Sportex tiboron 60 gr.

Autor Perch, Kolovoz 15, 2017, 16:31:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Perch

Dali netko ima sportex tiboron kakvi su dojmovi ako ima netko

baka

Lega mi ima pa sam ga probao. Ludilo od štapa, a još veće ludilo od cijene!!!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Perch

Cijena je ludilo, nadam se da vrijedi tolke pare..kako ti se ucinio stap jel dovoljno jak za jiganje 30 40 gr do 50..ili je to previse za njega

SMT

Ovih dana izvadjen iz soške, skinuta prašina s njega, krećemo zajedno u 5-tu sezonu... Nije novitet, da bi ga posebno predstavljao... Mogao bi po godištu u rubriku “kucamo na vrata zaboravljenih asova”... Mada lično mislim da je još dosta ispred, nekih štapova novije generacije.
Odrastao sam u mestu i vremenu gde je bilo nezamislivo baviti se varaličarenjem, a ne imati Sportexa... Još vučem taj “kompleks”, pa bar jedan Sportex mora biti u kolekciji :stripii:...

A to je

Prvi, stari Tiboron napravljen od boronskog vlakna...Tanak, žilav,brz,savitljiv, odlične detekcije udarca, odiše snagom, težak 220g, rekao bih sa svakom mašinom u odličnom balansu... Mnogo smo kilometara sad već zajedno prešli, upecali neke ribe u prošlosti i sa obale(dužina 2,7) i iz čamca...Prvenstveno namenjen jesenje/zimskom dzigovanju smudja. Bilo je izleta i sa drugim grabljivicama, sto ciljanih što slučajno. Nigde me izdao nije...

Rekao bih da još nije na izgledu izgubio(pluta, drvo, halter), u to vreme vrh Sportexove ponude, pa se i dizajnu pažnja posvetila... Meni, najbolji Sportex koji sam imao... Hteo sam ga menjati za novog Tiborona i Air spina, oba puta sam odustao. Ne zato što su bili loši, nego ja  nisam video da su puno bolji(ako su uopšte bolji), kako mnogi tvrde/misle/kažu...

VELJO

SMT ... gdje me nađe sa starim Ti(m) boronom,ja svog 40 g imam već punih 10 godina i bez imalo pretjerivanja izvadio je 10 tona ribe(minimalno) i još uvijek vadi, ima na sebi svakim danom sve više ožiljaka baš kao i njegov suborac i supatnik, sve si mislim zaslužio je mirovinu, ali... ne da se on i uvijek me oduševi "prokucavanjem" dobre ribe, amortizacijom smukija na vobler ...ma prestrašno! i ja sam gledao novog TB  i  Aira ali nisam baš oduševljen bio da bi ih kupio. Sjećam se prije 3 godine otišao sam u Zg kupiti starog TiBorona 60g dok ga još ima ,kad ono... u trgovini kažu da su prodali sve! Na kraju sam uzeo Absoluta kao utjšnu nagradu, vrhunski štab bez daljnjega ali misli da je jedno stari TiBoron imao ono nešto...neki bi rekli DUŠU!!!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

SMT

Veljo,

Drago mi je da isto mislimo :stripii: :stripii: :stripii:... Rek’o bih da nas ima malo, vlasnika ovog štapa... Ja sam to skromnije napisao, ti si me dopunio...Hteo sam napisati da sam uhvatio tonu smudja na njega i da bi mogao na zid... I ja imam dosta štapova, taj stari Tiboron mi je prvi međju jednakima... 

rj

Citat: VELJO  u Studeni 19, 2018, 18:14:34
SMT ... gdje me nađe sa starim Ti(m) boronom,ja svog 40 g imam već punih 10 godina i bez imalo pretjerivanja izvadio je 10 tona ribe(minimalno) i još uvijek vadi, ima na sebi svakim danom sve više ožiljaka baš kao i njegov suborac i supatnik, sve si mislim zaslužio je mirovinu, ali... ne da se on i uvijek me oduševi "prokucavanjem" dobre ribe, amortizacijom smukija na vobler ...ma prestrašno! i ja sam gledao novog TB  i  Aira ali nisam baš oduševljen bio da bi ih kupio. Sjećam se prije 3 godine otišao sam u Zg kupiti starog TiBorona 60g dok ga još ima ,kad ono... u trgovini kažu da su prodali sve! Na kraju sam uzeo Absoluta kao utjšnu nagradu, vrhunski štab bez daljnjega ali misli da je jedno stari TiBoron imao ono nešto...neki bi rekli DUŠU!!!

tonu smuđeva godišnje a onda mene ebete  :crutch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

No

:icon_scratch:  Piše  10 tona ribe, a ne smuđeva.

