štap za teži djig

Autor Darko, Siječanj 09, 2013, 19:38:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: srco  u Svibanj 20, 2014, 08:38:10
Citat: alexdja  u Svibanj 20, 2014, 00:07:50
Citat: srco  u Svibanj 19, 2014, 22:38:42
...pisao sam već o tome Alex...malo smo se igrali konstruktora,i ispade dobro:)
...nego jedini trenutno problem je koliko ce stici u ovoj turi takvih blankova,trenutno je jedan kod Mujovica, dva kod Boleta i jedan kod mene( prvi medju jednakima :))), i mislim da je peti u Mg u... Ja se skoro dve sezone ne razdvajam i trend je isti,nego cekam Boleta da istestira malo pa da sednemo malo da prodiskutujemo,da ne kenjam sam ja mnogo,dvojica su pametnija od jednog...

Pre ću ja taj stići da istestiram nego on...

Ne stigne da peca od jurcanja za strujarošima i raznom bagrom po Dunavu...

Onda kad smo se sreli ti i ja na vodi, kad sam bio s Lalom je trebalo da mi donese br 50 i ovaj da ne poredim po sećanju... ;D

...kada prođe ovaj božiji usud  :pirate: :veryangry: , idemo malo ti i ja na vodu pa će biti objektivne analize :icon_thumright:

...inače ,da otklonim nedoumicu još jednom :baba: : cts 21-56(elite mg) je pojačani 45gramac...a posle godinu dana testiranja uradili smo što bi rekli ,fino podešavanje...praktično, još malo ojačali i malo promenili konus ( ovaj blank je mg nazvao invictus ). štap sam namenio širem rasponu glava na  teškim Dunavskim terenima(gde i pecam) i tu kao takav ima najveću upotrebnu vrednost...
Pošto sam ja idejni tvorac i test majstor( a ne smatram sebe nešto bogom dat, niti se profesionalno bavim ovom vrstom posla),neću da bude ono kao : svaki cigo svoga konja hvali... i iz tog razloga objektivniji sud o ovom blanku kada otpecamo Alex i ja jednu turu :takoje: :bye:

po mom ukusu taj 56 gramac je odličan štap ali bi ga svrstao u gtupu "srednje težak jig" odličan rad 20- 60 gr
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

srco

alexdja

...kada prođe ovaj božiji usud  :pirate: :veryangry: , idemo malo ti i ja na vodu pa će biti objektivne analize :icon_thumright:

Naravno, biće mi zadovoljstvo... :hi:

Pošto sam ja idejni tvorac i test majstor( a ne smatram sebe nešto bogom dat, niti se profesionalno bavim ovom vrstom posla),neću da bude ono kao : svaki cigo svoga konja hvali... i iz tog razloga objektivniji sud o ovom blanku kada otpecamo Alex i ja jednu turu :takoje: :bye:

U ja sam tek Bogom dan... :icon_biggrin:
       Nema više divljeg bučka. :no:

alexdja

Citat: rj  u Svibanj 20, 2014, 10:44:40
po mom ukusu taj 56 gramac je odličan štap ali bi ga svrstao u gtupu "srednje težak jig" odličan rad 20- 60 gr

Po tebi br 50 2.7 ima veći raspon tb od ovog ili su ti u rangu?

Batica

Peđa, ako trazis stap za tezi jig iz camca batali taj 56g. Dobar je to stap ali nije za ozbiljno pecanje. Pogledaj Bay caster 80g na 8,6ft, takodje 120g na 9f.
Pogledaj i xzoge na 8f 140g i 100g.
Kupices stap za tezi jig a opet ne mozes soma da pecas i videces da bacanje 50g nije to i ajde opet u kupovinu. A o glavinjarama od 50g da ne pisem.
Mozes i Pacific 1-4oz. Sada za vikend pao som od 30kg na Pacifica.
Sa obale na voblera, znas kada bi ga izvadio sa 56g? Nikada. Otisao bi u panjeve i mogao bi samo da places
Kupi ozbiljan stap. Jer vec imas stap za glave do 35g.

