Sjednica upravnog odbora Zajednice...26.4.2018

Autor maverick, Travanj 25, 2018, 18:17:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Da, vlada kaos ali nekako sam optimista i nadam se ozbiljnim promjenama jer puno ljudi se bavi s tom problematikom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Kod nas najglasniji pognu glavu i šute kad treba, a kasnije kažu da to nitko ne želi raditi. I tako duže vrijeme....

pampasexpress

ako sam dobro shvatio oliti protumacio ,,,,ispricavam se jer je tekst neuredan obzirom da nemam pojma kako prebaciti originalni dokument a i sad se ponavljam vec po tko zna koji put ,,,
poznato mi je da nije ista stvar sjediti u camcu i pecati ili izaci iz camca i krociti na obalu ,,, slijedom dolje postavljenog teksta ispada ako sjedis u camcu i pecas ,,, zapravo se nalazis u dvoristu PARK PRIRODE »KOPAČKI RIT« jer su u dolje navedenom dokumentu i navedene hrv. institucije dobili na koristenje komad hrv. drzave "  gdje najkraćom crtom izlazi na hrvatsku državnu granicu (koja se nalazi na rijeci Dunav) " , slijedom navedenog taj isti PARK PRIRODE »KOPAČKI RIT« zapravo nalazi se na rijeci dunav i prakticki se nalazis u njihovom dvoristu te ispada da te imaju pravo istjerati iz svog dvorista jer su ga gosponi dobili na koristenje ,,, jbg. ,,, dok je vec nizvodno od usca pa uzvodno druga situacija jer se u istom tekstu i navodi "  a odavde ide lijevom obalom Drave do polazne točke. (15.km.) " sto bih protumacio da na dravi smijes sjediti u camcu i pecati ali je zabranjeno izaci iz camca i zagaziti na obalu jer ispada da si opet zagazio u njihovo dvoriste ,, jbg. ,,,tek nakon 15.Km gdje i pocinje , vrti se u krug i zavrsava podrucje kojim upravlja PARK PRIRODE »KOPAČKI RIT« ,,, zao mi je ako sam dosadan i ponavljam se ali osobno tu nisam nista skrivio a niti imao mogucnosti na donosenje nikakovih odluka osim onih glavonja koji sjede u najvisoj hrv. instituciji i donose ovakove odluke a ispod se nalazi copy - paste tekst i odluka usranog dokumenta za koju nas nitko nije nista pitao a niti se savjetovao ,,, znaju oni koliko smo mi izdrzljivi , ko mazge pa se i ne obaziru na nas
nista lose i zlonamjerno , samo sam zelio nadovezati se nagornje tekstove u svom bijesu ,,,,

ZASTUPNIČKI DOM HRVATSKOGA DRŽAVNOG SABORA
Na osnovi članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O PARKU PRIRODE »KOPAČKI RIT«
Proglašavam Zakon o Parku prirode »Kopački rit«, koji je donio Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora na sjednici 23. travnja 1999.
Broj: 081-99-799/2
Zagreb, 28. travnja 1999.
Predsjednik
Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.
ZAKONO PARKU PRIRODE »KOPAČKI RIT«
Članak 1.
Ovim Zakonom proglašava se šire područje Upravljanoga posebnog rezervata »Kopački rit«, ukupne površine 177 km², parkom prirode i uređuju njegove granice.
Članak 2.
Granica Parka prirode »Kopački rit« počinje na lijevoj obali Drave, 15 kilometara od njezina ušća, ide krunom obrambenog nasipa Drava-Dunav, prolazeći istočno od sela Kopačevo, izlazi na stari nasip između Velikog i Malog Sakadaša, prelazi taj nasip do obale Ribnjaka, a dalje prema zapadu obuhvaća Ribnjake do Pustare Podunavlje, gdje skreće prema sjeveru i ide istočnom stranom ceste Podunavlje-Sokolovac, do kanala neposredno ispred naselja Kozjak, skreće kanalom prema zapadu do vodotoka Mali Dunav. Odatle, uzvodno tim vodotokom, obuhvaća područje Siget i izlazi na cestu Podunavlje-Sokolovac. Odavde trasom ograde skreće prema sjeveru, zatim na istok, te slijedeći trasu ograde izlazi na put Dvorac Tikveš - Zlatna Greda, nastavlja trasom ograde do kanala Bodor. Ovdje granica skreće na jugoistok prateći lijevu obalu vodotoka Čarna do crpne postaje Zlatna Greda, skreće prema sjeveru i krunom nasipa Drava - Dunav ide do starog riječnog pristaništa Kazuk gdje najkraćom crtom izlazi na hrvatsku državnu granicu (koja se nalazi na rijeci Dunav), prati je prema jugu do ušća Drave, a odavde ide lijevom obalom Drave do polazne točke. (15.km.)
Granica Parka prirode »Kopački rit« ucrtana je na topografskoj karti 1:100.000, koja je prilog ovoga Zakona i njegov sastavni dio.
Topografska karta čuva se u Državnoj upravi za zaštitu prirode i okoliša.
Članak 3.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 351-01/98-01/04
Zagreb, 23. travnja 1999.
ZASTUPNIČKI DOM
HRVATSKOGA DRŽAVNOG SABORA
Potpredsjednik
Zastupničkog doma
Hrvatskoga državnog sabora
Vladimir Šeks, dipl. iur., v. r.
pravilo je da nema pravila

