fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Ivan Borojević

Ljudi mora vam biti jasno da svako podneblje ima svoj stil i recepturu kuvanja fisa, zapadni dio Hrvatske totalno drugacije kuva od nas iz Podunavlja, ali to im nije za zamjerit, oni tako kuvaju, ja imam emajlirani od Metalca od 10 litara, donji dio je siri od gornjeg, i to su najbolji, u to sam se uvjerio, nemam nogice vec ga okacim s tankim lancem za rog od supe pa slobodno visi. Kod nas u Podunavlju  idu vise vrsta ribe, domaci luk, domaca paprika, Tuzlanska sol, po mogucnosti domaci paradajz, ko ima bunarske vode ili kupovna, samo da nije iz pipe, suva vrbova drva, i dobro drustvo. Bio sam prije nekoliko godina na fisijadi u Baji u Madjarskoj, da vidite tu festu, dodju ljudi iz cijelog svijeta, tamo bude oko 40 000 ljudi bez zitelja Baje, nemos tim trgom proc od ljudi, a na sve strane se vrte kotlici, ako mozete otidjite jednom. :thumbsup:

Kugla

Jovice a kad je ta fišijada u Baji?

Jožef1

joviceee, to su najbolji kotlići  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

munich

ne znam kako je vama,ali meni je najbolji PUN kotlic a oblik manje vise
Pravilo je da nema pravila

Ivan Borojević

Kugla,fisijada bude 10. 07 , moze se prijavit tko hoce, placa se kotizacija, ma nesto sice,dobijes ribu, drva i vodu a zacine nosis sam,imas ogradjeno mjesto sa stolom i klupama, to je za takmicare, a mozes i ovako otic, svi ce ti dat porciju ako zamolis, ma prva liga. :thumbsup: :occasion14:

Kugla

Hvala Jovice! Sljedeće ljeto svi putevi vode u Baju!  :icon_thumright:

Ivan Borojević

I ja bi opet ponovno ali sa alumom, ako daju ici, nisam siguran, mislim u Evropskoj smo Uniji, moram se raspitat. :wave:

Kugla

To bi bio lijep doživljaj, samo nije tako blizu.

maverick

Citat: jovicabor30  u Studeni 12, 2013, 20:37:03
I ja bi opet ponovno ali sa alumom, ako daju ici, nisam siguran, mislim u Evropskoj smo Uniji, moram se raspitat. :wave:

Ne daju  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

sv. Nikola pa malo kuvam.

Tićo

Juče se malo krčkao paprikaš u svaki kotlić po 4,5 kg ribe, mislim da ni rep nije ostao.  :toothy12:

Greys

Tićo, nesumnjam da nije valjalo  :ok:

kawasaki

preljepo za vidit ovako na drvima  :ok: :hi:
Brzi od Bolena.

Tićo

Kad sledeći put budete u blizini možemo nešto organizovati  :pije:

Kugla

Citat: Tićo  u Prosinac 21, 2013, 21:43:17
Kad sledeći put budete u blizini možemo nešto organizovati  :pije:
Počesto znam do Apatina, ostavi brojček pa se lako organiziramo!  :clap2: