RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK 2019

Autor maverick, Ožujak 15, 2018, 19:40:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pišta

Upravo to.Nitko ne razmišlja kako da privučemo što više pecaroša.
Ovi su napravili plan rashoda, a onda izračunali koliko im za to treba pecaroša. A pecaroša sve manje i manje.Treba razmisliti i raspraviti zašto su dozvole za vrijeme stečaja skočile na 500 kuna i zašto se, po izlasku iz stečaja, nebi mogle vratiti na staru cijenu.
No, da bi se o ovakovim temama moglo normalno raspravljati, potrebno je, za početak, ovima zavrnuti pipu, stopirati ovaj proračun, pričekati izlaz iz stečaja,sazvati izbornu skupštinu, izabrati nove pametne i vrijedne ljude i onda mirno ići na pecanje.

vedro

Citat: pišta  u Ožujak 21, 2018, 08:01:28
Upravo to.Nitko ne razmišlja kako da privučemo što više pecaroša.
Ovi su napravili plan rashoda, a onda izračunali koliko im za to treba pecaroša. A pecaroša sve manje i manje.Treba razmisliti i raspraviti zašto su dozvole za vrijeme stečaja skočile na 500 kuna i zašto se, po izlasku iz stečaja, nebi mogle vratiti na staru cijenu.
No, da bi se o ovakovim temama moglo normalno raspravljati, potrebno je, za početak, ovima zavrnuti pipu, stopirati ovaj proračun, pričekati izlaz iz stečaja,sazvati izbornu skupštinu, izabrati nove pametne i vrijedne ljude i onda mirno ići na pecanje.
Ljudi, pa dajte malo razumjevanja, pustite da se zajednica izvuče. Dozvola nije skočila za za 200 kn nego za 50. Stalno se nesto pljuje, prigovara a da vidite zajednicu  Valpovo iste bi onda rekli sta je cirkus.( na 15hrktara dobili 40kg sarana) da ne pričam kako je kombi iz Djecijeg sela Ladimirevci dosao sa 2 skafa od 400 L i jedan auto sa gajbama, pun gepek odvezao .

maverick

Vedro, zajednica je stvorena kao servis za ribolovna društva i da imamo nositelja koncesije u ime svih ostalih...A nismo mi tu da im dozvolimo da se izvuce ili ne, ona se "izvukla" na naš račun a Bivsi predsjednik je nedavno zavrsio sudski spor i dobio je uvjetnu kaznu zatvora...Znači da je kriv bez obzira sto je sudstvo bilo blago prema njemu s obziom na godine i njegovo stanje...Mada mislim da ima jos segmenata za koje mu ide sud i jos ponesto kazne ce dobiti zajednica...Znaci sami su se uvukli u probleme...sto zbog ribara sto zbog vrijedjanja bivseg ribocuvara iz BB. Nitko od njih se nije povukao sam..vec vidis da ih se treba oterati jer nemaju nimalo savjesti niti odgovornosti pa da bar napuste mjesto radnje kad su krivi...oni se cak naprotiv , jos vise uvalače u pore...
Kroz ove godine koje su oni vodili zajedniu..sa cca 6-7000 članova sad smo sretni sto nas ima 2000..i nitko se ne brine o tome, nitko ne odgovara za tako veliko osipanje članstva...Napraicu ovih dana uporedbu proračuna za 2018 i 2019...pa onda cu te pitati...da li te doista ne zanima sto netko radi s tvojim novcima i zasto im uopce dajes novce ...mislim da je to onako ljudski...Necu pricati o ribi i imanju ili ne imanju iste u Dravi jer je to individualno....ali neka se provode na račun nekog drugog a ne naš
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

petakk

Vedro,
ove godine osječka zajednica izlazi iz stečaja.Mi pecaroši smo gluposti te iste zajednice platili oko 1,5 miliona kuna. Na kraju ispada da je za sve jedini krivac bio bivši predsjednik zajednice. On ništa nije znao nego je samo slušao svoje nalogodavce.
Danas ti isti pokušavaju raditi ono što izgleda jedino znaju, a to je trošiti naše novce na šminkerski auto i takmičenja.
Oni naprosto ne znaju organizirati efikasnu riboćuvarsku službu. Umjesto da se povežu sa nama pecarošima koji predstavljamo stalni nadzor i zaštitu naših voda oni su se potpuno udaljili od onih od kojih predobro žive.
Pa tko još početkom godine donosi proračun za nagodinu, i to kakav !!

miha

u valpovu nema ni luksuznog auta ...ni ribočuvarske službe...poribljavanje, malo suknu u staru dravu ...malo u vučicu na metlincima...drava zaboravljena ..ima ukras Todoričevu branu na kanalu za staru dravu ...nesluži ničem al nema veze nek stoji kao spomenik jednom vremenu...sada rade odmorišta ...slaninijade ...čiklijade i takmičenja na staroj dravi ...raste broj slika u ribarskom domu ...500 kuna platiš imaš dozvolu to je prvi preduvijet da bi mogao otići pecati ..a sve ostalo je jedno veliko ništa ....o dravi ...ekologiji...zatrpanosti valpovačkog hagla i ostalih bara neču ni pisati ...članstvo je prestaro na godišnjim skupštinama ljudi od 40godina najmlađi ...dijece nema ...isti izvještaji se čitaju več 20-ak godina ....kao papagaji se ponavljaju...

dravski pecaros

moje društvo AMUR LADIMIREVCI čista suprotnost..u debelom plusu sa novcima radi se na svim segmentima imamo 15-18 kadeta i juniora

drazen

Citat: maverick  u Ožujak 20, 2018, 19:05:38
Danas sam upoznao tri momka koji su mi u koji sat uspjeli objasniti puno toga sto nisam znao o proracunu..Nazalost..vrtimo se u krug i smatram da je najveci problem neinformiranost nas pecarosa sto se doista dogadja i iz tog naseg neznanja pojavila se i ova totalna nezaiteresiranost da se promjeni nesto. Uzeo sam si za obvezu da zajedno naucimo nesto vise o svemu tome...Evo dac je krenio s jednom stavkom koja je zakonom propisana...a to je poribljavanje...znaci duplo manje je predvidjeno za poribljavanje od onog sto zakon nalaze...ali u tom iznosu trebamo vozilo da imaju ribocuvari mogu na livadu i da rukovodstvo ima s cim otici dva puta do Zagreba.
Malo mi to sve mora sjesti ali mislim da se ovo ne smije pustiti...da to klosarenje mora prestati...Ako nista..moramo ih natjerati da rade onako kako zakon nalaze...

7. Dacia Duster   147.000,00 kn
8. Poribljavanje prema tekstu u planu:   0,00 kn
- šaran 6.700 kg (23,75 kn)   159.125,00 kn
- amur 600 kg (18,75 kn)   11.250,00 kn
- deverika 300 (12,00 kn)   3.600,00 kn
- smuđevska i somovska gnijezda 215 komada   10.000,00 kn
- materijal za intervencije (hidrat)   2.000,00 kn
9. Troškovi goriva i putni trošak ribočuvara   104.400,00 kn
10. Ribočuvarska služba po zonama   27.000,00 kn
11. Osiguranje ribočuvara, vozila, plovila, itd.   12.000,00 kn
12. Oprema, održavanje vozila i plovila   15.000,00 kn
13. Čamac   5.125,00 kn

troškovi od 50% na poribljavanje obuhvaćaju i zaštitu (ribočuvari) pa kad to sve zbrojiš ispada oko 350.000 kuna
što na onih 1.180,000 kad odbiješ davanja državi ostaje oko 700 000 kuna za zajednicu, i onda 50% od toga ide na poribljavanje i rad ribočuvarske službe što koliko me sjećanje drži ide više od 50% i to je zakonito.

drazen

i što se tiče donošenja proračuna za 2019 godinu i to je u skladu sa zakonom koji kaže da se proračun za 2019 mora donijeti tijekom 2018 godine.
ako je u zajednici velikom večinom donesena odluka da takav proračun ide na skupštinu to znači da je velika večina klubova za takav proračun, ne radi se o samovolji pojedinca.
a sada kupiti ladu ili daciu to je procjena istih tih klubova. osobno nisam za ladu jer ne vjerujem da je toliko kvalitetna općenito. kad budu došli na red čamci naravno da se neće kupiti neki najjeftini drlog od čamca već će se gledati na nešto kvalitetno ili bi se po nekima trebali kupiti drlozi od čamaca i motori od 4 ks.

maverick

Ribocuvarska sluzba koja ima azurnost poslije nove godine kad je vrijeme da se natjera pecarose da kupe dozvolu.. i nakon lovostaja onih 10 dana...ne znam samo kako ce potrositi toliki iznos. Isto tako ta ista sluzba osim sto bi trebala imati konstantnost tokom godine trebala bi biti postavljena u svrhu hvatanja ribokradica a ne nedjeljom prije podne hebavati obe sto posteno pecaju i imaju dozvolu. I sad dok ovo pisem od Aljmasa pa uzvodno i nizvodno uredno se lovi snudj...saran .. ali ti..a vjerojatno i predsjednik ribocuvarske sluzbe to ni neznate jer o pecanju procitate samo na facebooku ili ovakim internetskim portalima...Necu spominjjati iskustvo i krim dosije ribocuvara ...Mozda ne razumijemo ni mi sve ali ovdje se ne radi o slovu zakona ovdje se radi o dovrobiti pecarosa...ocuvanju rijeke Drave....ocuvanju brojnosti pecarosa...spali smo na te famozne 2000 od onolikog broja...Da li se onda itko zapita da se ne radi nesto pogresno...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

drazen

radilo se pogrešno do stečaja, a svi koji su tamo sjedili u upravnom odboru zajedno sa bivšim predsjednikom su sve znali i po meni su doprinijeli tome. i sam sam u nekom periodu bio tamo. treba pustiti novo vodstvo koje je od 2019 godine raspolaže potpunim proračunom (kad se i posljednja kuna vrati) neka radi. Nikada neće svi biti zadovoljni, uvijek će biti nekih kojima nešto smeta. Do stečaja su se sve odluke donosile jednoglasno, ne sjećam se da je i u jednom zapisniku bilo evidentirano da je netko protiv neke odluke. sada napokon imamo nekih koji se izjašnjavaju protiv i to je odlično.
a što se tiče zajednice i izbora novog vodstva tijela, taj tko ti je rekao da se poslije stečaja mora izabrati novo vodstvo vjerojatno nije pogledao u registar udruga gdje stoji da se 2016 godina vodi kao izborna i da je slijedeća izborna godina 2020. znaći prije toga može biti samo Izvanredna skupština a koja se saziva po statutu zna se kako. Pa ako nekome ne valja neka ispuni uvjete saziva izvanredne skupštine.

pišta

Pa kad već picajzliraš, ajde odgovori tko ili ko je birao sadašnji sastav Upravnog odbra Zajednice.?Kakove veze ima registar udruga kad mi imamo Statut zajednice po kojemu se bira i radi Upravni odbor. Tamo lijepo piše da Skupština bira Upravni odbor. Koja skupština je vas izabrala? Dali imate i dali je aktivan nadzorni odbor?Ako je odlično što konačno ima neko protiv nekih odluka, zašto onda ne respektirate te primjedbe?Što se to pogrešno radilo do stečaja/osim osobnih grešaka bivšeg predsjednika/?

pišta

Evo narode
Za one koji vole skupove gdje se jede i cuga
Naša Zajednica je za danas 25.5. sazvala skupštinu, na kojoj bi se trebao usvojiti ovaj njihov troškovnik za 2019.g. a poslije toga ožeži, klopa i cuga.
Meni samo nije jasno o kojoj skupštini se radi, obzirom da se predhodna, dolaskom stečaja, samoraspustila i da sada skupštinu glumi stečajni upravitelj.

maverick

Sramota bila do sad, sramota je i odsad..

rj

Citat: maverick  u Svibanj 25, 2018, 06:44:14
Sramota bila do sad, sramota je i odsad..

pa ne vadite ribolovnice kod tih lopina ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Oni pecaroši koji rade ribolov smatraju vremenom za opuštanje i ne žele odlaziti tamo da bi se kačili s nekim ribočuvarom ili ne daj bože s policijom na Dunavu...Onaj dio umirovljenika koji kupuje dozvolu na rate ribolov smatra i nekim načinom prehrane pa lovi za ručak te isto tako ne mogu imati problem s kontrolom...
Možda nam ostaje opcija da kupimo dozvolu u Baranji jer reciprocitet nam je donio ono sto vecini i treba...a onda oni neka ostanu s manjim brojem nego sto su predvidjeli proračunom pa neka se iz njega finaciraju kako umiju ili ne umiju. Nisam pametan sto je najbolje ...