Servis

Autor maverick, Ožujak 27, 2017, 20:03:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Garofeeder

A vidim sad da su bas posebne... Mislio sam da su iste ko i za BF30.

hranki

Honda 15-20 isto filter uja koristim ovaj za nekih 5-6 eura

marina1983

Dosta filtera gabartno odgovara i moze se namontirari ali njihova gustina nije na svima ista.

ossa

Hiflo su ok. Stavljao sam ih dosta puta na motor, ok sve.
Hranki hvala.
Naidju krize, drukcije grize...

Gremlin

Citat: maverick  u Siječanj 09, 2022, 22:11:07

Video traje nepunih 10 minuta...i onda ti "ovlašćeni servis" naplati takav redovni servis 100+ Eura - zamenu ulja u motoru i čizmi realno do pola sata posla.

Kome je istekla garancija, kupiš materijal, alat u ruke i udri.

:takoje:

marina1983

Ni zamena impelera nije sveto pismo .
Prosto da prostije biti ne moze.

Dbozuric

Filtrom se koriste za motocikle ja koristio za Yamahu 25 godinama sve ok motor prodan i dan danas ne troši ulje 2002 godište bitan je servis i dobro ulje

maverick

Kod filtera je bitno da ima onaj nepovratni ventil unutra...ovi svi koje ste naveli imaju...Video traje kratko i definitivno se sve moze sam ako se ima malo smisla za mehaniku i neki sitan alat. Inace uz izmjenu filtera i ulja u motoru bez obzira na osu ja uvijek svake godine promjenim i svjecice...ili bar preporucam...One su jedan od uzroka povecanje potrosnje pa i kod manjih motora mogu opravdati ulaganje u njih tokom servisa..
Filter goriva se moze koji put oprati pa ga promjeniti jednom u par sezona...Kod ovih s direktnim ubrizgavanjem svake godine bi bilo lijepo da se izmjeni...
Oni serviseri koji drze do sebe napravice i inspekciju pete...skinuti elisu...podmazati osovinu i vratiti sve nazad..Inspekcijski pregledi su potrebni pogotovo kod starijih motora jer jednostvano cete skinutivijke...ocistiti ih i podmazati te vratiti nazad pa kasnije ako bude problema bit ce lakse rastaviti. Ima ljudi koji deetak i vise godina nisu odvrnuli ni jedan vijak...loskvalitet čamca ...ne imanje cink protektora...tj mg protektora dovede vijke do takvog stanja da je odvrtanje skoro nemoguce ili se zalomi vijak. Zalomiti inox vijak u aluminiju je lako ali izvaditi ga van bez velikih oštecenja je ponekad ozbiljan posao...Okacicu u postu ispod sliku mg protektora nakon jedne sezone....motor efi 30 ks čamac plastični....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Čamac je vezan na pontonu s plasticnim buricima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marina1983

Citat: maverick  u Siječanj 12, 2022, 20:12:24

Čamac je vezan na pontonu s plasticnim buricima

Vezan lancem ili kanapom ?
Lanac dodatno ubrzava trosenje.

ossa

Citat: hranki  u Siječanj 12, 2022, 14:52:35
Honda 15-20 isto filter uja koristim ovaj za nekih 5-6 eura

Hranki gledao sada sajt hiflo, pa pronašao odgovarajući. Kaže tabela da je 204 a ne onaj 303.

Pa možda još nekome pomogne, da ne traži. Ali i da ne poruči pogrešno.

maverick

Taj bi trebao biti nesto kraci...inače vidim da net kaze jedan preporuka za Hondu a drugi za Kawasaki....ne znam sta Jovo kaze...tko je bolji H ili K  :sha:

ossa

Nema lošeg japanca. Ima samo lošeg bosanca  :red-card:

maverick

Pošto sam rođen u Bosni smatracu ovo za jedan-nula za tebe  :ok:

ossa

Saću da sam sebe banujem sa foruma.  :toothy9: :violent1: