Da li smo doista toliko jadni...oli ti RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK NAS OPET HEBE

Autor maverick, Veljača 22, 2017, 21:10:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Da li je moguće da NOVA, odnosno STARA u stečaju ili kako god je nazvali, ZAJEDNICA, i kojoj kupnjom ribolovnice pomažemo da se izvuče iz starih dugova...da vrati ono što je pokradeno u svom stručnom timu ima ljude koji su je upropastili...da li je moguće da dopustimo da kljakavi i dalje stoji tamo samo par mjesta niže, da li je moguće da bivši tajnik sad bude predsjednik ribočuvarske službe. Da li smo doista takvi levati da to trebamo mirno pustiti...Ako jesmo..što im svaki mjesec ne uplatimo još po stotinu kuna da im se nadje jer članstvo se smanjilo. Gdje je sad onaj nesretnik koji je obećavao novu zajednicu bez lopova...gdje je sad su sad institucije koje su trebale odraditi i kazneno goniti čelnike koji su nas upropastili...Uostalom gdje su sad svi pecaroši koji žive život, rade, bore se za komad kruha, bore se da plate režije i da iz svega toga izdvoje tih par stotina kuna za dozvolu a daju je istim u ruke....Gdje su sad svi oni ribočuvari koji znaju da predsjednik jedne udruge je ulovljen u krivolovu a nalazi se na spisku...ili smo doista stoka sitnog zuba koja nema ni mrvu dostojanstva. Pa onaj nesretni ribar koji uđe u Dravu...razvuče mrežu je najmanje poguban za nas....I onaj nesretnik sto radi kod prokopa s mrezom...pa oni nesretnici sto bacaju eksploziv...Čini se da svi oni  rade manje štete od ovih što nas predstavljaju......I Mladen Delić je jedini opisao ovo stanje:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

mi u subotu imamo skupštinu i izlazim iz upravnog odbora a ove iz zajednice ču poljuvati da če me kasnije biti sramota samog sebe  :pain10: :BangHead:

dac

Ni za "živu glavu" spominjati stečaj, upućeni kažu da su "izašli" iz istog, čak neke ribičke udruge imaju i "viška" novaca, koje su valjda ostvarile "radom" na baušteli, a ne od uplata ribiča koji kupuju dozvole.....  :uf:
Tako dobrim "gospodarenjem" i ne trebaju im članovi, kad znaju s lovom.....   :clap2:

dravski pecaros

dac ribičke udruge vrlo lako mogu biti u plusu ako to žele..udruga sama po sebi nema nekih velikih trošaka ako nespičkaju na takmičenja u ribolovu na plovak...mi u udruzi ŠRD AMUR LADIMIREVCI na računu imamo oko 9000 kuna jel novece za takmičenja večinom zardimo od sponzora ili takmičari večinu hrane sami financiraju.... :hi:

Mudri

Navodno u nedjelju ima neka skupština,pa će onda neki biti izbačeni sa spiska,prvo poglavičin ljubimac.... :stripii:

majstor

Sve dirajte ali  :red_indian: ne. Nek idu ljubimci kad su već zeknuli, neče se on ljutiti. Ali njemu ne smije faliti ni pero. Može koje poslije susreta i druženja. :stripii: :stripii: :hi:

maverick

Nije tu stvar mojih ljubimaca, vec je stvar karaktera ljudi koji su zajedno u tome...Savjest pojedinca je nepoznat pojam...Ne želim o politici ali i tu nam dodje na isto...zeznu i kradu dok su u jednoj stranci pa kad ih ulove promjene stranku i sad idemo iz početka kao da se ništa nije dogodilo. Moral kao stanje ne postoji....možda smo mi seljaci i imamo drukčije kriterije ali da sam na njihovom mjestu bilo bi me sramota pojaviti se nakon svega....a kod njih suprotno...Što više zaseru to su u drugoj turi još glasniji jer ...valjda sad imaju više iskustva....
Ali ovdje je stvar sto ne kradu od nekog tamo vec smo mi zakinuti za njihov nema, lopovluk....sitno kokošarenje...Nema se za ovo ili za ono...a časni sud im je samo stavka na papiru da ispune formu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

