YAMAHA F40 GETL 40/70

Autor vucko GBP, Prosinac 24, 2017, 13:41:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

mamijo

:hi:

eto sad tek citam temu kad smo kaparisali F40FEDL ... setio sam se da pogledam sta treba da znam o tom motoru ... ahaha ... ludak

isto ide na Masheer  ....  :headbang: ....
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vucko GBP

@mamijo
Nešina i tvoja kombinacija su bolji tj najbolji izbor trenutno za naše vode. Mesta koliko hoćeš, dovoljno snage, brzina ok, potrošnja mala a ako slučajno naletiš na nešto ne moraš da brineš-motor malo poskoči i teraj dalje.
Ovo moje je više porodična varijanta, tegljač 😀
...pomera u meni neke gene Dunava, pa ja tečem i kad stojim...

mamijo

Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

vucko GBP

Ima li ko da se malo bolje razume u elise? Trenutno Imam 13 1/2 x 15 i na 3/4 gasa mi ulazi u obrtaje- sto mi se svidja jer to znaci da ima snage za brzu. Sta da stavljam?

maverick

A koliko obrtaja...udjes u blokadu...ili...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vucko GBP

5900 i par sek je pokazalo 6000 dok sam trim namestao. Uradio sam prvi servis pa sam ga ponovo probao, ovaj put malo duze. Dunav je bio relativno miran i sam nizvodno sam isao 45  ( 46 se kratko na sek pojavljivalo isto kao i 6000 prilikom trimovanja).

maverick

A ne znam koji je mximum okretaja...ali ovako nema tu bas puno prostora...kontam da se vrti do tih 6000...mozda pol pitcha gore dole na elisi...

vucko GBP

mislim da je 6300 max.
Ako sad sam idem 45-6 mph tj 72-3 kmh voleo bih da promenom elise i pravilnim trimom dodjem do 80. Posto ima jos gasa tj snage verujem da ce brza elisa odraditi posao, nadam se da cu uskoro naci nekog ko se malo bolje razume u te stvari.

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ja tu ne bih ništo dirao, na nekim forumima preporučaju da se ti motori voze na nesto nizim obrtajima od maximalnih...ako poredim s onim mercurijem od Želje ...70 ks preko 70 km na sat to je tu negdje ...velika je razlika do 80km/h  s takvim motorima...mozda grijesim ali do 80 ti osim elise treba jos puno konja....Ali volio bih vidjeti da moze i to s nekom elisom...naravno na tom koritu  :ok:

vucko GBP

Hocu da dam gas do kraja a da ne ulazi skroz u obrtaje tj da ostane do 6000-6100 max. Posto ima jos gasa tj  snage, znaci da mi treba brza elisa, samo jos da vidim koja tacno.
@RJ ili 13 1/2 x 16 ( ako je ima) ili 13 1/4 x 17 kao sto ti kazes ali ako se po 1 Pitchu smanjuje do 400 obrtaja mozda bi bilo previse. Moram nabaviti te dve pa probati.

maverick

Imam osjecaj da mijesas gas na rucki i obrtaje...obrtaji su pokazatelj koliko je gas do kraja...a ne prazan hod na rucki...mozda sam krivo shvatio  :thumbsup:

vucko GBP

Znam da su obrtaji pokazatelj koliko je gas do kraja a ne rucka tj hod, ali do tih obrtaja dodjem dosta brzo sa ovom elisom...veruj mi da motor ima jos dosta snage.
Manja elisa dovodi do toga da brze dodjem do max obrtaja i za krace vreme postignem max brzinu a ako stavim vecu elisu sa istim obrtajima cu ici brze i malo sporije ubrzavati.