drazen

Citat: nekinho  u Travanj 29, 2018, 21:19:26
Mi sa osječkom smo ovim reciprocitetom dobili kitu margitu... zašto ne mozemo na baranjske bare i dunavce, komad Dunava kod Batine, kakav je to dogovor... ako vec sa valpovcanima možemo sve dogovoriti, sta ih prijeći da isto dogovore i ovdje.
Hebo ih copy/paste iz godine u godinu

osim Drave u cijeloj dužini od ušća do iza Miholjca nismo ništa dobili. Nismo dobili zato što Baranjci i drugi ne žele ni čuti dogovore za reciprocitete za stajaće vode koje je Zajednica Osijek predlagala. Sa Valpovom je bilo pregovarano sve za sve vode ali su onda Baranjci rekli da ne može Repnjak ići u to budući da Zajednica Valpovo i Zajednica Baranja zajedno gospodare s njom, te je onda zbog toga potpisan reciprocitet samo za Dravu.
Stav Zajednice Osijek je uvijek bio sve za sve vode ali jednostavno druge Zajednice to ne žele, prvenstveno Baranja se tome protivi.

maverick

Prioritet bi trebao biti osječki ribolovac...prioritet bi trebala biti Drava bogata ribom...nesmatras li da onda oni koji su pregovarali..nisu jednostavno fobri pregovaraci ..
Spominjete taj dio drave do Miholjca koji ne posjecuje 1 posto pecarosa iz Osijeka..da velika vecina gravitira prema baranjskim vodama svima je jasno...a tu se bas nije postiglo bas nista...osim da je bolje kupiti ribolovnicu tamo nego u Osijeku
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

drazen

pa napisao sam da baranjci (predsjednik ZSD Baranje i njihov odbor) ne žele ni čuti za bilo kakav reciprocitet. Zajednica Osijek jedino što je mogla učiniti je ne dati im pravo pristupa na Dunav nizvodno od ušća da im ipak ostane kakva takva karta za pregovaranje. I da, stalno se vrši pritisak da se postigne puni reciprocitet ali teško zbog toga što oni ne žele ni u ludilo dati pristup staroj dravi Bilje kao niti drugim stajaćim vodama. Jedino se nadam da bi novi zakon o slatkovodnom ribarstvu mogao omogućiti jedinstvenu ribolovnicu na području cijele Županije iako se to čini kao nemoguča misija ali oni koji su slušali ribarskog inspektora na onom sastanku od 27.04.2018 na koji si i ti mogao doći ima ideja kako da se to omogući zakonski i još nekih.
Zajednica Osijek nikoga ne može prisiliti na reciprocitet iako smo za 2018 jasno dali do znanja da Dunav ne damo bez reciprociteta za druge vode.

pišta

Pa zašto ste onda potpisali reciprocitet s Baranjom?

šime

Da nažalost ista priča godinama , jedino riješenje je jedinstvena ribolovnica za RH, uz mogučnost dodatne karte ( ribolovnice) za određene vode (zatvorene vode) kojima gospodare pojedine zajednice  npr . ribolovnica 200 kn  + 50 kn dodatna . Ova cijena je realna cijena imajuči u vidu drugačiju preraspodijelu novca . Samim time povečati če se članstvo . Mene također žalosti činjenica da ista ekipa  več godinama radi jedno te istio i niti ne pomišlja nešto činiti novo , naprednije a u konačnici  pa to bi trebali biti ljudi koji trebaju zastupati nas ,članove koji bismo mi trebali njih birati , no međutim nit taj dio nije odrađen , odakle im legimitet da nas zastupaju i čine nešto u ime nas .Tko im je dao legitimitet , tko ako nije skupština  , Skupština je najviše tijelo bilo koje udruge , Statut je zakonom određen pravni dokument kojim se uređuje rad udruga  i nema drugog tumačenja ( zastariuo , nije dobar ili dr.) sve dok ga Skupšina glasovanjem svih članova NE PROMIJENI !!!!

maverick

Kad čitam ispadne da svi sve znamo i da je ovo stanje ovako kako je vec godinama...bez obzira krade li bivši...kradu li oni koji su sad tamo...ili jednostavno ne krade nitko ali u najmanju ruku boli ih uvo za nas pecaroše , za rijeku Dravu...za riblji fond....Imamo sad trenutno njihovu viziju kako bi to sve trebalo izgleda...mislim na Zajednicu...imamo poprilično trula društva s malo je reci uhljebima i alkoholicarima koji više vole pojesti i popiti nego bilo sto drugo..I dalje imamo predsjednika ribocuvarske sluzbe koji se moze pohvaliti volonterskim radom i brojnim akcijama u kojima je sudjelovao... A sto imamo mi...imamo Zajednicu gdje ono malo sitnih duša učestvuje na nas racun na kojekavim takmicenjima i bla bla bla...da se ne ponavljamo...Probali smo s inspektorom, koji više manje piša u istu tikvu...Nisu rijesili ni ribare a kamoli ove probleme koje mi imamo...sta nam je rijesenje....da li doista ako ne mozemo nista treba otici po dozvolu u Baranju pa nek se hebu s tih 2000 ribolovnica...kakvo je uopce stanje tamo...

šajzika

Treba vidit gdje je onaj inspektor dosao s onom pricom o drzavnim otvorenim vodama. Ima negdje napisano da je bio covjek i pricao o tome.

Ako dobijemo jedinstvenu ribolovnicu (otvorene vode) za OBŽ i kupuje se neka državna dozvola, onda cjela prica oko zajednice pada u vodu . Nek ih financira tko hoce

Audentes fortuna iuvat

maverick

A vidi...koliko se ja kontam..svi mi ili većina koji se sluzimo internetom znamo sto bi htjeli ili koje su nam želje. Problem je sto starija populacija koja nema pristup netu nema pojma sto se dogadja u Zajednici...i što Zajednica ne dijeli naše mišljenje i ne radi ništa po tom pitanju...Sad pitanje je ..koji mehanizmom pokušati to promjeniti...koga stisnuti...koga tiskati da se nesto napravi ili jednostavno otici opdavde i kupiti dozvolu u Baranji...jedna od opcija...a inspektor...ne znam...ne polažem više nade u njegov rad...

miha

ne znam zašto toliko razmišljate o vađenju dozvola u baranji ...činjenica je da su vas pokrali ...zašto dati novce nekom ko je posegnio za nešto što nije njegovo ...vaši novci vaše pravo gdje se dozvola vadi ...i tako svi imate čamce i lovite uglavnom na drugoj strani ...a čekati da se nešto promjeni ...hm ... jedinstvena dozvola UTOPIJA teško da će se išta promjeniti koncesija na vode važi još dvije godine ako se nevaram ..a kasnije kako bude ...neka nam dragi Bog bude na pomoći ....

maverick

Znam ja to Miha..pričamo...mozda netko ima neku pametniju ideju...jesu oni posegnuli za nečim"našim" ali za dobrobit svojih pecaroša....a ono kontam isto da mi i vi bas se nista ne razlikujemo...čak sto vise...nije u tvom kraju bolja situacija nego kod nas...isti je tu urac ako cak i nije gori nego ovamo...

majstor

Nama je godinama virovitička zajednica vedrila i oblačila, da ne kažem sve uzimala, pa smo osnovali u općini svoju zajednicu. Mislim da mora biti 5 ili 6 društava. Jedno vrijeme bilo dobro, svim novcima smo upravljali sami. A onda, sve se razvodnilo i po starom. Neka društva rade super, večina na poznati način. Probali uvesti red, ali to ne paše nekima, a neki sagnu glavu i šute mada su prije bili najglasniji. Uglavnom, ne petljam se u ništa, neču biti na ni jednoj funkciji, a nitko se ne prima posla, i tako godinama.  :sha: :takoje: Mislim da je tako svuda, čast izuzecima.  :baba: 

maverick

A ja sam pokušao ali nije išlo, doista uz dva posla, dva hobija nemam vremena za takve aktivnosti a oni koji su u tome ne zele ni drukcije niti bolje. Jedino realno bi bilo ukinuti sve dati dozvolu preko neta da se kupi...i onda nek se svi hebu skupa...ali...ne znam ni kako ni odakle početi