Lowrance Elite-9 Ti

Autor nele01, Veljača 27, 2017, 21:43:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

Ma to bi moralo valjati ! I ovako kad dižeš na veću metražu sve manje detalja vidiš!Moj je ekran 12" pa vrlo rijetko idem iznad 30m po strani! Na kojoj rijeci pecaš?

nele01

Na Dunavu. Hvalio te Borna  :clap2:.

mlb

Tamo tek nebi smio imati problema , više mi na dravi imamo problem zbog male prosječme dubine jer zraka ide dosta široko tj pod oštrijim kutom!Kod nas je recimo prosjek od 2 do 5m dok je na dunavu 5 metara tek plićak!  :stripii:
Pusti Bornu zavukao se u radionu pa je zaboravio kako dunav izgleda  :icon_biggrin:

Pantelija

Kao privremeno rjesenje sam zamislio da mi dva magneta drze nosac sonde na metalnom camcu. Oba zajedno imaju nosivost oko 12kg

Hoce li magneti ometati rad sonara/sonde? Radi se o TS sondi i bice suprotno okrenuta, polovina pod camac. Sonda je na plasticnom nosacu pricvrscena, nema direktan kontakt sa magnetima

mlb

Sondu bi svakako trebalo fiksirati nekim čvršćim spojem jer ćeš prvo s tim imati problem ako ne bude fiksna! Koliko ti magneti mogu izdržati to moraš isprobati da nebi naletila neka grana i bay bay ! A drugo je da svaki magnet pomalo smeta ti sklopovoma a pogotovo ekranima! E sad dali će biti dovoljno odvijeno trebaš probati iako se ja s tim nebi zezao jer kao što vidiš ovdje ima dosta dobrih rješenja za nosače! Rješiš to kako spada jednom i ne razbijaš glavu šta i dali će izdržati! Po meni su to pre skupe igračke za eksperimentiranje! :icon_thumright:

nele01

Konacno stigao nosac sonara Rammount. Danas zavrsena montaza, sutra na vodu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Idi begaj. Pa to izgleda kao avion!  :takoje: :ok: :hi:

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

nele01

Poceo sam konacno da ucim na dunavu. Prvi izlazak i nadjem ovaj zapon tj.neke ostatke od ko zna cega na 60-70 m od obale. Malo je reci da sam bio zatecen. Jasno mi je samo da treba puno prakse i igranja da bih iole poceo koristiti kapacitete ove sprave. Prvi utisci na vodi sa ovom igrackom su extra.

mossi

maverick

Još ces ti svasta naci s tim sonarom  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Ova slicica je napravljena u jezeru Tikvara. Vide sa i male smetnje od motora. Molim iskusnije za komentar slike. Jel ono levo riba kod onog panja.

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

nele01

Ovih par dana za praznike imao sam vremena posvetiti se sonaru, i utisci su vise nego povoljni, a prva sledeca investicija je point 1 (definitivo). Da se treba igrati (uciti, traziti, svaka situacija ponaosob cackati....) treba, ali onda odjednom sve legne na svoje mesto.