.. :takoje::clap2: od seljačine iz Višnjevca  :hi:
.. :baba:
p.s...ja ću opet  :dontknow:..ajde da sami napravimo udrugu i počnemo primjerom pokazivati kako se to radi  :ok:

vedro

šime

Momci na žalost upozoravao sam odavno na ovo ,pa sad kada gledam i ne mogu ništa učiniti kako svakodnevno hrpa"ribiča" mlati po smuđevima koji nemaju 20-30 dkg u zimskoj luci ,a gdje je ta ekipa i ta zajednica Osijek i da reagira . Pa naravno da neče kada se bave samim sobom ,Nanjušili su da je stečajni upravitelj navodno ( ako sam pogrešno napisao neka me netko ispravi)naplatio svoje usluge u iznosu od 100 000 kn, pa zašto to ne bi i oni mali zagrabili .
  Nema druge nego se opet organizirati i sve ih rastjerati !!!!

majstor

šime

šime

Daj molim te pogledaj sastav "Časnog Suda" uz dužno poštovanje sve eminentni pravni stručnjaci , a sistemu kadija je te tuži kadija te sudi .Ma sve može samo da su tu negdje u pri vrhu i svima je dobro a ponajprije njima samima.
  Bojim se da to ide po onome kakvi članovi takvi i predstavnici , a samo zato što svi spuštamo glavu prema dolje kada treba reagirati i ovo sve rastjerati , pa zar nije ovo previše ?Svi sve vidimo i znamo ali ...... Ma moj Maverick jadno brate moj jadno da ne može biti jadnije
  Večina ljudi misli i da tu netko ima nešto protiv nekoga i da se tu pokušava podmetati i pokušava provlačiti svoje nekve inetrese , a ova garnitura(naravno ne svi ima tu itekako čestitih i poštenih ljudi ) to vješto i onako bez imalo obraza i poštenog karaktera koristi .Ma jebe se njima što je na Dravi i Dunavu javašluk , što svake godine članstvo "nestaje", što to isto članstvo vrača dugove nečije nesposobnosti i nebrige, jebe se njima što članstvo negoduje i nezadovoljno je ,i još puno toga se njima jebe .Bitno je da se bude tamo pa možda kapne koja kunica ,a vi se članovi jebite  mi imamo mandat da vas sve predstavljamo .Jadno moj Maverick ,evo to je odgovor na tvoje pitanje jesmo li mi toliko jadni . A kako stvaristoje ovome se ne vidi kraj .A kako animirati i pokrenuti ljude koje zaista vole naše vode ,da progledaju i zaustave ovu njihovu prčiju .da smatraju ovo prčijom sve dok im to MI dozvolimo.Vrijeme prolazi problemi se gomilaju ,a da se i sada krenu riješavati ( a ne radi se ništa i u praksi je statusQ dok god ima vjerovnika kojima naša zajednica dužna) potrajati će jako puno godina .Živi bili pa vidjeli. Jako puno ljudi ribiča nema pojma šta se dešava i nemaju kvalitetnu informaciju, a ima i onih koje boli ona stvar jer misle da će za njih to netko drugi odraditi .Ne neće ovi će se rotirati dok se sve ne uništi i propadne. jednostavno ti ljudi u zajednici postali su i ostali su sami sebi svrha.

maverick

Kvalitetnih ljudi ima, od ribočuvara do predsjednika udruga...ima i onih koji se mijenjaju, napreduju i zasluzuju da rade nesto po tom pitanju..Samo mi nije jasno kako da ovi sjede na tim mjestima....
Nadalje...stečajni upravitelj je osoba koja je uvijek dobro plaćena za obavljeni posao, uvijek za njega ima i cifre su poprilično dobre. Tako da taj tamo nije ni došao da volontira, problem je sto su rukovodeci sto zbog lopovluka sto zbog ne znanja dopustili da netko takav dodje. Ja se iskreno nadam....da cemo u narednom periodu uspjeti napraviti nesto bolji prosvjed, izvrsiti pritisak na institucije da lopovi zavrse na mjestu predvidjenom za njih...Koliko sve to za sad funkcionira je i podatak o broju članova, sto je porazavajuce za jedan ovakakv grad, porazavajuci je broj ribocuvara...o ribljem fondu ni ne zelim pricati....
A ima nas, nista ne poduzimamo i sam sam odustao od toga jer nije imalo smisla...no ovi to koriste...dok nama nema smisla oni i dalje žive od toga. Sjecam se kad je od njih mi u nekom objasnjavanju rece...pa ja tu volontiram. Radim samo za putni trošak, ovim putem ga pozdravljam jer vidim da čita...sad sigurno ima probavnih teskoca... :uf:

šime

Slažem se sa tobom u svemu ,samo nije mi jasno kako je i zašto nije išlo u likvidaciju stare zajednice , tko je to odradio i zašto .Zar nije bilo bolje za sve nas da je to otišlo u likvidaciju a vjerovnici neka se naplate od onih koji to i prouzročili ( pa netko mora biti i odgovoran ako se prihvatiš nečega) ,a ne puj pik ono ne važi već idemo sad laganim koracima opet .Neki moci su bili spremni (mislim na Hajnala) to sve pokrenuti ispočetka i bio sam uvjeren na zdravim i poštenim odnosima .A isto tako Hajnala sam upozoravao da baš tako to i neče ići , i na žalost tako je i bilo i krenulo se sa njagorom mogučom opcijom , Najgorom po nas ribiče .neime svi mi ribiči smo plačali pošteno čak i nekoliko ribolovnica da bismo uživali u onome što volimo , no međutim desilo se što se desilo i sad da još mi i vračamo nečije vratolomije . A pa i to bih nekako pregrmio ali kada pogledam zadatak stečajnog upravitelja , a to je PRVO DA SE ZADOVOLJE ZAHTIJEVI VJEROVNIKA i ostalih troškova pa i njega samoga onda je sasvim jasno da ostali problemi i potreba nas ribiča KOJI TO SVE FINANCIRAMO iz svojih đepova su zapostavljeni itekeko ,a da ne kažeme kava je situacija ne terenima Drave i Dunava , , a ona je ne alarmantna , već smatram da je gotovo nepopravljiva .
  A što se tiče prosvjeda već su me zvali  ljudi sa područja Ušča Drave u Dunav (a oni su ti koji najviše vide i znaju šta se dešava na obje rijeke i kada je tim ljudima dozlogrdilo onda se može samo pretpostaviti što se tamo događa).
A kada pogledam molo i prelistam ovu temu , pogledaj moj prijatelju koliko ima sudionika u ovoj raspravi  ( ne osuđujem i razumijem)  jednostavno večina to zna ali neče ili se ne želi izlagati kritikama iili jednostavno boje se , ali pitam se KOGA
Barem da daju pravu istinsku podršku ljudima kojima je stalo i imaju petlju sukobiti se svakime koji žele da se ovo svede u jednu razumnu mjeru , da se sačuvaju vrijednost i Drave , dunava i ostalih pritoka .
Da napisao si da se  da se nekome povrača kada čita ove naše postove ,ali oni su dio iskrenosti i želje za boljim ništa drugo
  I meni se povrača kad vidim sva sranja o ljigavce koji sjede i čekaju  svoj dio kolača , a njamanje su ribolovci , e tu je ono JADNO
  Mislio sam i ja odustati i bilo mi je pun k..... svega ali kada sve ovo vidim potiče i daje mi energiju da sve to svi mi zajedno više prekinemo jer ipak su to naše vode , naša ljubav prema ribolovu ,  to je naš svijet , a  ne njihov