rj

Citat: alexdja  u Svibanj 20, 2014, 15:17:25
Citat: rj  u Svibanj 20, 2014, 10:44:40

Po tebi br 50 2.7 ima veći raspon tb od ovog ili su ti u rangu?

tu su negdi vrlo slični štapovi CTS nešto jači ...nisam bacao ispod 20 gr ni preko 60 gr tako da ne tipkam o pretpostavkama ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

alexdja

Citat: Batica  u Svibanj 20, 2014, 15:40:40
Peđa, ako trazis stap za tezi jig iz camca batali taj 56g. Dobar je to stap ali nije za ozbiljno pecanje. Pogledaj Bay caster 80g na 8,6ft, takodje 120g na 9f.
Pogledaj i xzoge na 8f 140g i 100g.
Kupices stap za tezi jig a opet ne mozes soma da pecas i videces da bacanje 50g nije to i ajde opet u kupovinu. A o glavinjarama od 50g da ne pisem.
Mozes i Pacific 1-4oz. Sada za vikend pao som od 30kg na Pacifica.
Sa obale na voblera, znas kada bi ga izvadio sa 56g? Nikada. Otisao bi u panjeve i mogao bi samo da places
Kupi ozbiljan stap. Jer vec imas stap za glave do 35g.

Ma jok Dačo... :bye:

Ne tražim ja štap za teži džig nego je tema otišla u off pa jbga i ja sa njom...

Tražim dobar džigaroški štap za smuđa, da mogu optimalno da bacam od, aj' da kažem 15g, da baš dobro oseti, do recimo 50g bez imalo naprezanja, da bude dovoljno jak i da buši i na daljinu i na dubinu sa protokom, a da nije armatura, nego da radi na ribi...

Ako ga nađem, dajem pare... :icon_biggrin:

A kad kaže neko čije mišljenje poštujem, da može i manje i više od toga po potrebi, onda me baš zagolica...

Retko kad mi zatreba jača glava od toga (kao recimo onda u srednjim vodama), a za takve momente, šta znam, mislio sam da uzmem nešto jeftinije, možda kao mpp 170g, jer bih ga koristio bukvalno 5 puta godišnje...

Kad mi bude trebao teški džigeraš za ciljano, ozbiljno pecanje, razmatraću kvalitetniju ponudu, zasad mislim da bih samo zarobio keš bez potrebe...

Citat: rj  u Svibanj 20, 2014, 17:48:01
tu su negdi vrlo slični štapovi CTS nešto jači ...nisam bacao ispod 20 gr ni preko 60 gr tako da ne tipkam o pretpostavkama ...

Hvala :hi:

Lomnica_city

Ako bi isto CTS, onda mozda Revo Salt, predivan stap, video sam skoro 14cu od 9ft kod drugara, pa ono je kao CD BR 35gr na 9ft, 18ca je najjaci koliko znam i iako prevedeno ispada da je 48-o gramac, realno je kazu 70gramac, ima malo duse a lak, brz, ljuta guja!!

Jožef1

Neki dan u Šiklošu gledam Nevis spinn štap- majka za težak jig  :icon_thumright: Dužina 3m, 45-150g cijena nešto oko 300 kunića (valja mijenjati kune u Udvaru na benzinskoj), 100kn - 3950 forinti  :thumbsup: Tamo sam saznao, kako je Nevis zapravo Spro  :sha: Veli trgovac inače i vlasnik trgovine: ako je Spro- Toyota, onda je Nevis -Lexus. Sve u svemu, mrak štap.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kawasaki

Brzi od Bolena.

Lomnica_city

Citat: Jožef1  u Studeni 05, 2014, 15:13:13
Neki dan u Šiklošu gledam Nevis spinn štap- majka za težak jig  :icon_thumright: Dužina 3m, 45-150g cijena nešto oko 300 kunića (valja mijenjati kune u Udvaru na benzinskoj), 100kn - 3950 forinti  :thumbsup: Tamo sam saznao, kako je Nevis zapravo Spro  :sha: Veli trgovac inače i vlasnik trgovine: ako je Spro- Toyota, onda je Nevis -Lexus. Sve u svemu, mrak štap.

