Servis

Autor maverick, Ožujak 27, 2017, 20:03:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jezerski

Pozdrav! Imam problem, kupio naslijepo polovan tohatsu fourstroke 6ks 2004g. Bučan je i mnogo se trese. Nosio na servis, nije uspio da otkrije uzrok. Može li neko savjetomda me uputi na što da se obrati pažnja kod servisa. Sljedeći serviser mi je predaleko. Motor radi i vuče, al tresedo bola. Majstor je mislio da su ventili al nisu. Šta može biti? Hvala za odgovore.

ossa

Pozdrav, ako majstor ne zna , menjaj ga odmah. Teško je to ovako ustanoviti preko tastature. Može da trese i zbog elise, a može i da ga zeza carb. Jel trese na leru ili na gasu ? Snimi kratak video pa okači na Youtube , možda će se neko javiti sa idejom.
Nisi nam napisao gde se nalaziš i gde je majstor ?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Prvo probaj skinuti elisu pa vidi ima li promjene i svakako napisi odakle si
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Izvadio camac, pa hajde da polako krenem sa promjenom ulja, Honda BF30.

Popustim donji vijak, gornji ne ide pa ne ide. Hajde da bar vidim kakvo je ulje, izvadim donji a ono iz pete krene izvor voda,

Proljetos bio na servisu, naruceno i naplaceno prebrtvljavanje pete. Po povratku sa servisa skuzim da su u motoru moje stare svjecice (isto naplacene). Ajd, mislim, zaboravili ljudi, necu siljit za 75 kuna.

Racuncic s impelerom i termostatom (valjda su promijenjeni, kurac ce ga znat) skoro 3000 zuna.

Koja sam ja brdska sarplaninska ovca, mislim ajd nek ide u ovlasteni  :BangHead:

šajzika

Od kada sam nasao semering na osovini nataknut naopako s vanjske strane kucista,   nakon toga sam radim, uz pomoc kuma koji ima autoservis. On nadgleda i zeza te govori ovako ili onako treba ici. Njemu je to sve smiješno sto nam uzimaju toliko velike novce al sta ces tako je kako je.
Audentes fortuna iuvat

jurajurajura01

Zapravo na nekim motora i treba bit semering okrenut prvi naopako jel neda vodu unutra prema peti a drugi normalno neda ulje iz pete van prema elisi

šajzika

Ma sve pet, kad sam študirao kak ide , vidio sam da idu 2 kontra, jedan neda ulju van a drugi vodi unutra  al ne nataknes ga na  osovinu s vanjske strane i ne doguras ga rukom do kucista.
Taj otvoreni dio mal stavis neke masti nekog kurca da ne ode odmah. Ma sve u svemu, nisam sretan.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Semeringa imaju dva...okrenuti su kontra...jedan sprejčava izlaz ulja iz pete a drugi ulaz vode. A to je doista jednostavno i moze si covjek mapraviti vecinu sam...bar zna sigurno sto je odradjeno
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Ma bitno da je semering na osovini, nebitno jel u kucistu ili odmah kraj propelera :stripii:
I ja  trazim dlaku u jajetu :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Vozio pa tipkao....pa ne upratim sta se sve napise u medjuvremenu  :uf: Uglavnom...htjedoh reci da servis na VB pogotovo ovim manjih snaga nisu komplicirani i daju se napraviti ako imas neki osnovni alat  a bar budes siguran da te ne zajebe...dozivio sam svasta...od toga da ne promjeni ulje do toga da stavi neko jeftino pod garancijom...Ne zamjerim samo volim ako nema nekih problema da to napravim sam..i naravno ako nije garanacija...A sto se tiče muke od Graefeedera...to je u koncnici jedan od vecih problema....Semerinzi se moraju mjenjati i gore i dole...pa treba to nesto i natlaciti da se vidi pusta li...o ostalom ne vrijedi ni pricati ...

šajzika

Najgore sto ne zna za impeler i termostat a posteno odnio na servis i platio.
Jbga
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Citat: Garofeeder  u Prosinac 19, 2021, 17:19:37
Izvadio camac, pa hajde da polako krenem sa promjenom ulja, Honda BF30.

Popustim donji vijak, gornji ne ide pa ne ide. Hajde da bar vidim kakvo je ulje, izvadim donji a ono iz pete krene izvor voda,

Proljetos bio na servisu, naruceno i naplaceno prebrtvljavanje pete. Po povratku sa servisa skuzim da su u motoru moje stare svjecice (isto naplacene). Ajd, mislim, zaboravili ljudi, necu siljit za 75 kuna.

Racuncic s impelerom i termostatom (valjda su promijenjeni, kurac ce ga znat) skoro 3000 zuna.

Koja sam ja brdska sarplaninska ovca, mislim ajd nek ide u ovlasteni  :BangHead:

Dobro je da si vodu u menjaču primetio i ispustio pre mraza.
Meni je 2012. od vode u menjaču pukla prirubnica na Hondi 15 ks.

Što se "ovlašćenih" servisa tiče, ne bi imao šta da dodam. Šamaraju po 100 Eura za redovne servise, a kad je neki ozbiljan problem onda bude zaplet.

:uf:

Garofeeder

Citat: maverick  u Prosinac 19, 2021, 23:48:29
Vozio pa tipkao....pa ne upratim sta se sve napise u medjuvremenu  :uf: Uglavnom...htjedoh reci da servis na VB pogotovo ovim manjih snaga nisu komplicirani i daju se napraviti ako imas neki osnovni alat  a bar budes siguran da te ne zajebe...dozivio sam svasta...od toga da ne promjeni ulje do toga da stavi neko jeftino pod garancijom...Ne zamjerim samo volim ako nema nekih problema da to napravim sam..i naravno ako nije garanacija...A sto se tiče muke od Graefeedera...to je u koncnici jedan od vecih problema....Semerinzi se moraju mjenjati i gore i dole...pa treba to nesto i natlaciti da se vidi pusta li...o ostalom ne vrijedi ni pricati ...

Najgore je sto nisam tehnicki nepismen, emzejca sam si godinama sam popravljao, imam prijatelje s auto servisima... Cak imam i pumpicu s manometrom. Nego, mislim si, ko ga jebe, nije Beg cicija, nek ide u Bilje u ovlasteni, nek strucnjaci u Bilju pogledaju sve skupa  :ok:

Znaci, dva senmeringa na vratilu osovine (vanjski s federom prema propeleru, nutarnji kontra, dva gore ispod impelera... Sto brtvi sipkicu od mjenjaca?

Gdje opcenito naci dijelove za Hondu, trazim Lower Unit Seal Kit za BF30 pa bas i ne nalazim...

šajzika

Mislim da bi trebalo biti u hongoldonii

Dangar marine mi je super youtube kanal.
Sigurno ima jos puno videa za tako popularni motor
Audentes fortuna iuvat

Garofeeder

Fala za Hongoldoniju i jubitu...

Update...

Skinuo propeler pa imam sto vidjeti... Otkrhnuta 1/4 kucista semeringa, taman duboko do semeringa. Moci ce se napraviti, ali jebem im mater, pa to je bagra sikirom valjda skidala...