AluVu by Greys

Autor im84, Ožujak 09, 2017, 17:04:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Batica

Meni je lanac nekoliko puta spasio camac, cak jednom kada alas iz besa odsekao kanap koji je drzao zadnji deo camca.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

mossi

Ma OK naravno da je lanac lanac i da i te kako ima svoju svrhu.  :icon_thumright: :ok:

im84

Lanac sam imao od prije, a čekam da vidim cijene za inox sajlu.

Mossi@ ma sta zavidis, pa imas camac i na vodi si kad mozes. Ja sam cekao ovo tocno 2.godine, otkako sam prodao orašje.
#foxrage
#fox_rage_fishing

mossi

Ahhh to mene ne pogadja, svidja mi se čamac I oprema I kako da ne budem zavidan. Ja za moj naredni san nemam ni najavu kad bi se mogao realizovati. ... Lanac ili sajla, nebitno, radi posao, a to je bitno. Jedino što za lopove to nije nikakva prepreka. 😕

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Batica

Sajla od inoxa se tesko sece. Ne moze obicnim kljestima za armaturu.
Sada ima jeftinih gps uredjaja povezani sa tel karticom mesecno dopunis za nekih 700-800din i miran.

maverick

Vise manje s dobrim klijestima se sijece sve...Kod nas je kasko osiguranje sasvim dovoljno za miran san a sve ostalo sluzi samo da djeca dok se kupaju ne odvezu camac i puste niz vodu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

im84

Nakon 5 izlazaka, malo dojmova vezano za potrošnju i ostalo.Nizvodu ekonomik je na ravno 4000okretaja i trosi ravno 8,00litara, te se kreće brzinom od 40.1km/h. Uzvodno je to daleko manje, što zbog samog toka, što širine čamca, tu je ekonomik malo iznad 32km/h uz istu potrošnju.

Čamac je nakrkan do čepa. Dakle čamac je cca 270kg, motor cca 110kg, rezervoar 22.7litara, akumulator 90a + 55a, elektro motor, cerada sa arnjevima, brdo rezervne robe, deka, par kutija jig glava, sidro, sa dvije osobe preko 650kg, bliže 700kg (osoba + ja)

Na sve to nosim uvijek dodatnih 10lit goriva, i škaf sa friziderom + danas osoba od 90ak kg, nizvodu 60.4km/h i onda je to full  gdje troši približno 17lit, ekonomik je onakav kakav sam rekao sa dvije osobe i sa svom tom opremom.

Ono što me i dalje fascinira je udobnost, ta širina, komocija, i na kraju stabilnost, uživanje. Za sada  :ok:
#foxrage
#fox_rage_fishing

Batica

Mislim da si trebao da napravis rezervoar u camcu od 50l i miran.
Drugar ima alu Djena, napravio rezervoar od 60l. Napuni do kraja i tera danima bez stajanja.

maverick

Ma sve je to ok...imam ja rezervoar za njega...samo treba doci po njega i donijeti osmijeh  :stripii: Sale malo...mada zgodan je deckic  :stripii: Potrosnja odlična....kao sto fuel boat pokazuje...Mada ipak mislim da je tako stalno tesko voziti gotovo ne moguce....Ja a znam da i on...jednostavno nekad volim otici provozati se i malo odcepiti gas...opusta me...uzivam...jos ako ubaci neku kokicu unutra...pa se malo folirati....ali gusti su gusti i on ne  ide svaki dan na vodu kao ja ili pocesto sad kad je ljeto i dva puta....tako da...ima snage a potrosnja u ekonomiku je odlična...Zanima me samo jeli spavao u njemu...zanima me gdje su slike riba...i to vecih...ako nema da aktiviramo ono skidanje malera .... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukulele

Camac izgleeeeda  predobro  Greys!
Ja sad uocavam pomalo sve nedostatke manjeg camca i skladisnog prostora.  Nisam znao da cu biti toliko zahtijevan :D :D :D

Ono sto zelim ( ajmo reci nek bude za godinu dvije)  je imati  struju u camcu (to mi je must have),   dobar sonarcic i skladisni prostor  za opremu i stapove - mrsko mi je ipak to stalno vucarati ako ne moram.

Ne znam el se na tu moju Yamahu  moze ugraditi regler mozda dodatno? 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

maverick

Moze, imas papmas expresa pa pitaj njega za kombinaciju... :ok:

Dukulele

Ja ne mogu toliko piva vozit u camcu koliko si ih ti zasluzio :)  Hvala mr. M!
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

majstor

:red_indian: kokice uzimaš pečene ili ih bariš na čamcu?  :stripii: :stripii:  :bye:

im84

:red_indian: prespavao i to prvo veče  :toothy9:

Neki imaju Šefike, neki žene, a ja kapetanicu od lađe  :stripii:

#foxrage
#fox_rage_fishing