Slagao te trgovac, Nevis nije Spro, niti moze biti, prvo jer je Nevis firma iz Ukrajine, drugo jer je isto trgovacki brend kao Spro koji ne proizvodi nista, i jedni i drugi kupuju robu od Kineza, uglavnom iz fabrike Viva (stapove i masinice) odnosno Guang wei (masinice), a tek je smesno ono Toyota-Lexus, daleko su oni od tog ranga!!

Kad se vec dohvatih teme, zamenih moj PB Tradition 3/4-3oz isto za PB Tradition ali 1-4oz, i mogu samo reci da je oooodlican stap za dzig, naravno tezi, kakva lakoca u vodjenju glava 20-30gr, glavinjara 45-55gr, stvarno super, osetljivost takodje na visokom nivou, a sa 7 vodjica i rukohvatom oko 60cm ima vrhunski balans!!

Rajo

Citat: Lomnica_city  u Svibanj 21, 2014, 00:32:35
Ako bi isto CTS, onda mozda Revo Salt, predivan stap, video sam skoro 14cu od 9ft kod drugara, pa ono je kao CD BR 35gr na 9ft, 18ca je najjaci koliko znam i iako prevedeno ispada da je 48-o gramac, realno je kazu 70gramac, ima malo duse a lak, brz, ljuta guja!!
Imam Revu Salt 16# i CD BR 7-28 oba iste dužine 9' , skoro isti štapovi po svemu osim različitog ponašanja na suho Revo izgleda oštriji al u vodi i pod ribom potpuno isti doživljaj . Večinom ih koristim za glave do 25-30 grama iako je bilo slučajeva da sam lovio i do 50 grama . Teško se odlučit kojim lovit ako ih ponesem na vodu oba .
Alexdja , što se tiče najuniverzalnijeg štapa za rad đigovima 15-50 grama meni je CD BR 9'1'' 15-50 najbolje lego . Iako nikad nejdem na vodu bez dva il tri štapa te uvijek kombiniram za svaku poziciju ili mjesto bez obzira kojim đigom lovim . Za bolji osječaj vođenja điga i večeg gušta drila ribe uvijek bi koristio jedan od ova dva prvo spomenuta al kad je u pitanju udarac i kontra onda ovaj zadnji .  :hi:

Lomnica_city

Meni se ipak 14ca nije cinila slabijom 35gr BR-a! A 9'10" (3m a ne 9,1ft, to je 2,78m), je jedan od losijih stapova koje sam imao za dzig, slabo osetljiv za jednocifrene glave, los bacac manjih glava (do 15gr recimo), iako fabricki NZ sa rukohvatom oko 55-6cm loseg balansa sa masinicom od 333gr, tek sa tegom od 60gr je balans bio na pola rukohvata...

alexdja

A jel' ovaj sad blank BR 275 15-50, što ga ima u PKVM-u, isti kao oni pre nego što je "nestao" ili je neka "unapređena" verzija?  :sha:

Rajo

Citat: Lomnica_city  u Studeni 05, 2014, 18:49:09
Meni se ipak 14ca nije cinila slabijom 35gr BR-a! A 9'10" (3m a ne 9,1ft je 2,78m), je jedan od losijih stapova koje sam imao za dzig, slabo osetljiv za jednocifrene glave, los bacac manjih glava (do 15gr recimo), iako fabricki NZ sa rukohvatom oko 55-6cm loseg balansa sa masinicom od 333gr, tek sa tegom od 60gr je balans bio na pola rukohvata...
9'1'' je 3 m , 15-50 fabrički a što se balansa tiče meni ok , zidarske ruke  :rofl2:
Ovo podebljano potpisujem .
Što se tiče nefabričkih oli ti ručnih radova imam loša iskustva .