RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK 2019

Autor maverick, Ožujak 15, 2018, 19:40:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pišta, ima li udruga sama pravo smanjiti cijenu ribolovnice
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pišta

naravno da Udruga nema pravo sama određivati cijenu ribolovnice osim što se može odreči onih 100 kunića članarine

maverick

Pa sad je valjda članarina 400 ili je to drukcije definirano....Nisam nesto puno pratio sva ta zbivanja jer od početka mi je ta priča loša....Ako ja to dobro shvacam Svaka udruga sad ima 4 puta vise novaca s istim brojem clanova...ili Zajednica....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pišta

Ma, kakva Udruga? Zajednica, lega moj. Udruga je tu da prodaje dozvole uzme sebi 100 kn članarine a sve ostalo ide Zajednici a oni troše lovu kako hoče.

maverick

Aaaa pa lijepo su to organizirali...znači 100 kuna državi....100 kuna udruzi a 300 Zajednici...Pa moram priznati da im je to vrh od kad su osnovani...Pa ni onaj osuđeni nije bio toliko kreativan...Ali mozda se mi varamo...mozda ce sad biti poribljavanje....mozda ce biti bolja kontrola na vodi...jbg...Mozda nas iznenade  :stripii: :stripii:

pišta

Do sada je bilo 400 kn dozvola koju cijenu je odredilo Ministarsvo + 100 kn članarina udruzi. Sa tih 400 kn je gospodarila zajednica po planu gospodarenja (poribljavanje, ribočuvarska služba, kancelarijski materijal, takmičenja, reprezentacija.......)
Sada je dozvola po odluci ministarstva 100 kn a ostalih 400 kn,(umanjeno za 100 kn Udrugama) su opet troškovi rada Zajednice.

Smithwick maniac

Sada bi onda ponovno ribiči trebali potpisivati peticiju i predati potpise ministarstvu a protiv cijene ribolovnice tj. odluke skupštine da zajednici ide 300 kn
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

pišta

Kako poribljavanje? Zatvorene vode polako propadaju zbog nestanka vode a otvorene vode se smiju poribljavati samo autohtonom ribom (ništa amuri, ništa bezljuskaši šarani, ništa basevi) što se nije desilo nikad

pišta

Ne vrijedi nikakva peticija. Ministarstvo je dalo odrešene ruke zajednici da uredi cjenik kako hoće. krive su udruge koje su to prihvatile.

mikac

Citat: pišta  u Prosinac 28, 2020, 13:28:12
Pozdrav svima
Zajednica je pod "mus" , na izbornoj skupštini, bez prethodnih konzultacija i javne rasprave, podvalila Skupštini izglasavanje cijene dozvola za 2021.g. Iako je, onaj dio što ide državi po prijedlogu Minisarstva poljoprivrede, za 400 kn. spao na 100 kn, ostali dio tj. torškovi za gospodarenje (članarina) je 400 kn. tako da je ukupno cijena dozvole ostala ista kao i za 2020 godinu a to je 500 kn. Sada, tek, ovih 400 kn ostaje za mutne poslove, terevenke, takmičenja itd. Nije mi jasno da u Udrugama (a ima ih oko 24) nije bilo diskusije na tu temu jer, objektivno, cijena ribolovnice je mogla biti znatno niža. To je samo još jedan dokaz da Zajednica(nekolicina igrača u Zajednici)) manipulira s malim Udrugama jer na toj skupštini su ista lica kao i u Upravnom odbor zajednice. Bilo bi dobro da, svaki ribić kad bude vadio dozvolu u svom Društvu, pita odgovorne zašto je to tako.

Kada je donešen Pravilnik o dozvolama od strane resornog Ministarstva, "država" je rekla da cijena "osnovnog dijela" godišnje dozvole iznosi 100,00HRK
Od toga 40% ide proračunu, 40% ide Savezu na nacionalnoj razini i 20% ostaje ovlašteniku ribolovnog prava. Ovo sam podebljao da bih istakao činjenicu da 20kn i od ovog iznosa ostaje "ovlašteniku".

Kolega @pišta je po meni, potpuno u pravu kada kaže da je "država" ostavila odriješene ruke ovlaštenicima da kreiraju ukupnu cijenu godišnje dozvole.
Ovlaštenik ribolovnog prava može biti klub/drušvno, zajednica(više klubova), savez na gradskoj ili županijskoj razini pa čak i fizička osoba.

Koliko mi se čini @pišta govori o zajednici klubova kao ovlašteniku. Kod mene je slučaj ...da je, klub(jedan) ovlaštenik ribolovnog prava. Pred Božić su nam iz Uprave kluba odigrali fintu sa nekakvom "skupštinom na daljinu"  i anketnim listićima koji nisu došli ili nisu došli na vrijeme pa je cijena ukupne dozvole za 50,00kn veća...VIDI[url]

Opet, puno prostora za malverzacije od strane Uprava i interesnih grupacija u njima a na štetu prije svega, članova.
Hodam polako, ali nikada unatrag.

alex7777

Znaci opet ista prica ( hebe lud zbunjenog) al nahebasmo mi, kako god se okrene  :uf: ocito postoji interesna skupina koja dirigira al ne u interesu obicnog covjeka(ribolovca) i to je prosto nevjerovatno  neznam sta bih reko vise osim da odavno zivimo u APSURDISTANU  :hi:

majstor

Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo. pozdrav svima.

pišta

Za ne vjerovat
Bio danas u ŠRD Drava izvaditi novu ribolovnu dozvolu za 2022
Nisu mi mogli izdati dozvolu jer im je blokiran račun za izdavanje dozvole. Dobio sam obrazloženje da im je neko iz Zajednice ŠRD osijek, blokirao račun jer su najavili da će, troškove za nove, plastificirane iskaznice HŠR saveza(novih 35 kn), Društvo Drava,za svoje ćlanove, podmiriti na svoj račun.
Zamislite, Za jednica ne dozvoljava da ŠRD Drava za svoje članove taj trošak podmiri Društvo a ne ribiči.
Što je najgore, odluka o blokiranju računa je došla od nekoga privatno, bez odluke nekog tjela zajednice, bez predhodnog obješnjenja ili upozorenja.
Eto tako djeluje naša Zajednica ŠRD Osijek.

maverick

Drava ce tesko izaci na pravi put zbog tih budaletina u Zajednici...samo...racun se ne blokira bas tako. Postoje mehanizmi kojima se to radi i za to moraju postojati neki preduvjeti...poput duga isl...

pajdo77

Nije dugo bilo afera poput onog duga od milion ili koliko već je bila cifra. Otupi čovjek,da im koliko treba pa pecaj dalje.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk