Big Foot Ultimate by SMT

Autor maverick, Svibanj 10, 2018, 06:40:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

mlb

Cilit bang onaj sa pumpicom i malo samo razmuljaš tu sapunicu spužvom , čuda radi!! :ok:

mini I

Citat: mlb  u Listopad 17, 2020, 21:58:51
Cilit bang onaj sa pumpicom i malo samo razmuljaš tu sapunicu spužvom , čuda radi!! :ok:

Kupio i probao ali ne ide, vjerovatno se drži i ,,zubima :veryangry:,, sad slijedi solna kiselina 50%-tna pa ću vidjeti, javim svakako. :hi:

maverick

Nemoj 50 posto....kupi onu 9 postotnu za domacinstvo....namazi cetkicom , pricekaj...isperi i ponovi ako treba
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Citat: mini I  u Listopad 21, 2020, 18:00:34
Citat: mlb  u Listopad 17, 2020, 21:58:51

Kupio i probao ali ne ide, vjerovatno se drži i ,,zubima :veryangry:,, sad slijedi solna kiselina 50%-tna pa ću vidjeti, javim svakako. :hi:

Pusti malo da ta pjena odradi!! Meni je odradio do jaja!!

mini I

Citat: maverick  u Listopad 21, 2020, 18:19:53
Nemoj 50 posto....kupi onu 9 postotnu za domacinstvo....namazi cetkicom , pricekaj...isperi i ponovi ako treba

Kupio solnu kiselinu za domaćinstvo ,20 %-tna, sipao u ručnu špricu u omjeru 2 djela kiseline i jedan vode ,tj razrijedio da nije tako jaka, u količini od cca 2dcl, našpricao petu motora i elisu i ostavio 5 minuta da odradi.  :takoje:
:mt1032: Rezultat 5+.
Bez ikakvog trljanja, ili nedaj Bože grebanja odvijačam, samo ispiranja vodom sišlo 99,9 posto kamenca , sve izgleda kao novo. :ok:
Jako zadovoljan. :hi: :occasion14:

Rap

ne treba ni 5,samo dobro isprati šmrkom

nele01

Moj nećak se ponovio ovim koritom, i na njega je nakacio Yamahu F40FEHDL.Prava 40 ks (748 ccm)
Aaaaaa ljudi moji kako to ide, blago receno ideeeee u PM. U nedelju se ujak malo ogrebao da
isproba kombinaciju. Blago je reći da sam impresioniran. Sa 2 osobe u camcu motor vrti na 5800 obrtaja, a sa 1 osobom ide u blokadu na 5900. O brzinama necu dok ne spustim svog mahsera pa to izmerimo sa HDS9 i Point 1. Aliiii realno to je 60+ km.

maverick

U sta si to dijete uvalio...tko ce se sad s njim trkati  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ZeroCool

Citat: nele01  u Ožujak 15, 2021, 09:49:01
Moj nećak se ponovio ovim koritom, i na njega je nakacio Yamahu F40FEHDL.Prava 40 ks (748 ccm)
Aaaaaa ljudi moji kako to ide, blago receno ideeeee u PM. U nedelju se ujak malo ogrebao da
isproba kombinaciju. Blago je reći da sam impresioniran. Sa 2 osobe u camcu motor vrti na 5800 obrtaja, a sa 1 osobom ide u blokadu na 5900. O brzinama necu dok ne spustim svog mahsera pa to izmerimo sa HDS9 i Point 1. Aliiii realno to je 60+ km.

Yamaha 40/70 GETL nova na rucku i ovo korito, elisa 17 i jp montiran, 73km/h max brzina koju je uspeo izvuc camac

SMT

Citat: nele01  u Ožujak 15, 2021, 09:49:01

Čestitam :clap2:... Zna junior :hi:

Nije to sto ide... Retko stabilan camac tih dimenzija na max brzini, sa akcentom na prednji kraj koji je “zakovan” za vodu... Uz dužno postovanje svim plastičnim čamcima na našem tržištu, verovatno najčvršći... Kad se natrimuje kako treba, ne baca  jednu kap vode... samo je zadnja trecina u vodi... kad gledaš sa strane, ravan kao strela, tik iznad vode... ne roni, nego leti sa tim KS...Takva lakoća plovidbe, potezanja  i stabilnost na vodi... Unutrašnji prostor čamca bez konzole je takav, da ne treba veći...

