Lowrance Elite-9 Ti

Autor nele01, Veljača 27, 2017, 21:43:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

nele01

Pripreme pocele za novu sezonu  :hi:

nele01

Mislio sam nema sanse da savladam, ali uz prave ucitelje: Mavericka i Mossija, ovaj uredjaj je jednostavniji od video igrice. Posto u srbiji zabrana na smudja prestaje od 1.05. onda ce mo i da ga startujemo u praksi, a do tada demo mod.

nele01

Home-made varijanta nosaca sonde. Ako bude previse smetnji  busimo camac i fiksiram sondu.

nele01

Nosac se uvrce umesto ove alke-cupande na vec postojece rupe.

nele01

Normalno sve ce da bude ocisceno i ispolirano pre montaze na camac. :pirate:

nele01

maverick

Smetaće ti motor za side scan...moraćeš puno dići motor, bar mi se tako čini ..inače odlicno si to zamislio...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Mislim da će to biti ok , nije zraka pod toliko velikim kutom. Kod mene je slično pa radi bez problema , pogotovo na 30-40 m što naj više i koristim!! A ako ga bude i zezalo ima mogućnost spustiti sondu par cm  i rješio je problem! :icon_thumright:

željkož

I mene zeza peta za side scan a sonda mi je ravna sa dnom čamca
Ispod toga nebi nikako puštao
Ja podignem motor na prvi zub i lagano sondiram

mlb

Nije loše pustiti koji cm niže od samog dna , manje zezaju sondu mjehurići vode od strujanja vode!

maverick

Meni je smetala za jednu stranu...ali da se malo prilagoditi...E sad motoru nije problem da radi podignut jedan zub...ali recimo dva i kad krenem sondirati vozim po skoro sat u nekom bez veznom rezimu...sigurno mu nepaše...ja sam napravio slicno kao nele samo mi je cijev uz samo korito..ali sam sondu gurnio pola pod čamac i to je odlično samo ne mogu tako glisirati jer izgleda kao skuter s onim mlazom... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Da , kod mene je možda još koji cm dalje od motora pa zato! A što se tiče glisiranja to je 0 bodova , sondiram na nekih 6km otprilike sve brže od toga dižem sondu!! Jednom prilikom sam zaboravio dići pa sam nakon desetak sekundi imao mokra leđa i par litara vode u čamcu dok sam skontao!  :uf: :stripii:

maverick

Da..imao sam sličnu situaciju  :stripii: po ljeti je dobro ali po zimi nije baš neka fora...Mada isto tako...stavim sondiram....i skinem...sad sam nabavio jedan zglob pa budem samo kliknio prema gore za brzu vožnju

mlb

Da je bilo ljeto osjetio bih odmah , ovako je potrajalo dok mi se sljevalo niz leđa  :rofl2:

nele01

Hvala za savete, nadam se da necu imati smetnje za SS posto u nosacu nema ni mm lufta, a na tim malim brzinama na kojima se radi SS mogu malo i podici motor (imam hidro amortizer), a sondu malo spustiti. Ne znam, nadam se da trud nije bio uzalud. Prvenstveno sam gledao da mogu brzo manipulisati sa sondom,  da je mogu skinuti sa camca kad idem kuci. Udaljenost sonde od motora je 56-57 cm.