Led na Dravi 2017

Autor maverick, Siječanj 07, 2017, 14:57:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Moj je popodne bio skroz u obali,samo da neki flos od kožare ne krene dole onda ga mogu hebat

Grof

Meni od hladnoće pukao lanac i priljubio se za Retfalin camac. Kad sam dosao morao razbijati led da ga pomaknem i namjestim.
Tu je brate odmah iza panja

šajzika

Kod mene sve ok. Ode sutra ujutro na "kavu" da provjerim opet
Audentes fortuna iuvat

šajzika

Evo i -17 , vjerojatno ide i do -20.
Audentes fortuna iuvat

miha

nema neki semafor na forumu ..da se vidi kolko je - ....

maverick

Sad se vratio s drave...pokazuje -18 .Camci su zaledjeni u obali i ok su...najbolje da zaledi sva. Onda su najbezbjedniji. Sto se tice momenta kad led odlazi...to smo vec prezivljavali i nije problem
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Gdje se sad može vadit čamac? Koji spust je ok pri ovom vremenu i vodostaju?

pajdo77

Najbliži ti je Ibro kod flotile samo ja mislim da pri ovom vodostaju teško može prikolica do vode,sigurno nije izbetonirano skroz do nje a tu je i ono brdo kojim se spuštaš prema šajzu. Tu sigurno sol nije bačena tako da bi teško sa čamcem i prikolicom ako je zaleđeno gore mada bi ti ovaj spust najbolje odgovarao što se tiče blizine da se ne vozaš kilometrima čamcem po ovoj zimi. Jedino da skočiš autom prvo i izvidiš situaciju,možda su nešto riješili unazad dvije godine kada smo zadnji put tamo prijateljev čamac vukli van.

rj

Citat: maverick  u Siječanj 07, 2017, 21:56:39
Sad se vratio s drave...pokazuje -18 .Camci su zaledjeni u obali i ok su...najbolje da zaledi sva. Onda su najbezbjedniji. Sto se tice momenta kad led odlazi...to smo vec prezivljavali i nije problem

vrlo hrabra tvrdnja podsjetit ću ta na nju kad led "krene"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

S obzirom koliko sad led koji putuje dere čamce...najbolje bi bilo da zaledi...Zadnji put smo se bojali da kad krene otapanje da ce potrgati sve...Led je nestao za dva sata...kao da ga nije ni bilo...A bilo ga je toliko da smo hodali po cijeoj Dravi...A uvijek nesto moze poci po lošem...ali nadamo se dobrom  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..sad sam došao iz Baranje..tamo je između -19 i -20..od dijela do dijela..
..pogled s mosta...oko 65 posto Drave pokriveno osrednjim santama  :mt1032:
.. :baba:

pajdo77

Na tv-u u sedam sati Osijek -18. Ako se sad ne smrzne ne znam kad će,popijem kavu pa odoh do Drave vidjeti šta se dešava

rj

taj led što putuje može napravit "kozmetička" oštećenja u vidu ogrebotina a led kad krene potopi čamce i floseve , pokida sajle , vidio si neke godine
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

pajdo77

Ja sam sad bio do vode,led se hvata do obale a sante plivaju na 10-15 metara od nje bar ovdje kod mene,jedino patke plivaju ko da je pola ljeta.

šajzika

Audentes fortuna iuvat