Samo je ne moderan i ne usminkan za danasnje prilike... Ako se to zove mana...

Sto se tiče brzine, kad staviš tih 40-60 na mashera ipak kreni malo ranije za svaki slučaj...da ti nećak ne bi mahao kad prodje pored tebe...  :stripii: Nije to zaje....cija...Šta misliš da on ima trim i eventualno JP, izgubi ti jagnje :stripii:... Dok se ti ispraviš, on stigao...

To je “potentna” kombinacija sa ne preteranom masom( camac+motor) , nema tu podizanja spuštanja i nameštanja... odmah ravno kao metak ide... Ta brzina će mu biti u početku interesantna, posle će uživati u plovidbi na pola gasa i dovoljno brz...

Garofeeder

SMT

Ko ne pati za nekim brzinama, ko ide pecati,  ne žuri, usudio bih se reci da i ova kombinacija pristojno ide... plovnost u odnosu na stari BF je drasticno popravljena...

Ko voli široke čamce, ovo nije definitivno ta priča...

maverick

Meni je taj čamac broj jedan u skupini pecaroški plastični...moze manji motor a bijesno ide i s vecim.  Ja sam osobno uvijek zelio širok i stabilan čamac. Ali ovo je vise nego dovoljno.

SMT

Ima tu nekih stvari za poraditi...

Tipa, ta vrata od prednje komore su taman, pa malo ciljaš... Moraš Graphiteleadera provući bez koske...mogla bi biti veća sa onim mehanizmom da se zaustave u jednoj tački... dihtunzi-gume na tim vratima su onako srednje zalosni... To su neke sitnice ali za nas koji ne volimo čačkati oko toga, znače...Da kupimo gotov proizvod i da se ne misli više... Kiksnuo sam sa onim rukohvatima sa strane, trebali su biti duži kad se gasira da se bolje držiš... Ovi moji za 100€ nicemu ne sluze, a oni od 200€ mi bili skupi...Nisam nikakva svetla ugradio odmah, uplašio sam se da će liciti na frizerski salon a sad vidim da mi fale... i tako... Sad mi to mrsko sve, lakše mi noću govoriti sebi da znam put i da vidim dobro...

Evo još mesec dva pa pune tri godine kombinacija... Ide nova registracija...Žeton jedan nisam stavio u nju, osim servisa i farbanja pete motora... i ta nesrećno zalepljena kineska folija drži još... Zadnja komora usled jedne kiše mi se kroz one otvore za ventilaciju napunila vodom, akumulator bio pod vodom ko zna koliko... Upalio iz prve :hi:... Ne znam koji je ali ću kupiti isti kad “crkne”... Komore suve uvek, bez vlage i kondenza...  Ja to parkiram i na kamen kad treba, nema tu ništa probuseno, napuklo, da djelkot puca itd itd...

Ja jedino belu boju ne volim i dalje, te anti algine i nauku oko toga... A tek to pranje i skidanje algi sa mesta gde nema anti algin, prestrasno...

Ne znam jel mi gore skidati alge ili podmazivati lanac na dvotočkašu, mrtva trka :hi:

I da, rashod su mi dva sidra... za jedno mi pukao kanap, drugo sam bacio zbog soma...Kantu nemam, nervira me...  ni soma ni sidra... RJ mi ga napravio, ne smem mu ni reci... Rekao sam mu da ga čuvam kad kupim ozbiljniji čamac...

Što se mene tiče,  50 ks i težina motora do 100 kg i dalje prava mera za ovog plastikanera od 2200€... On to kao od šale podnosi... mislim da tu veće KS nisu problem, koliko dodatni kg koji to prate... optereti se zadnji kraj... za te “lažne” 40 ks kombinacije, Hunter 575 mislim bolji izbor... Meni...