Ribolov smuđa varalicom na bajerima, jezerima isl.

Autor Kugla, Siječanj 09, 2013, 10:56:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mifla

Citat: crni74  u Kolovoz 31, 2018, 20:21:40
Upravo si mi uzel riječ. Inače ovaj konkretni je ulovljen na Dalalande Miss Shad od 8 cm.

Iliti mali kingic  :headbang:

crni74

crni74

Ovih dana u glavnom sitniji.

crni74

crni74

SMT

Harley

Living your dreams, do not dream the life

crni74

Nisi slike ništ posebno. U glavnom slikano sa mobitelom. Što se tiće smuđeva takvi su kakvi jesu. Bilo bi ljepše da lovim veće ali meni je svaki smuđ drag bil on veći ili manji.

Evo neki dan naišel jedan mališan od 20 cm+ ali me i on veseli jer je to dokaz da je prošle godine mrijest uspjel.

SMT

dravski pecaros

Citat: crni74  u Prosinac 06, 2018, 21:00:49
Nisi slike ništ posebno. U glavnom slikano sa mobitelom. Što se tiće smuđeva takvi su kakvi jesu. Bilo bi ljepše da lovim veće ali meni je svaki smuđ drag bil on veći ili manji.

Evo neki dan naišel jedan mališan od 20 cm+ ali me i on veseli jer je to dokaz da je prošle godine mrijest uspjel.

vidim da imate iskustva sa jezerskim smuđevima pa me zanima kako vi objašnjavate da se love večinom komadi do 1 kg i puno malih a veliki skorom nikako..po populaciji malih dolazim do zaključka da ima i velikih... to mi se dešava na jednoj vodi stara ciglana dubina 3-5 metar voda bistra i bez puno vegetacije

crni74

O ovome smo raspravljali na jednom drugom forumu na kojemu sam član. Bojim se da imate sličan problem ko i ja. I kod mene se uglavnom love ribe do kilu a rijetko ribe od 1,5 kg-2 kg a ovi veći od 3+ kg se ulovi možda jedan godišnje. Razlog je vrlo jednostavan. Većih riba nema u većem broju zato jer jednostavno ne stignu izrasti jer su ulovljeni i odnešeni. Ovo kaj velite da ima manjih pa bi trebalo biti i većih nije baš skroz točno jer se smuđevi koji su stari preko tri godine (težine cca 80-90 dkg) uredno mrijeste tako da za uredan mrijest smuđa u opće ne treba biti većih riba. Dakle ribe od 40+ cm vam se uredno mrijeste.
Stoga imate brojniju populaciju manjih smuđeva koji uredno grizu dok ovih većih ima vrlo malo pa jednostavno po zakonu vjerojatnosti ne grizu jer ih jednostavno ima vrlo malo i ne stignu doći na red od ovih manjih.

crni74

Prvi ovogodišnji!

Jezero se djelomićno otopilo pa se moralo probati. ;D

crni74

U subotu otišel u jutro na cca dva i pol sata varati smuđa. Akcije je bilo ko u priči.
Cca imal preko 10-tak fulanaca i otkvačivanja sa dvije ribe vani. Interesantno je da su udarci u glavnom bili da izbija štap iz ruke a ne zakvači se dobro.
Ovaj veći je imal oko 50cm. Pušten.

crni74

Danas akcije ko u priči sam obratno od neki dan. Od desetak grizeva 7 riba vani. :headbang:
U glavnom ribe od 40+cm jedan mališan i jedan 50 cm. Sve ribe dobivene na silikonac Dragon Phantom od 8 cm na 5 gr glavi.

Grizevi su bili u glavnom jedva primjetni al su gutali ovak

Sve ribe u odličnoj kondiciji i izuzetno borbene. Sve su naravno puštene.