

Sg.Pepper

Od jeftinijih stapova me odusevio DAM yagi, kolega kupio za nesto sitno ispod 300kn kao dok ne uzme nesto ozbiljnije jel mu je hitno trebao stap i eno ga vec 2god udara smudjeve po dunavu!
Ako neko trazi nesto jeftinije nega ga protrese jel je malac opasan za te novce! Mislim da je njegov neki 80g (koji naravno nema veze sa 80g) i oko 2,6m!
dec d vej aj lajk it....