Koju Rolu

Autor Dolenec, Travanj 09, 2018, 19:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dolenec

poštovanje,

pošto sam novi ovdije na forumu želim svim članovima lijep pozdrav!
i naravno imam problem, ribolovom se bavim par desetlječa al nikad varaličarenjem soma pa sam u nabavci pribora.
sve sitno kaj trebam našao sam ovdije na forumu.
po preporuci prijatelja štap ču uzet SPORTEX.
a velika dilema je u roli a nebi htio kupovat tri puta kao do sada, a po čitanju foruma vidim da ima dosta znalaca i pravih majstora
pa vjerujem da ču dobit kvalitetan odgovor.

DAIWA SALTIGA
SHIMANO STELLA

znači gledam pouzdanost i dugovječnost, jednom riječju koja je kvalitetnija.

zahvaljujem, ivo.

Zagor

Uzmi onu koja ti je ljepša od te dve  :stripii:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

maverick

Ja bih uzeo stelu u nekoj minimalnoj velicini 5000...mozda nesto od sw modela. Ja sam ih imao dvije i nesto brzi prijenos mi nije predstavljao problem...Da cesce lovim soma..opet bih je kupio
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

Dolenec

zasad zahvaljujem, a koliko se da naslutit od tri posta da velike razlike nema ili da koja od rola ima neki nedostatak
ili s vremenom korištenja neku grešku.
samo da ne bude koja je ljepša :stripii: :hi:

maverick

Obje role su vrh ponude..i nema tu nekih posebnih gresaka. Mozes procitati po raznim forumima da je ponegdje pukla ili se pokvarila koja od navedenih ali doista tu nema prostora za neku sumnju kad biras proizvode iz tog ranga...Tako da ti na kraju doista ostane ona opcija koja ti se vise vizualno svidja odnosno koja ti ljepše legne u ruci
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mudri

Ako baš misliš davat veću lovu onda po meni bolje stela nego saltiga,kolegi počela saltiga nekako čudno raditi,a nije jedina.....

Zagor

Za tu lovu vrijedi odvagnuti Van Staal, Zeebaas i Penn torque
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

majstor

Prevelika je to lova i predobre firme da bi si dopustile greške u tom cjenovnom razredu. Možeš si je priuštiti i ako ti treba - kupi bilo koju i nečeš pogrešiti. Pazi samo da ne postane mrtvi kapital. Govorim iz iskustva.  :hi:

Dolenec

ekipo lijepo zahvaljujem, znao sam da sam na pravoj adresi za takva pitanja.
budem probo uživo vidit jednu i drugu pa kaj bude bitno da nema neke veče razlike i da neču fulat.
a veličina bi trebala bit shimano 8000 ili daiwa 5000 obe su oko 650. grama.
nema potrebe za večom ili manjom?

YUGO BOSS

To ti je vec ozbiljna velicina
Nego ne rece sta ces pecati i kojom tehnikom?
Ako su u pitanju vece glavinjare da dobra velicina ali mislim da je za klasican dzig to malo pretesko :) Osim ako u ne bacas najcesce 70 + grama olovo :D

Dolenec

da tako je nisam spomenuo gdije i šta :ok:
99% bi to bila rijeka Drava odvodni kanal iza hidrocentrale struja je doista jaka i vidim tamo ekipa koristi glavinjare iznad 50.g.
i po dnu ima dosta školjki i zadjeva pa se bojim da se ova manja ne razmontira za godinu.
hvala.

maverick

Takav pribor je poprilično težak za neko dugo pecanje osim ako ti Rocky 1, 2 i 3 nije neki bliži rod. Tako ako si izabrao koji štap želiš onda bih veličinu role prilagodio njemu tj da budu u što boljem balansu...sve od 5000 pa naviše će biti dobro...

Dolenec

aaaha ha ha ha haaa  :stripii: ma Balboa moj prijatelj,  :occasion14:
štap bi bio Sportex avon de luxe 70 - 120.g.  3.m.
nekako volim malo jači pribor u šaranskom ribolovu sam koristio Century FMA 3-5ozs. snažni štapovi i legli su mi, jedno vrijema sam koristio role shimano BBlc 930.g. no dobro štap stoji na rodpodu ne držiš ga 5 sati u ruci :ok:
a sa spinerskim priborom nemam baš previše iskustva zato mi je svaki vaš savijet dobrodošao, da nebi bilo kupi pa prodaj :hi:

maverick

Progulaj malo o balansu štapova...rola i štap čine komplet koji ima neko težiste...ne valja ako "vuče" ni naprijed puno ni nazad...I to bi ti trebala biti osnovna vodilja kad spajaš štap s rolom...