RIBOLOVNA ZAJEDNICA OSIJEK 2019

Autor maverick, Ožujak 15, 2018, 19:40:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

..i zato pitanje..od dva zla da izaberem manje.. :BangHead:
..sutra idem po dozvolu..pa je pitanje..Mece ili Drava  :mt1032:
.. :baba:

šajzika

Sutra sigurno neides u Dravu jer otvara tek u cetvrtak popodne :stripii:
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..a upališ motorku  :stripii:
..onda Mece  :ok:

šajzika

A nene, nemoj da ispadne da sam te ja nagovorio.
Ni sam jos nisam rijesio sta cu i kako cu.
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..ma ne..ove godine nema prekosutra i kad bude...
..sad ili najdalje sutra  :takoje:

miha

ovako to izgleda u belišću godišnja skupština ....najmanje članova ...najviše gostiju .....najmlađi je ako se nevaram 30 -ak godina .... :hi:...http://www.valpovstina.info/index.php/sport/8123-fantasticni-uspjesi-u-natjecateljskom-ribolovu

maverick

A ja jednim dijelom razumijem tu strukturu...Mi koji smo uposleni bilo samostalno bilo kod nekog privatnika nemamo bas vremena za takve stvari. Jos uvijek imamo dosta obveza u obitelji...mozda jos po neki hobi i doista ne bih zelio to svoje slobodno vrijeme trositi na taj nacin. A oni su opet matore žderonje...alkoholicari
..poprilično zaostali u nekom svom vremenu i gotovo nisu u stanju pratiti neke svjetske trendove...ili nedaj boze kakav EU fond. I njima je to uspjesna godina...osvojili pehar tu...pehar tamo...u nekoj prvoj ili sedmoj ligi...isti im urac...vjerojatno Dravu posjete samo kad nesto slave pored...Slicna prica je u vecini sela...i dosta dugo ce nam i biti ovako zbog toga...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

miha

kako se vidi i čuje  način rada svagdje isti ...malo takmičenje malo kotlić malo neka akcija skupljanja smeća ...negdje ima i malo hrabrijih pa se malo zaigraju sa tuđim stvarima i papirima.i to je to ...problemi svugdje isti pomankanje članstva i nedostatak mladih i naravno kronično  nedostatak novca....sve u svemu za proteklih 20 godina koliko vladaju ribolovnim društvima nisu napravili ništa po čemu bi se pamtili ...a kako će biti u budučnosti vidjet će se ...

maverick

Nedostatak mladih je opravdanje za takmičenje...da je sve ostalo dobro , taj dio bi prošao ispod radara. Ali osim žderače i pijače njima je glavni fokus na tome. Nece ništa napraviti jer ih ne zanima i nema tko...Malo sam upoznat s radom šrd Drave...malo s Šimeovim dečkima i oni su ti koji nesto pokusavaju non stop ali onako...ugrubo..sve je to na kraju svirnje .urcu...Ili ce se netko naci pa napraviti novu zajednicu sto nije mali posao, ili ce institucije pohvatati ove i osuditi kao kljakvog...ili jednostavno ih uskratiti za novce od ribolovnice pa nek se grcaju koliko god hoće. Znam da ni Baranja nije najsjanije rijesenje...ali meni osbno djeluje sve bolje od da njima dam novac...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Više ne idem na skupštine i sl. jer mi uvjek pokušaju utrapiti neku obavezu a to ne želim. Dosta je bilo. Kao i kod vas, fascinira me da dolazi pola ljudi koji nisu ni ribolovci, a kamo li članovi, naravno jesti i piti. Ispada da oni koji bi mogli poboljšati to neče, neki mlađi ne mogu doči do izražaja, pa ostaju oni koji imaju interes. Preslikano odozgora. I tu smo gdje jesmo.  :uf:

KoDar

Citat: pišta  u Prosinac 29, 2018, 16:31:45
Prodaja dozvola je krenula(ja kupio u Dravi)
Ovi u Zajednici još uvijek po starom. Nije se izašlo iz stečaja jer su za 2018. napravili onaj štetan reciprocitet sa baranjom pa je hrpa pecaroša prebjegla u baranju jer su mogli pecat i tamo i ovdje. Taman je toliko članova falilo da se izađe iz stečaja. Za iduću godinu (2019) predlažu reciprocitet sa baranjom sve za sve (znači i zatvorene vode).Živi bili pa vidjeli jer baranjci to nisu htjeli ni ove 2018 pa su ovi naši pristali.
28.12. 2018. bio je sastanak Zajednice, a ovi u Dravi (čini mi se da se oni jedini suprotstavljaju Zajednici) kažu da se dobio dojam da se Zajednici živo fučka za čuvanje otvorenih voda, jer je ribočuvarska služba, financijski ograničena, a i da sami ribočuvari, nemaju dovoljno ovlasti kod hvatanja ribokradica i "strujaša" itd itd. što ispada da njima odgovara da ovaj stečaj traje i traje.
Naj idealnije bi bilo, stvoriti kritičnu masu među svim pecarošima i Udrugama i legano, preko skupštine, njih otpiliti i izabrati nove ljude.
Imam samo dva pitanja: Jel ima reciprociteta Osijeka i Baranje, a ako nema, što se po tome pitanju radi? Ne mogu doći do točne informacije. Hvala na odgovorima!

pišta

Za ovu godinu reciprocitet još nije dogovoren. Baranji će se predložiti reciprocitet svi za sve tj- i za otvorene i za zatvorene vde. Ako ne pristanu, onda nema reciprociteta.

petakk

Nas pecaroše isključivo zanima reciprocitet sve za sve na svim vodama koje u koncesiji imaju zajednice Valpova, Donjeg Miholjca, Osijeka i Baranje.
Znam da je Baranja protiv takvog dogovora ali ove godine ni osječka zajednica neće potpisati reciprocitet sa Baranjom samo za otvorene vode. Jasno je da time gube članstvo i novce sa kojima moraju organizirati gospodarenje  na vodi koju su dobili na upravljanje.