Ružno vrijeme

Autor No, Travanj 18, 2017, 11:02:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Ružan,kišni dan,vjetar puše,najavljuje snijeg.
Nije za vjerovat.

To vrijeme je kao kad bi se autom vozio petom i odjednom ubacio u rikverc. Vjerojatno bi pucali   zupčanici i raspadale se mijenjačke kutije,gorile gume... 
:uf: S ovim vremenom pucamo i mi pomalo. Mnogi će morat na servis.  :ok:
:uf: puca voće i povrće i teško da će im pomoć servis  :crybaby2: opet neće bit trešanja  :crybaby2:

Jedino što bi moglo bit dobro,mogli bi pocrkat  komarci  :hello2: 

mossi

Vreme je baš u rikverc.  :veryangry: :violent1:

Nadam se da eventualni mraz neće pojebati sve voće, do -1C još bi sve preživelo osim onog u cvatu, a to je sad manje više prošlo.
Prognoza je potpuno nepouzdana i ovde je po njima trebalo do sada da padne već najmanje 20L kiše po kv/m a nije palo ni dve.

Kiša bi bila blagorodna jer je velika suša.

Nadam se da neće biti minusa uopšte.

No

:uf: Ma nadam se i ja da neće bit mraza i da će voće opstat.  :icon_scratch:
Komarce ćemo već nekako pretrpit, kao i do sad.  :violent1:

maverick

Kiša je prijeko potreban s poljoprivrednog aspekta, al zamrznuta stakla kao jutros na autu sigurno nam nisu potrebna  :uf: Onaj lk iz Broda je najavio dva velika mraza u 4 mjesecu....rijetko kad promaši.....
Mene najvše brine nemogućnost pecanja na ovo vrijeme  mrzovoljne kolege  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

I ja čučim ko kokoš kod kuće a mislio već na veliko pecat no ja sam u ovoj priči manje bitan. Ići ću kad vrijeme dozvoli. Dosta ljudi živi od voćarstva i ako dođe mraz i pofuri voćke onda ga hebi. To je glavni problem sa ovim nepredvidivim vremenom.

miha

hebiga ...ode grožđe ...možda i šljive ali odu i komarci ...

No

:uf: bilo bi dobro da ostane voće pa makar i komarci ostali.

Sg.Pepper

Taman sam se istresao za novi atomizer i sad se mogu slikat ako spali voce! Al neka ako bude sranja zovem Alvareza III i turim mu racun i kazem izvuci iz dreka ako moze cvjecar mogu i ja!
dec d vej aj lajk it....

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ps

Imam mali voćnjak 40-tak stabala, za naše potrebe, od svih voćaka po malo.Star je nekih 10-tak godina. Zanima me ako dimim protiv mraza, da li to može pomoći protiv nekakvog laganog mraza, da li je to netko probao

Sg.Pepper

Pomoci ce u svakom slucaju! Mada je mraz puno opasniji dok vocke cvjetaju, mada bi ja i sada pokusao sa kojekavim dimovima da je manji vocnjak, ja imam 6jutara pa to ne dolazi u obzir
dec d vej aj lajk it....

pajdo77

Bilo je prije dva-tri dana na tv-u kako neki tip u voćnjaku ima neke velike ventilatore za ovakve slučajeve. Nisam obraćao pozornost na priču oko njih ali valjda mješa zrak i tako sprečava pojavu mraza....tako nešto. Smješno izgleda,ventilator piri na livadi no očito nije bez razloga tamo.

maverick

Malo prije kiša i snijeg...pajdo...vadi lopatu iz podruma  :uf:

pajdo77

Iskopo je nju Pajdo :stripii: i to glancericu,nikad korištenu do sada. Kao da sam znao da će bit nestašluka pa na kraju zime (kalendarske) uzeo jednu nek se nađe :baba:. A možda do Velike Gospe pokrpam čamac pa i zaplovim. Da sam znao krpo bi ga za Božić,bilo je toplije :vrag:

mossi

I u Somboru je usrano, susnežica, vetar otkida.  :BangHead:
Temperatura na III spratu 2C, na meteo kažu oko 1C.

Ovako vreme do petka.  :uf: :crybaby2: