fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Prava paprika je u blizini nas, sa one strane Dunava  :icon_biggrin:

KUŠTRO

Svaka vam čast momci i rado bi došao al situacija (u novčaniku ) dosta kritična , nadamo se boljim vremenima al ko zna možda se nekad i nađemo na nekom druženju .. :wave:

Slaven

Citat: jura  u Veljača 12, 2013, 21:57:44
kuštro pali auto i jedeš vrhunski u subotu  na dravi :icon_thumright:

di i oko koliko sati, baš ću vjerovatno morat poslom na tu stranu :dontknow:

simba

Citat: Slaven  u Veljača 13, 2013, 12:07:10
Citat: jura  u Veljača 12, 2013, 21:57:44
kuštro pali auto i jedeš vrhunski u subotu  na dravi :icon_thumright:

di i oko koliko sati, baš ću vjerovatno morat poslom na tu stranu :dontknow:
dođi do udičarskog doma u Josipovcu,a mi smo preko na bajti

IggY

Citat: Greys  u Veljača 12, 2013, 22:16:51
Prava paprika je u blizini nas, sa one strane Dunava  :icon_biggrin:
Citat:Po meni kopačevska je  :thumbsup:

Greys

Slažem se, dio kopačeva, kao i kraj preko puta uz Dunav, to je to  :icon_thumright:

Rajo

:icon_rr: ( kuštro ) pa što kuma nepita za papriku  :dontknow:

Suha boja

Mokra boja

Vrhunska  :thumbsup:

KUŠTRO

Kume dosta me sponzoriraš u ribolovu još da i papriku fektam od tebe buš me steral u k.... Hehehehehehe
:toothy10:

mossi

Ta paprika je odlična za kulen i kobaje!  :icon_thumright:
Za paprikaš mora biti mnooogo finije mlevena.

Rajo

Imam i takve , kao brašno  :thumbsup:

Mornar Popaj

Obožavam jesti kvalitetan fiš, ali ne preljut. Međutim, ono što me natjeralo na razmišljanje jest da nitko nije pitao u kakvom kotliću se kuha fiš ? Također, onaj pikemanov recept mi se čini odličan, ali čini mi se da ni on ne zna, da se u zagorskoj kaci ne kuha fiš. Ovako bi trebao izgledati  kotlić za fiš, treba biti otvoren prema van, da riba prilikom ključanja cirkulira, da joj kotlić omogućava da se kreće, a ne da ju sputava pa da se ona lijepi za dno. Dno zaobljeno a ne skoro ravno...

A ono iznad sipanje vode u papriku i sol, i u smjesu za kulen neću ni komentirati.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

vedro

Jergo kad napravis fis zoooooooovi :hello2: :icon_thumright:

mossi

Jergo, Pikemanov recept je originalan i pravi.
Kao i kotlić u kojem se pravi!  :icon_thumleft:
Riba nije junetina pa da leti po kotliću. Ona i treba da se kuva na jednom mestu, a ne da se vrti i drobi.
Kotlić moraš prvo pokvasiti, ribu stavljati prvo glave, pa onda krupne komade, a na kraju repni deo ( po mogućnosti odseći peraje).
Kome zagori riblji paprikaš taj nema pojma, vatra mu je stala, pa je riba sela.
Ali to će se dogoditi svakom drugom paprikašu, ali riba se ne MEŠA kutlačom!
A svi ostali se mogu promešati da ne zagore.

:occasion14:

Mornar Popaj

Kolega, sve si ljepo objasnio, sve stoji, samo se trebamo složiti oko činjenice u kojem kotliću se kuha fiš...Ne kažem da sam u pravu, ali mislim da je logičnije da za fiš kotlić bude otvoren, da se omogući  da brže i lakše proključa. Možda bi trebali pitati nekog kompetentnijeg ???
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Kugla

Otvoren kotlić da brže proključa? Ne ne ne bi bilo tako, ali svejedno jeo sam iz raznih kotlića i  svi bili super ako ih priprema majstor koji to zna raditi. :occasion14: