Tanjurača

Autor No, Travanj 15, 2017, 20:01:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

joker

nova je oko 300-500kn ovisi o promjeru.a ove stare je tesko naci nema vise pikova a i ovi sto tamo rade u tim polj.kombinatima znaju da se to moze prodati
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

No

Ma nije toliko. Nemojte me držat za riječ jer nisam siguran,provjerit ću u lokalnoj prodavaonici,al ako se dobro sjećam nekakva španjolska proizvodnja stotinjak kuna za dimenziju 45-50 cm.

im84

Bilo ih je u Coloru, ali to su od 30ak cm promjera, i poanta je u samo debljini materijala. Moja je 60cm promjera, i bas bas je velika. Kolege u Kopačevu imaju metarske i dosta su duboke, tamo pečemo par kg ribe u komadu, isto i par kg krumpira.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Ervin

@maverick
Probaj obavezno mast, pre svega za ribu. Bude jaaako ukusno. Riba uvaljana u brašno i alevu papriku, pa ubačena u vrelu mast.

Ne znam da li je istina, ali sam čuo priče da mast iznad vatre dostiže višu temperaturu nego ulje, tako da se riba lepo sprži i ne upije masnoću u toj meri kao kad je pržiš u ulju...

im84

Upravo tako.

Ja iskreno nisam ni čuo da se stavlja ulje.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Ervin

Evo malo fotki sa jedne od seansi...
Krompir se peče na kraju, tako što ga prethodno prokuvanog još uvaljamo u  mešavinu brašna i paprike koja preostane od ribe.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Meni pravio prijatelj ostala vani i sva zahrđala, nisam ju ni koristio, sad bi trebao to sve očistiti ali kako će biti dalje hoće opet sva zahrđati nemam pojma

im84

Nema veze što je zahrđala, ako je baš u gadnoj fazi, daj nekom da izpolira, stavi vode i likvija, i grij, operi. Peci dalje u masti, kada završiš pečenje, kada se mast ohladi, uzmeš kuhinjski ubrus, i lagano premaži ostatak tanjurače kao da napraviš masni film, i nema više hrđanja.
#foxrage
#fox_rage_fishing

joker

Kugla zato kao sto kaze Maverick ostaje masna do iduce proizvodnje.a  sto se tice masti prije se mast zagrije od ulja  jedino treba pripaziti da ne pregori a ulje podnosi vecu temp od masti i tu je razlika tako su meni rekli mestri od tanjurace  :stripii:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

kobac

ja baš to neradim, hoću reći nemam iskustva ali ovi ljudi koji su u tome dosta često kažu da je sa masti puno ukusnije a kombinacija pola mast i pola ulje također nije loša....

maverick

Ja to nisam radio prije...vidio od dusa na jednom okupljanju ...i samo ribu i samo smuđa pravim u njoj...ostalo dosta slabo prakticiram...ali čitam vas i upijam...idem na veci level i to vec sutra palim vatru ...dosta mi ove sunke ...nesto bih malo masnije  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..No..prava stvar..najveća prednost..možeš roštiljati(bez masnoće), dinstati,glumi fritezu ..a bogami i kotlovinu  :icon_thumright:..nakon upotrebe ostavljena na zemlji je nakon pola sata sasvim hladna za spremanje ili transport..sve u svemu..samo je tvoja mašta i volja granica.. :icon_thumright:..
..ako možeš ..nabavi polovnu..veličine su uglavnom..standard(od olt- ovih ili imt tanjurača) a možeš i tzv DŽONDIRKU..koja je puno veća..malo brusilica sa šmirglom i onda dobro zagrijavanje...drot četka..zaliješ jestivim uljem(netko to zove bruniranje..ja ne zanam)..ali iza svake upotrebe ..dok je vrela..pokupiš krupnije ostatke, zalij...
..ma znaš šta..eto mene s Mossi-jem krajem 5-og i dobiješ na poklon jednu manju,na nogaru..uputstva za upotrebu na licinom mjestu  :occasion14:
.. :baba:

ljuska

pekao na tanjurači ali ja ne vidim razliku u pečenju na tanjuru od kotlovine uglavnom predobro i jedno i drugo i da obavezno koristim za potpalu drva  a za pečenje domaću svinjsku mast

No

Citat: DIDAPATAK  u Travanj 17, 2017, 12:07:52
..No..prava stvar..najveća prednost..možeš roštiljati(bez masnoće), dinstati,glumi fritezu ..a bogami i kotlovinu  :icon_thumright:..nakon upotrebe ostavljena na zemlji je nakon pola sata sasvim hladna za spremanje ili transport..sve u svemu..samo je tvoja mašta i volja granica.. :icon_thumright:..
..ako možeš ..nabavi polovnu..veličine su uglavnom..standard(od olt- ovih ili imt tanjurača) a možeš i tzv DŽONDIRKU..koja je puno veća..malo brusilica sa šmirglom i onda dobro zagrijavanje...drot četka..zaliješ jestivim uljem(netko to zove bruniranje..ja ne zanam)..ali iza svake upotrebe ..dok je vrela..pokupiš krupnije ostatke, zalij...
..ma znaš šta..eto mene s Mossi-jem krajem 5-og i dobiješ na poklon jednu manju,na nogaru..uputstva za upotrebu na licinom mjestu  :occasion14:
.. :baba:

:ok:  :occasion14: