Potrošnja vašeg ljubimca

Autor mossi, Siječanj 02, 2013, 19:14:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darko

Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

pajdo77

Gledam tog lika i ko da gledam ženu,on pol sat priča li ga priča a ja ga pod milim bogom ništ ne razumijem :baba:

šajzika

poanta je da 2t etec motori konkuriraju modernim 4t motorima s potrosnjom  :hi:
Audentes fortuna iuvat

Darko

jedino nije uzeto u obzir ulje za e-tec , inače su potrošnje jako približne

šajzika

ovisi vjerojatno o broju sati , ali treba i usporedit onda i cjenu servisa 4t motora,
100 sati servis jel tako ?
ovaj trosi 1l ulja  na 100l goriva,  nek trosi 10l na sat ,  na 100 sati znaci popije 10 l za isto radno vrijeme kao sto 4t motoru treba mjenjat ulje
ili sam pobrko loncice ?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

A kakve su cijene npr.novog evinrudea uspoređujući ga sa novim jamahama i sličnim četverotaktnim motorima,mislim jel velika razlika u cijeni? Možda tu netki nalaze računicu pa kupuju ovaj ili onaj motor.

rj

Citat: šajzika  u Rujan 03, 2015, 21:04:06
poanta je da 2t etec motori konkuriraju modernim 4t motorima s potrosnjom  :hi:

jedno sam siguran yamaha 4t 30 ks full gas troši 11 L živo me zanima potrošnja e-teca 30 ks u fullu

Citat: šajzika  u Rujan 03, 2015, 21:13:19
ovisi vjerojatno o broju sati , ali treba i usporedit onda i cjenu servisa 4t motora,
100 sati servis jel tako ?
ovaj trosi 1l ulja  na 100l goriva,  nek trosi 10l na sat ,  na 100 sati znaci popije 10 l za isto radno vrijeme kao sto 4t motoru treba mjenjat ulje
ili sam pobrko loncice ?

pobrkao si lončiće  :toothy12:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Darko

dobio sam informaciju da e-tec na fullu troši cca 10 lit. , kažu možda i manje

rj

ako e-tec 30 ks troši 10 L u fullu ja više nikad neču uć u čamac  :glasses9:

maverick

A ne znam, sto sam stariji sve sam manje iskljuciv..i uvijek volim cuti nesto novo...volio bih isprobati nekog ozbiljnog eteca...recimo 40 ks...na nekom nasem pecaroskom čamcu...kojeg mi najcesce vozimo pa da se uvjerim i da imam neko misljenje o tome. Puno je price bilo o potrosnji mercurija...pa Ćavin sasvim normalno trosi ...kao i drugi 4t motori...kad mu se čamac zaprlja ljigom i algama osjeti vecu potrosnju kao i svi mi ostali. Meni kao nekom tko izadje 300 puta godisnje s čamcem na vodu, bilo kupanje s cijelom obitelji, bilo da se provozam...sto cesto radim...bilo da pecam....nekakv financijski aspekt svega toga igra ulogu....znaci da bas sad ne moram svaki dan sipati 100 kuna...sto se tiče odrzavanja..to mi je onako nekako usput, sam sve radim pa mi je to zanemariva stavka...
Puno znaci uskladjenost čamca i motora...spona svega je ta nesretna elisa...gdje vecina nije u mogucnosti kupiti par komada za neko isprobavanje...i tako...uglavnom ukrug se vrtimo svi...Meni je prije bilo bitno da imam čamac i motor da mogu s jednim rezervoarom od 25 litara otici na dunav i nazad...vise manje mi je nebitna sama potrosnja...vec nemam mjesta di na stavim rezervno gorivo...Inace imao sam i selvu 50 ks 2 t pa sam na sto mjesta napisao da sam taj motor vozio s potrosnjom od 11 litara i to je bilo tocno sto posto...ali izglisiram i dodjem na dunav....ubijala su me cesta premjestanja...valjda je svako izglisiravanje kostalo cijelu litru  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

U donjem gradu ima dva evinrudea e-tec. Mislim da su od 25 i drugi jel 30 ili 40 ks lago bih. Kako sam onako iz daljeg čuo troši ovaj manji oko 9 litara,baš ću ih pitati kada ih vidim.

rj

pitaj ih za full gas ...ekonomik vožnja dozvoljava kalkulacije

pajdo77

Hoću,sretnem ih tu i tamo ali me potrošnja nikada nije zanimala

bb

Evinrude je brži,startniji,lakši motor...koga briga litra više manje kad je on jednostavno brži od yamahe.

miha

a velika je to briga ...za nas na Dravi i ne toliko ...ali na Dunavu je drukćija vožnja i kilometri su puno veći ....