Sjednica upravnog odbora Zajednice...26.4.2018

Autor maverick, Travanj 25, 2018, 18:17:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Lijevo potpisani...jedan svestrani gospodin...od zapisnicara do sefa ribocuvarske sluzbe...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Danas...opet ce zajednica pokusati progurati proracun za 2019 godinu. Pokusati ce potrositi novac na nacin da ucini sve osim onog da se ponasa po slovu zakona...Onih 80 posto od ribolovnice koju mi placamo utrositi ce umjesto za gospodarenje vodama...odnosno...za poribljavanje i ribocuvarsku sluzbu...potrosice na troskove svog postojanja...neku opremu...takmicare i niz gluposti osim na ono sto im doista treba

maverick

Tko je slobodan danas u 17 sati...odite u MO Visnjevac...slobodno imate pravo biti tamo...cisto da poslusate i vidite te ljude na djelu.  Mozda dobijete viziju sto se sve tu dogadja i koliko su oni nelegitimni i koliko krse zakon pocevsi  od stavaka ovog proracuna. Nedavno su ispravili onu nepravilnost oko prodaje ribolovnica po razno raznim trgovinama koje nisu ovlastene za to....

Cijela prica je isla preko inspektora koji ce danas biti tamo pa nije zgoreg poslusati sto ce i on imati reci o tome. Udruga...šrd...vaš ili neki drugi koji se ne slaze s ovom trenutnom politikom je za sad...jedino mjesto informiranja pojedinca o trenutnom stanju u zajednici a i taj smisao smo izgubili prodajom ribolovnica po trgovinama...mesnicama i drugim slicnim objektima

petakk

Zbog čega je sastanak u MO Višnjevac ??
Zajednica ŠRD-Osijek ima svoj prostor !!

šajzika

Pa da što manje ljudi dodje, nagodinu ceee biitii u Dubrovniku.
Propisano da mora biti sjednica, ali ne i gdje :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Citat: petakk  u Travanj 26, 2018, 08:09:07
Zbog čega je sastanak u MO Višnjevac ??
Zajednica ŠRD-Osijek ima svoj prostor !!

Za 9000 kuna najma..nije valjda da očekujemo i prostor  :stripii:

dac

Bio tko na sjednici.....?     :dontknow:   :sha:    ....prošao plan proračuna ?

maverick

Naravno da je prošao...ovo malo dobrih je nadglasano onim koji ne zele odreci se czge klope i dobrih putnih troškova. Uz šrd Dravu je bio Šrd Čepin a ostali se nisu ni pojavili...Mislim da se sad ide na opciju B a tome cu nadam se pisati uskoro i tu

Dukulele

Ja selim i firmu i sebe ovih dana tako da sam stvarno bio onemogucen da dodjem iako sam stvarno htio cuti to iz prve ruke. @maveriche, ako nesto ustreba s moje strane, pingaj :)
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

maverick

Očito je da priča ima i početak i kraj, očito je da ono sto smo do sad znali...nije promjenjeno...Oni otici neće...bar ne onako kako smo mi zamislili, mada nama to nije ni cilj. Nama je cilj da se posluje po zakonu o slatkovodnom ribarstvu...koji oni ne priznaju jer ide novi...da posluju po statutu za koji oni tvrde da je zastario. Nema tu druge nego dati institucijama da rade svoj posao. Jedan je predsjednik je osuđen sad se treba potruditi da i oni koje susretnemo u gradu...i kad pognu glavu pred nama od sramote...odu tamo gdje i zasluzuju i završe kao bar on. Dosta nam je da se ribiča svelo na 4 puta manje nego prije...dosta nam je da troše novce na takmičenje...dosta nam je da kolo vode oni koji su odavno umocili prste u pekmez...i dosta nam je da volontiraju na ncin da su putni troskovi veci neggo necije plaće...Dosta nam je da o otvorenim vodama brinu koliko je crno pod noktom a novac namjenjen zato trose na osobni auto...Imali su i Ladu pa cuvari se bas nisu pretrgli da imaju kontinuitet tokom godine i bla bla...pola foruma je napisano o tim problemima. Osnovni cilje je edukacija pecaroša i objasniti ljudima da za svoj novac mogu imati izbor...da tamo neki stečajni upravitelj nije imao pravo povećati članarinu u mjesnom društvu....da je financiranje zajednice nelegalno....i da dozvola za rijeku di pecaju znaci da tamo ima i pokoja riba da bi sve to skupa imalo smisla

pišta

Ne znam dali, po statutu zajednice, oni mogu realizirati svoj program, bez da se pita skupština. Kako mogu raditi bez statuta, ako je ovaj zastario? Pa dok se ne donese novi, važi stari.
A, što se tiče ribočuvara, imam ozbiljnih primjedbi. Ja svako jutro idem u jedan kafić na kavu i prolistati novine, a tamo slušam hvaljenja sumljivih tipova o velikom haraču smuđeva u ovo vrijeme lovostaja. Očito ribočuvari, u sprezi s ovom upravom, imaju druga posla a ne paziti na vode.

maverick

Ja i sadasnji predsjednik smo zajedno polagali ribocuvarski ispit...dok dam ja radio on se nije mrdnio iz fotelje i onda odjednom je uskrsnio ne kao ribocuvar vec kao sef. Zanima me bas u koliko je akcija sudjelovao...koliko je puta prespavao na vodi cekajuci lopove...koliko je puta uopce stao u camac...ili bar
..koliko ima prijava napisanih...Mada vidim da je svestran stigne odraditi sve obveze...od tajnika pa nadalje..

petakk

Potpisan reciprocitet
22. travnja 2018.  admin  Vijesti
U nedjelju, 22. travnja 2018. potpisan je reciprocitet od strane Zajednice ribolovnih udruga Baranje, Osijeka, Valpova i Donjeg Miholjca. Tim reciprocitetom se omogućuje ribičima tih zajednica da sa postojećom dozvolom kupljenoj u bilo od kojih ovih Zajednica ribolove na otvorenom toku rijeke Drave od nultog riječnog kilometra (ušće Drave u Dunav do uzvodno 104. riječnog kilometra (Martinci, Podravska  Moslavina),  rekao je predsjednik Županijskoig ribolovnog saveza Anđelko Martinčević.

Za iduću godinu planiraju isti taj dogovor o reciprocitetu s proširenjem i na rijeku Dunav. Ribolov na rijeci Dravi se dopušta na obadvije obale i iz čamca, te se odnosi samo na rijeku Dravu, bez rukavaca i zimske luke, dodao je Martinčević.(ad)

kobac

A sta je sa rijekom Dunav od ušća do savulje...????
Pecanje sa lijeve obale Drave nije moguće za područje Drave koja je pod JU Kopački Rit....mislim odn12 rkm do ušća....