Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Danas sam iz ciste ne životne ali ribolovacke dosade, pozvao mog drugara Ota  da stisne dugme i da mi kupi stap iz ove kategorije. To ribolovacko hemijanje i namisljanje mi pravi dobro raspolozenje, radi me i drzi u igri :hi: ...Naravno stap je iz Mide ali moze da se kupi u Ratter  Baitsu... nadam se brzoj isporuci 7-10 dana...

Roix Meridian... na slikama to izgleda kao neki poluskupocen stap, svedeno i ne previse kineski(iako je odatle)... Videcemo uzivo na sta to lici...

Stap kosta celih 49€ i mislim postarina 14-15€... Nista ne očekujem od njega a sve sto dobijem preko toga bice pun pogodak...

Plan je da pokusam upecati nekog smudja na njega i da vidimo kako uopste rade stapovi tog cenovnog ranga... Nista ne znam o njima ali sam se izmedju Zenith i Meridian modela odlucio za ovaj drugi... Kazu da je malo robusniji, pa kapiram samim tim prikladniji za Dunav... Akcije je fast M snage.... 137 g u toj cenovnoj kategoriji mi je prihvatljivo skroz... generalije dole nize...

Plan je da se kupi i masinica iz ove cenovne kategorije, da se upari sa stapom... Iskreno, ne znam sta se moze kupiti za 50€ a da ne mrsi strunu i sl... Ali ajde da kazemo da ce budzet biti  do 150€ za komplet!

Videcemo da li ce to i koliko mene drzati... Nece mi to biti skupo i da stoji ali plan je da se koristi neko odredjeno vreme i u odredjenim situacijama....

Cekamo ga da stigne pa ceno u potragu za masinicom... Shimano Nasci npr ili neki jeftini LT...

Oko strune nece biti kompromisa, bice skuplja od stapa... I udice ce biti dobre, kao i guma...

Loviceno smudjone, neka se paze :hi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

tutnja

Od mašinica u low budget rangu svakako Tsurinoya Merlin sa aliexpressa.
Nema petljanja ako ne prepuniš špulu, a i tada rijetko (čitaj kad siliš u vjetar i slične akrobacije), mota odlično, luftova nema, vrti glatko i lagano nakon par pecanja..
Metal body, čvrsta i pouzdana, odličan i kvalitetan mehanizam, ležaji gdje treba i zasad bez prigovora na kvalitetu.
Na akcijama 50-ak eura, po meni vrijedi i punu cijenu kad usporedim sa "imenima".
Malo pomalo, postaju jedan od najjačih kina brendova, potpuno zasluženo.

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

SMT

Stigao... 50€ stap tj 49€... Mislim da ce struna na njemu biti skuplja ili tu negde...

Ako nije od kartona i ako ne pukne, to je to...

Odustao sam( za sada) od jeftine masinice, nervirace me to! Stavicu stellu na njega... Najeftiniji stap i najskuplja masinica, spajamo nespojivo... da to na vodi izgleda kao milion dolara ako me neko slucajno pita, da kazem da je stap iz Japana :hi:  :stripii: ...

Roix ovako zvuci kao da je ono Svemir- leteci tanjir-raketa , a Meridian kao da je iz kladionice, hoce mi proci tiket tj štap, lutrija... Zbunicu  sve, najvise sebe!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ossa

Gospodaru podunavlja jel to za bucka ili za bandara  :sha:
ima shimano miravel jeftina shimano masinaili spheros , za njega taman. A ima i u carpologiji tih ne skupih.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

:stripii:  :stripii:  :stripii:

Stap je za "bilo mi dosadno pa kupio"... Ne bih puno pisao o stapu od 50€ ali eto unazad nekoliko dana sam peaco sa njim i lovio ribe...  Sasvim korektno to radi, svi koji su ga videli, ocenili su ga sa ocenom " mnogo skuplje" ... udobnost stapa bas dobra, za glave do 20g odlican... Savijanje na ribi bas onako kako sam zamisljao, nije pretvrdo prati begove ribe...

Ne znam da li bi pecao samo sa ovakvim stapovima u zivotu ali sa ovim jednim hocu... Skroz sam zadovoljan...

Odustao sam od masinice... Imam stellu viska :stripii:  :hi:

ossa

lako je tebi kada ti stella višak  :red_indian:
jel 3000 ?
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Ne, nemam vise 3000... kratka mi rucka, ne mogu se navici....

Imam certate 3000, duza je rucka nego kod stelle u toj velicini....