mahseer - mašer (novo korito)

Autor nele01, Studeni 14, 2016, 15:55:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Čika Mamijo, koliko košta taj prelepi komplet?  :ok: :notworthy: :occasion14:
I šta *enjaju ti iz kapetanije?  :angry5:

mamijo

Korito je 2.600 ... sve sto dodas ide na plus ... ako hoces SVE onda ti dojde oko 6.000 koliko se secam ... mi nismo bas bas sve ... :)

U kapetaniji ... ne znaju sta rade ... izneverovali smo :( ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

nele01

Citat: nele01  u Svibanj 03, 2018, 22:31:41
Ovih dana se damirov montira sa f40getl pa ce mo videti brzinu.
Dosao je i taj dan pilot je startovao makinu. Sa 2 osobe (220 kg) mereno danas 42 milje i moze jos. Camac se extra ponasa, nema driftovanja prilikom skretanja. To je sa elisom 15 i vrti skoro 6000 obrtaja. Ovih dana ce Damir isprobati i sa drugim elisama. Nateracu ga da postavi video.

maverick

Hoces reci 42 nauticke milje..oli 78 km/h ili .... :eek:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Jebem li ga digitalni sat je u miljama. Ovih dana ce mo smontirati hds9 i point 1 pa ce mo imati precizno koliko je to u km, ali poliva kako ide.

maverick

U cemu je kvaka..vozih neki dan onog s 60 ks...a nije ni blizu tome

nele01

vucko GBP

Da se i ja  javim pošto se radi o mom čamcu.
Čamac se jako lepo ponaša na vodi, ne poskakuje, ne trese...
Motor je nazalost sa 15 elisom i prvom prilikom planiram da uzmem nesto bolje tj nadam se da ce biti bolje. Pošto sam navikao da Yamaha od 1000cm3 ide 3 glave sve ostalo mi je ... znam da se dva točka na asfaltu nikako ne mogu porediti sa vodom ali čisto da objasnim zašto nisam zadovoljan brzinom. 42 mph sa 220kg mesa i 5800 o/min ( 5900 je pokazao 2-3 sek ) je za mene malo i nadam se da ću zamenom elise i kad se malo naučim kako se pravilno trimuje motor povećati krajnju brzinu. Motor je nov tako da nisam hteo do Max i duze vreme da ga testiram.
PS svaka pomoć tj objašnjenje i saveti bi mi dobro došli pošto sam svez u nautici.
...pomera u meni neke gene Dunava, pa ja tečem i kad stojim...

maverick

Tesko da mozes uporediti onu yamahu i ovu...ovo je svakako vrh u nautici i rijetko da ces naci nesto puno brze od čamaca u klasi 5 metara i tako malih motora( u odnosu na svjetske razmjere i basbotove) Pravilna elisa...pravilan raspored tereta, čisto korito i fino podešen trim su sitnice koje puno znače ali obrtaji su ono po čemu bih ti netko malo stručniji trebao izračunati elisu..pa na to dodati nešto razlike mozda u inox izvedbi pa da uspijes i nakon mjesec dva ostati na toj brzini..Jer sad si najbrzi kad je sve novo i frisko spusteno u vodu i vjerojatno bez tereta koji ce se s vremenom nakupiti po komorama...... :ok:

majstor

rj

Citat: nele01  u Svibanj 08, 2018, 23:09:07
Citat: nele01  u Svibanj 03, 2018, 22:31:41
Ovih dana se damirov montira sa f40getl pa ce mo videti brzinu.
Dosao je i taj dan pilot je startovao makinu. Sa 2 osobe (220 kg) mereno danas 42 milje i moze jos. Camac se extra ponasa, nema driftovanja prilikom skretanja. To je sa elisom 15 i vrti skoro 6000 obrtaja. Ovih dana ce Damir isprobati i sa drugim elisama. Nateracu ga da postavi video.

menjaj miljomjer laže te :toothy12:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

nele01

Sutra se montira point 1 i hds 9 pa ce mo da vidimo .
A sem toga sa 70 hp je to i realna brzina. 42 x1.609344= 67.59 km/h

rj

sa 70 ks je ok ..ja konto da se radi o 40ks
kolega ima 60 ks na masheru sam ide nizvodno oko 7 banki
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

nele01

Da to je ta F40GETL (lazna 70) radjena zbog italijana.