fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Darko

pošto je simba pobjedjivao na raznim takmičenjima nek on kaže u kakvom se kotliću kuva fiš , iako se slažem sa mossijem i ja koristim " zatvoreni " kotlić i kuham po apatinskom receptu :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Kugla

Darko kad će mo to probati  :occasion14:

Darko

Kugla

Mornar Popaj

Evo par slika npr. sa natjecanja zlatni kotlić Vojvodine...

Vicešampion u kuvanju riblje čorbe u kotliću Branislav Jakšić

Čika Savin apatinski kotlić
Čika Savin kotlić je tradicionalna manifestacija pripremanja alaskog ribljeg paprikaša koja se održava svake godine u junu mesecu u Apatinu. Ime društva "Čika savin kotlić" je uzeto od najčuvenijeg posleratnog Apatinskog majstora u kuvanju Apatinskog ribljeg paprikaša. Prilikom ovog takmičenja svi učesnici moraju da se pridržavaju strogih recepata za pripremu ovog specijaliteta. 

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Darko

u Apatinu sam obišao sve restorane i čarde , bio na skoro svim ribarskim večerima do 90-te godine , sad sam bar svakih 4-5 tjedana tamo , i nikad nisam vidio da negdje ili netko kuva u takvom kotliću , možda griješim ali to nisam primjetio

mossi

Kuvalo se nekad.
I to ne tako davno.
Takvi kotlići postoje i danas ali sad svi kuvaju u "zatvorenim".
Takav kotlić vrti ka unutra, a otvoreni ka napolje.
Većina je prešla na "nov" model!  :icon_cheers:

Mornar Popaj

Nije ni bitno, iako bi volio znati čisto zbog opće kulture, evo čitam već sat vremena o apatinskom paprikašu i sviđa mi se recept. Prvi šaran ove sezone ide u kotlić, pa da isprobam po apatinski, a biće i slike...  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Greys

U potpunosti se slažem sa Jergom vezano uz kotlić  :icon_thumright:

mossi

Ovako treba da vri!  :icon_thumleft:

A ovako da izgleda posle četvorice gladnih!

:occasion14:

batapele

:beee: :beee: :beee: :beee: :wonder: :wonder: :wonder: :wonder: :wonder: :wonder: ix,ix,ix,ix, !! PAPRIKAS FIS !

Hemingway

mossi ...nije da se hvalimo  ( ili brukamo  :laughing7: ) . ..
ali ja i jos dva prijatelja sa ovoga foruma to smazemo ko od sale .. :thumbsup:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

mossi

Toooo, taki nam trebaju!  :icon_cheers: :notworthy:

čikli

kada je taj fiš da se prijavimo  :director:

Jožef1

Citat: mossi  u Ožujak 21, 2013, 23:30:33
Ovako treba da vri!  :icon_thumleft:

A ovako da izgleda posle četvorice gladnih!

:occasion14:
imam skoro 57god, i skuhao sam na stotine kotlića fiševa(ne kažem da sam profić!)mossi- upravo tako treba da vri i u takovome kotliću, jer u otvorenome kutliću voda brže ispari prilikom vrijenja a kako znamo kada se kuha fiš- nema dolijevanja vode :nono:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....