RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK 2019

Autor maverick, Ožujak 15, 2018, 19:40:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Nova tura nova avantura...zamolio bih sve one koji imaju informaciju a ne zele se eksponirati da se jave kao i ovaj kolega cije poruke cu staviti ovdje da vidite kamo sve to vodi:

Upravo je u tijeku borba za pecaroše !!
U desetom mjesecu ove godine zajednica izlazi iz stečaja.
Upravni odbor zajednice imenovan od strane stečajnog upravitelja pokušava proturiti svoj plana proračuna za iduću 2019. god. !!!!
Po stavkama rashoda vidi se da žele podijeliti lovu kako njima odgovara.
Obzirom da je isti upravni odbor zajednice imenovao stečajni upravitelj, bez skupštine,potrebno je,po završetku stečaja sazvati izbornu skupštinu zajednice i izabrati novo vodstvo, koje će imati legitimitet izraditi novi proračun za 2019. god. na dobrobit pecaroša, i svih ribolovnih udruga.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

dostavljamo proračun te iste  Zajednice za 2019. god na raspravu !!

PLAN   PLAN
1.Donos sredstava iz 2018 .g.      10.000,00 kn
2.Dozvole  - seniori i HRVI   2180 x 400,00 kn    872.000,00 kn
                    - seniorke i juniori   60 x 200,00 kn   12.000,00 kn
                    - dnevne dozvole   300 x   60,00 kn   18.000,00 kn
3.Prihodi Grad Osijek i OBŽ      10.000,00 kn
4.Prihodi  od lokalne samouprave      10.000,00 kn
5. Prihodi od članarina   2240 x 100 kn   224.000.00 kn
6. Prihodi od naknada za gospodarski  ribolov      24.000,00 kn
UKUPNO      1.180.000,00 kn

II.  Plan rashoda:

PRORAČUN ZAJEDNICE ŠRD OSIJEK ZA 2019 GODINU   PLAN
1. Doprinos HŠRS (10%)   90.200,00 kn
2. Doprinos proračun (10%)   90.200,00 kn
3. Članski doprinos HŠRS-u i ŠRS OBŽ(20,00 kn senior i 5 kn kadet)   46.800,00 kn
4. Dotacija udrugama članicama ZŠRD Osijek   224.000,00 kn
5. Namjenska raspodjela sredstava za natjecanja   90.000,00 kn
6. Natjecanja u organizaciji Zajednice ŠRD Osijek   23.800,00 kn
7. Dacia Duster   147.000,00 kn
8. Poribljavanje prema tekstu u planu:   0,00 kn
- šaran 6.700 kg (23,75 kn)   159.125,00 kn
- amur 600 kg (18,75 kn)   11.250,00 kn
- deverika 300 (12,00 kn)   3.600,00 kn
- smuđevska i somovska gnijezda 215 komada   10.000,00 kn
- materijal za intervencije (hidrat)   2.000,00 kn
9. Troškovi goriva i putni trošak ribočuvara   104.400,00 kn
10. Ribočuvarska služba po zonama   27.000,00 kn
11. Osiguranje ribočuvara, vozila, plovila, itd.   12.000,00 kn
12. Oprema, održavanje vozila i plovila   15.000,00 kn
13. Čamac   5.125,00 kn
11. Uredski materijal, računalna oprema i putni trošak tajništva   20.000,00 kn
12. Usluge HP, takse i naknade   1.500,00 kn
13. Telekomunikacijske usluge i internet   6.000,00 kn
14. Usluga FINA-e   2.000,00 kn
15. Troškovi izrade godišnjeg plana za 2019. godinu   2.000,00 kn
16. Troškovi skupštine   6.000,00 kn
17. Usluge knjigovodstva   10.000,00 kn
18. Zakup i režije poslovnih prostorija   9.000,00 kn
17. Troškovi upravnog odbora   12.000,00 kn
18. Troškovi klubova naknade u bankama   15.000,00 kn
19. Reprezentacija, kalendari   17.000,00 kn
20. Nagrađivanje prodaje dnevnih ribolovnica?   3.000,00 kn
21. Sajam lova i ribolova   5.000,00 kn
22. Ostali nepredviđeni troškovi   5.000,00 kn
UKUPNO   1.180.000,00 kn

PREDSJEDNIK

Igor Lončar
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Nadam se iskreno da ce me neko traziti ribolovnu dozvolu ove godine sem Zrinka jer to znaci da stvari idu na bolje.
Ovo s lovom me vise ne zanima . Oladio sam   se kad sam vidio da nemozemo nista :stripii:
Mi smo samo bezvezni pecaroši
Audentes fortuna iuvat

Dukulele

Moze neki kontekst za nas neuke, sta tu valja ne valja? 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Mudri

Pa siroti duke jel ne vidiš da su to ljepo izračunali koda su koristili digitron......pozitivna nula  :stripii:

pajdo77

Dacia Duster 147 000 kuna. Kao da su ŠRD Velebit. Čudi me da nisu Stipu Božića zvali za ribočuvara. Inače nema kiše od uskrsa do božića pet cm pa im treba amfibija. Za tu lovu su mogli kupiti tri nova čamca i gore staviti tri potpuno nova motora od 20 ks pa nek se obilaze tereni sa vode što mi je i normalno a uz dojavu ribočuvara neka policija zaustavlja vozilo možebitnih krivolovaca. Nadalje da ne kažem da su sa tim iznosom mogli platiti tri ribočuvara kroz cijelu godinu da ljudi rade posao. Bilo bi toga još za komentirati ali mislim da nema smisla guliti lak sa noktiju lupajući po tipkovnici.

DIDAPATAK

..pa ne mogu sa čamcima na službena putovanja  :stripii:
.. :baba:

Dukulele

Citat: Mudri  u Ožujak 16, 2018, 07:32:22
Pa siroti duke jel ne vidiš da su to ljepo izračunali koda su koristili digitron......pozitivna nula  :stripii:

Ma daleko od toga da se tu ne vidi skolska matematika nastimavanja, to ko nas pop u selu - ali reko ono, cisto neka opaska, malo nesto za nas koji gledamo sa strane :) A ko sto kaze Pajdo, steta laka na noktima :) 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

maverick

Problemi ostaju isti kao i prije par godina. Borba oko te love koju mi dajemo njima...stara garda vodi priču na isti način kao sto je radila i prije..kokošare na sitno non stop i ono sto meni najvise smeta zapostavljena je Drava kao jedna divna rijeka a teziste je kao i do sad na zatvorenim vodama koje su vise manje prčije lokalnih ..ne znam ni kako bih ih nazvao...mozda seljober bi bila ispravna riječ. Nadalje ti najmovi, te ti troskovi uraca i palaca, u najmanju ruku smijesno u danasnje vrijeme...Da ne kazem da nemaju bas nista sto ih cini ozbiljnim od emaila...do web stranice...pa kako onda od takvih mozemo očekivati da se obrate nekom pristupnom fondu EU da uzmu neke novce za nesto...mada i sto ce im kad i ovo jedva uspiju pojesti i pokrasti. Jednim malim dijelom i vremenom sam bio dio ribocuvarske sluzbe..o tome isto tako nema smisla...novi šef...nemam komentara..agilan, azuran iskusan..pokretljiv i jedno 4 puta se sveukupno vozio u čamcu...primjereno i kako dolikuje jednom takvom polozaju i tu se ne bih nikako slozio sa Šajzikom...jer godinama sam bio protiv toga sto se radi...Šta ima jedan ribocuvar da obilazi svaki treci dan po obali i kontrolira pecarose...To bi im trebalo biti usputno zanimanje a ne primarno...njihova zadaca bi trebala biti da zastite vode od ribokradica...mrezarosa , strujarosa...itd itd...No oni imaju tu aktivnost koja je s početka godine i na početku sezone ...da se kupi sto vise dozvola da im proracun bude sto bogatiji...pa da se mozemo malo vise prejedati...a ostale dijelove godine...pa ne mogu bas biti hitri jer jednostavno ne mogu zbog povecanja tezine
Isto tako svima je jasno da je tesko nesto tu promjeniti i da su ti tamo do smrti i da nakon toga to nece biti kraj jer ce vjerojatno tu funkciju prepusiti nekom članu familije...pa cemo tako u krug dok ...ne znam ni sam do kad

No

Nisam tamo kod vas, ali načelno govoreći  mislim da to sve skupa u ovom obliku uopće ne treba postojati. Ta organizacija je još jedna u hrpi zaglupljujućih, bez svrhe i razloga.

Ako nekoga zanima mogu i obrazložiti.

Za ilustraciju kako funkcionira stvar u zemlji u koju putuje pola svijeta evo citiram jednog našeg člana koji tamo živi i radi.

"Ono sto je jako zanimljivo je cinjenica da ispit kosta 70€ ali... godisnja dozvola je samo 5€ i moze se odmah uplatiti za tri godine unaprijed. Naravno, dozvola vrijedi za sve vode u Njemackoj. Vrlo zanimljivo za usporediti sa situacijom kod nas."

maverick

Pretjerana birokracija košta i guši sustav, mi smo je jednim dijelom naslijedili a drugim dijelom svake 4 godine je nadopunjavamo kao zahvalu vladajucih struktura na proteklim izborima...tako da jednostavno je i to...

ps

U čemu je problem?
Plaćamo: mrcine u vladi i saboru, nesposobne lokalne političare, lažne branitelje, 
neisplative auto ceste, propala brodogradilišta, državnu birokraciju, korumpirane sudove, karte u jednom smjeru za Irsku, NJemačku... ne stignem danas sve ni nabrojiti, plaćamo milijarde i šutimo.
U čemu je problem ako svake godine par kokošara raskupuse bijednih milion kuna?

No

majstor

Balašević kaže - Dno dna, pjesmu zabranili na nekim postajama, ali ima tekst i treba ga poslušati.  :takoje: Univerzalna je. :flasica:

alex7777

jedno pitanje neznam kome al eo naci ce se neko mozda komentirat ako nema iko da odgovori , zasto nase ribocuvarske sluzbe tj ribocuvari nemaju odore sobzirom da se trose sredstva nemilice na kojekakve gluposti  kolko sam vidio neki dan
gledam sinoc clanak od preko pa eto odtud pitanje