:occasion14:

VELJO

Ma ja zaboravio da je nekima samo smuđ riba..pa je došlo do šuma u komunikaciji! :thumbsup:
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

SMT

Ja sam na njega nešto štuke lovio efcetima 16g, to je bila uživancija... Nešto malo bucova se takodje upecalo... Svidja mi se kod njega taj tanak vrh, ne možeš ribu na ho-ruk da izbaciš... Nego ti štap pruža doživljaj pravi...

Vremenom sam počeo ( zbog nedostatkom istoga) uglavnom da ga koristim za dzig smudja i nešto leti voblera uspem baciti s njim... Nisam neko ko posebno pazi na pribor, sve na njemu je bez milimetra lufta(karike/halter)... Za neki ozbiljan somolov nije  ali za neke “redovnije” primerke, nema problema...
Hteo sam čak i fuji torzite da mu stavljam ali me ubediše( bar za sada) da neću ništa dobiti...

im84

Pa Veljo kud mi Josipa nađe odma  :stripii: Josipe, Veljo voli sve da lovi, soma, bucova... (tu i tamo 90% smuđ  :stripii: :stripii: :stripii:)
#foxrage
#fox_rage_fishing

Dr.Motte

Tiboron, zeleni, 80 gramac već 3 godine. Nisam poželio drugi štap niti jednom. A promijenio sam ih prije njega podosta...

rj

Citat: Greys  u Studeni 19, 2018, 19:25:14
Pa Veljo kud mi Josipa nađe odma  :stripii: Josipe, Veljo voli sve da lovi, soma, bucova... (tu i tamo 90% smuđ  :stripii: :stripii: :stripii:)

znam ja jako dobro šta sam odtipko  :takoje:  :toothy12:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

SMT

Momci svi + Marijo :red_indian:,

Ako sam načeo neku temu što ne treba, javite mi jbt  :takoje: :stripii:... Ako pišem nešto netačno, ispravite me, nema problema :hi:... Tu smo da komentarišemo :icon_thumright:
Nije da ne umem da čitam izmedju redova ali mi skrenite pažnju, da ne budem ja neki remetilački faktor :stripii:...

Pišem dalje o štapu...

Raspon glava koje ovaj 60-gramac baca, tj koje sam ja bacao s njim je od 10g sa obale do 35g iz čamca... Moj osecaj je da bi i sa lakšim glavama(ispod 10g)zbog tankog vrha radio lepo... Isti taj vrh dobro podnosi i tu glavu od 30/35tg... Nakon toga već dolazi do “umaranja”...

Taj tanki i osetljiv vrh omogućava dobru detekciju i mikro udarca ribe (smudja)...

Kao što i omogućava minimalno kašnjenje u kontri, tj da malo “zaspemo”...

maverick

Samo se ti opusti i piši, kod nas je problem što se mi tu znamo godinama, pa znamo i većinu "grijeha" pa s vremena na vrijeme netko utrči s nekom "pošalicom"   :stripii:
Što se tiče štapa, meni je lijep..nijansu pregrub alat za moja pecanja na Dravi...jer sam po opredjeljenju nijansu" nježniji" pecaroš ali znam mnoge koji su se nauživali s tim priborom za dva života....

Nadodao bih još jednu bitnu stavku kad je pribor u pitanju a nema čak ni veze s ovom temom, neki komadi pribora su nepotrebno zapostavljenji ili nisu dobili neku medijsku pažnju jer su bas bili silno reklamirani...rekao bih čak od pogrešnih osoba, nekad su ti hvalospjevi bili samo zbog taštine, nekad su tu , kao sto danas često susrecemo obično neki jeftini sponzorski dogovori...Sjetimo se samo onog nesretnog limenog biča...skoro izgibošmo zbog njega sad ga ne koristi skoro više nitko  :uf: Tako se i ovaj štap negdje provukao u tom tonu...Ali danas kad o komadu pribora pišu ljudi kao ti koji su istinski ljubitelji to ima puno veću težinu, i naravno kad pišu oni koji su prebolovali dječje bolesti po pitanju pribora
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"