Led na Dravi 2017

Autor maverick, Siječanj 07, 2017, 14:57:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Izgleda da je neki čep na Dunavu kod Apatina procureo!

peugeot

yopatami1

Citat: mossi  u Siječanj 14, 2017, 23:57:53
Izgleda da je neki čep na Dunavu kod Apatina procureo!

Slično se desilo i u Zemunu

pajdo77

Sad sam došao sa Drave,sve je manje više kao i jučer

maverick

Kod nas leda ima jako malo...e sad jeli prošao ili je opet negdje čep iznad...nemam pojma...uz obalu i jednu i drugu ga ima dosta...flosevi su još u ledu i to debelom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Siječanj 15, 2017, 11:35:49
Kod nas leda ima jako malo...e sad jeli prošao ili je opet negdje čep iznad...nemam pojma...uz obalu i jednu i drugu ga ima dosta...flosevi su još u ledu i to debelom...

idem ja kasnije po čamac na 44km pa javim situaciju
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Godina 1956...vidi se kako su se Mađari tad borili s ledom i poplavama. Kaze mi susjed 1975 su avioni razbijali led i kod nas u Os kod željezničkog mosta...Tad su nanosi leda bili i do 5 metara u visinu i prijetila je poplava gradu.Kod nas , tj u nasem kraju 1985 je isto bilo sve zaleđeno da kad je led krenio odnio je sve vrbe i okolno drveće na mjestu gdje sad drzimo čamce. Kaze da je i onda čepilo u Nardu...kod nas...u Apatinu...u Dalju...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Danas obišli čamce u Marini Apatin - Sve OK!
Dunav u toku teče sredinom i čini mi se dosta brz, priobalje stoji.
Da li je prošao ledolomac iz madje i napravio prolaz ne znam ali sredina baš piči.
Dolazi opet hladan talas jedno 7-10 dana, hoće li opet sastaviti .. ?  :icon_scratch:

vedro

evo ja sada stigao sa Drave, santi i nema bas, tu i tamo neka mala santica pliva.

šajzika

Drava je super. Nas na neptunu je proslo zasad extra dobro
Audentes fortuna iuvat

mossi

Dunav danas:

Metar gore, pola dole - u Marini:

Ploča je stabilna i ne cepa se, led je i dalje 10+cm

rj

Drava plovna vratio sam čamac iz Narda u Belišće bez problema

maverick

Jeli puno leda po sprudovima...koji je zaostao

rj

baka

Bio danas do Dalja i Aljmaša. U Aljmašu voda teče usporeno, ali je Dunav kod Dalja potpuno zaštopan i od jučer je narastao preko metra. Katastrofa kako to izgleda, čamaca razbacanih po ledu koje je Dunav donio 'ko zna odakle ima nekoliko, a dosta je već potopljeno. Sutra dolaze ledolomci iz Mađarske da probaju razbiti taj čep.

Na ovoj zadnjoj slici vide se čamci razbacani po Dunavu, ona mala točka preko je neki alu čamac s kabinom i Hondom, a ispred njega neki čikl.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!