YAMAHA F40 GETL 40/70

Autor vucko GBP, Prosinac 24, 2017, 13:41:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

vucko GBP

Pozdrav svima.
Interesuje me da li iko poseduje Yamaha F40 GETL ili bar zna nekoga ko je ima?
Potrosnja me i ne zanima toliko, koliko stvarna snaga na elisi i El. trim. Da li uzeti al ili pro elisu i koju vel?
Camac je bez pulta tezak oko 280 kg a sa pultom ca.350kg (+ 100kg opreme i ja 105-110kg)
Nameravam da kupim camac Mahseer ali se dvoumim izmedju F40 FEHDL na ruku i F40 GETL.
Na Dunavu ima dosta "ispod povrsine plutajucih objekata" Koje na zalost ne vidimo na vreme i onda dolazi do KVRC...
...pomera u meni neke gene Dunava, pa ja tečem i kad stojim...

maverick

Voznja na volan je uvijek elegantnija i jednom kad se naviknes sve ostalo je klasa ispod. Sto se tice trima i panjeva...udarao sam s 30 ks..bez podljedica...elisa uvijek al..i onda ce svakako ona nastradati prije nego mjenjac. Kolega je ima...odlican i iznimno snazan motor. Koliko je to od cistih 70 ks nekog drugog branda...ne bih mogao uporediti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Imam Al elisu, ali Ameri kažu: Al elisa je elisa siromašnih ljudi.
Time je sve rečeno.

A koju odabrati.. e to je pitanje od milion dolara.  :icon_scratch: :uf:

maverick

Je...elisa siromasnih ljudi..oni voze po jezerima...a ovih dana ga hebem tko na Dravi nije dva puta barem kresnio panj  :stripii:  A tu je bolje da mijenjam elisu nego da radim mjenjac
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Pa o tome ti pričam. Nisam dovoljno bogat za SS elisu.

Inox elisa je superiorna u svim elementima od aluminijumske.
Ali posledice udarca u debeli panj ili kamen su druga priča.

vucko GBP

Citao sam da postoje pro elise sa plasticnim "umetcima" koje prilikom udara pucaju i time stite elisu tj sam menjac, nogu...
ali ako ode elisa- najmanji trosak. Sta ako naletimo na deblo? -tad puca i peta i menjac ...a i camac. Ne mogu da shvatim da nisu napravili neku bolju zastitu od takvih udara.
@maverick Sta je kolega imao pre GETL? Na koji camac je stavio?

maverick

Ovo je neki talijanski gliser..mislim da nije imao nista...ovo je kupljeno u paketu...A ne ode peta bas tako ima osiguranje koje puca ranije na trimu ako je udarac bas jak...Ja sam udarao bas muski ali nije puklo nista..jbg..ubi me to jurcanje po noci

vucko GBP

Koliko znam, Tigran je na prvom isplovljavanju slupao Mahseer-a i Yamahu F50, naletio je na sprud i sjebao motor a i camac je zadnji deo odvalio- tako ide prica. Ima vez kod nas u marini u Backoj Palanci ali ga nisam video do sada da ga pitam, nismo toliko cesto u BP, sad ima Suzuki 60 na camcu.
Razlika u ceni izmedju F40 GETL i F70 nije mala, zbog toga pitam za snagu. Ne mogu nikako da se odlucim sta da uzmem, vise prostora i manje mogucnosti da cu sjebati camac i Motor ali i manje snage ili manje prostora,vise snage ali samim tim i vise mogucnosti da sve slupam.

Mudri

Ja bi od to dvoje uzeo HONDU 50 ili 60 konja,košta sada smješne novce na akciji,proguglaj malo pa da vidiš kakve su akcije,garant su ova tvoja dva skuplja od nje...a jesu li bolji ili nisu....

maverick

Honda 50 je oduvijek na nekoj smijesnoj cijeni u odnosu i na konkurenciju i na motore istog branda. Pocesto je jeftinija od honde 40...iako tvrde da nema razlike...nije isto sigurno

SMT

Honda 50ks, trenutno jeftinija od yamahe 40ks... I sam sam bio u potraznji zadnjih mesec dana po svim prodavnicama...

maverick

Oduvijek je jeftinija...jos prije tri god je bila na akciji 5555 eura. I sam sam je gledao..

SMT

Iskreno, ja o hondi nisam ni razmisljao, niti sta znam o njima... Tri yamahe sam imao vanbrodske i dve na dva tocka, uvek zadovoljan... Na prvom mestu mi je bio mercury 50ks, meni licno najlepsi motor... Honda mi je bila na cetvrtom mestu, medjutim finansijska ponuda koju sam dobio za nju se nije mogla odbiti... Poceo sam malo da citam, uporedjujem karakteristike, uvideo da po istim nije krs u odnosu na konkurenciju...

Razlika u parama uopste nije bila zanemarljiva u odnosu na mercury, suzuki, yamahu... Svagde sam pregovarao za kes..

nele01

Honda 40 i 50 su motri 808 ccm. Yamaha: standardna F40 je 748 ccm, a standrdna F50 je 998 ccm, a ova koju vucko spominje je 998 ccm, skidanjem odredjenih blokada dobija se F70. Nije isto nikako. U paprima i dalje stoji 29.4 kw. Razlika u ceni je oko 1500 eur. E sad, ide kraj godine prodaju se motori iz zaliha, normalno da cena ide dole. Jos ako izvadite kes u mrtvoj sezoni ili uhvatite sajamsku akciju svasta je moguce. Treba voditi racuna sta uparujete tj.koji motor sa kojim koritom i sta dobijate sa motorm jacim za 20 hp od preporuke proizvodjaca. Svako zna sta mu je najbolje.

SMT

Nele,

Sve stoji... Covek je jos iz BP odakle i Platnner, pretpostavljam da i to moze biti prednost u pregovorima za yamahu...