Led na Dravi 2017

Autor maverick, Siječanj 07, 2017, 14:57:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Rekoh da ce biti..i da nam nece trebati dozvola za pecanje ali sam se nadao da baš neće. Ali fino je smrzlo uz obalu i jedno 30 posto Drave je prekrivreno santama koje plutaju...sad...vidjecemo koliko će se povezati tokom noci...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Bojim se da će biti još i gore, jer prognoze u narednim danima ne izlazi iz minusa, čak noćas i sutra kažu do -20, tako da ovo nije dobro  :no:

No

:hi:  koje su posljedice za zaleđene čamce

maverick

Krenio je ledohod...i sad svakako nece biti dobro...nabija...kida...hebe macku mater
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:uf: Ledi Drava zaledit će i Sava,  :dontknow: što znači da bi trebao otić izvadit čamac van

vedro

Ja bio na vikendici sa kolegama, sinoc pecdo do 18h a ujutro camac okovan ledom... Cirkus Drava bila 80 posto prekrivena santama :hi:

yopatami1

Za Noa i kolege koje ne znaju, neka ukucaju na yt "Led na Dunavu".
Za opomenu i ne ponovilo se.

No

:uf: Evo pogledao. Strašno.   

yopatami1

Ono što svi znamo:
Najbolje bi bilo izvući čamce i motore na sigurno. U pravim marinama, koje nisu u živom toku reke, plovila su daleko bezbednija. Upravo je opasan taj led koji se kreće i u jednom momentu počne da se gomila.

maverick

Sad vise nema kud...pomoliti se i cekati. Ako bude dobar minus i dalje da zaledi sve bice ok...ako ne...vidjecemo

TonyC

Nama osobno najvecu prjetnju predstavlja kucica iznad nas na koju se nabija led , a kucicu drzi konac od sajle .

yopatami1

Da nisam uživo gledao kako led kida brodske sajle, nikad ne bih verovao da je to moguće.
Znači, kao konac. Cap!
Doduše, te 2012. zima je baš bila hladna i duga i Dunav je bio sav zaleđen. Bila je to ogromna količina
leda.

rj

i ovo će potrajat ...noć -15 dan -7 tako i narednih 3 dana dovoljno da se napravi debel led , problem nastaje kad otopli i led krene
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

yopatami1

Nadajmo se da će se ledeno doba brzo završiti  i bez posledica.

Debeli šef

danas sam provjerio čamac a sutra ga izvlačim van.