Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Evo šta kažu stručnjaci uoči samog početka... Start u 20h...

SMT

Večeras Velika Nagrada  Amerike u Ostinu- Texsas... 21h

Ovo je sedma godina da se vozi na ovoj stazi... Niko sem Marka Markeza nije pobedio na ovoj stazi od kako se vozi na njoj... Mark Markez veceras pol pozicija, ne treba ništa više dodati...

Drugi na startu je Valentino Rosi, treći Kal Kračlou pa zatim Jack Miler...  Prvorazredno iznenadjenje je napravio Pol Espargaro na KTM-u, zauzevši peto mesto u kvalifikacijama...

Razočarenje svakako je Doviciozo koji je na Ducatiju zauzeo trinaesto mesto kao glavni konkurent Markezu za titulu...

Biće iznenadjenje ako Markez ne pobedi...

Videćemo sve veceras...

SMT

I desilo se iznenadjenje...Mark Markez je završio sa konkurencijom u drugom krugu koliko je bio superioran... Sam kao duh na prvom mestu i pada jer je forsirao previše, to je sve deo trkanja...

Sve to nije bilo dovoljno da Rosi pobedi, na moje veliko raocarenje( najmanje Rosija krivim)... Prva pobeda Rinsa u karijeri i Suzukija, zaslužena... Dok je Rosi vodio, videlo se iz aviona da je Suzuki bolji... Posle nekoliko krugova, to se i potvrdilo...

Yamaha??? Kako taj motor nema trkački gen u sebi već dugo... Bolje da cutim dalje...

ossa

Rossi je odavno terebalo da pređe u Suzuki da bi bio i dalje nenadmašiv. Marquez šteta što pade , ali dok jednom ne smrkne drugom ne svane  :crybaby2:
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Ja to malo subjektivno gledam, Yamaha uz Kawu je motor mog detinjstva... S druge strane, kako sam negde naveo, cestovni modeli i prototipovi nemaju puno veze... Honda je gigant, najmoćnija... Juče su im tri motora ispala iz trke, za njih veliki udarac... Ja nemam dilemu, da će se vratiti jači i bolji...

Smena generacija kod vozača je evidentna, mladi lavovi ne priznaju veličine i to ovaj sport čini posebnim...  Tu smenu će najbolje iskoristiti Markez... Nisam verovao u ovakav pocetak Horhe Lorenca na Hondi, pa to je agonija... Još jedan pokazatelj da nije dovoljno samo sesti na Hondu... Bio sam ubedjen da će Lorenco voziti od početka kao da se rodio na njoj...

Voleo bih videti Markeza sada na nekoj drugoj mašini, dok je u punoj formi, sto se naravno neće desiti... Ja imam osecaj da bi on na Tomosu pobedio... Jučerašnji pad je njegova greska, ima u sebi to da kada “ oseti krv” hoće protivnike da ponizi... Prebrz dolazak na krivinu u momentu dok je prednost u sekundama, jako kocenje i desi se sto se desi... Tu silu kočenja prednji kraj ne može da izdrži...

Yamaha ako nastavi ovim putem tj ovakvim (ne) razvojem mašine, vratiće se tamo gde je i bila pre dolaska Valentina Rosija u ekipu... Mislim da Rosi vozi tu Yamahu najbolje sto može, na maximumu... U toku jučerašnje trke je napravio 2/3 sitne greske, mnogi vozači naprave više... Yamaha mora da omogući “vracanje” u trku posle tih sitnih gresaka... Ovako on samo “ guta prašinu” od vozača ispred sebe...

Voleo bih da grešim, vreme ispred nas će pokazati...

mossi

Nisam gledao trku juče, nego malo pre.
Nisam znao ni ko je završio trku do malo pre.  :takoje:
Vraćanje programa u nazad je odlična opcija.

Markez ko Markez, ili pukovnik il pokojnik.

Ali za mene je razočarenje Rossi.
Uopšte ne mislim da je Suzuki bio bolji nego Rossi je negde zaboravio muda.
Oslonio se na taktičku završnicu i glat izgubio.

Čestitam Rinsu! Zaslužena pobeda u svakom slučaju!

:occasion14:

No

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

To je moto gle-pe.Na motoru joj gle-da du-pe.  :uf:

No

:uf:  Majstore ponovo na uviđaj, ne vidiš dobro   :stripii: :stripii:

pajdo77

Ajd ti Majstore razduži vozačku dok je vrijeme,pa ti vidiš ko pečena patka. Lagano po ćuku u azil za napuštene životinje i sa njim na obuku za psa vodiča. Uz ovakav vid trebo si ga još lane imat.

majstor

Izazvao sam reakciju samo kod matorih čoravaca ko što sam i sam. Vidim još ko zvijer, a ona slijepa.  :rofl2: :rofl2:
PS Fora tetovaža i kaciga dobro namještena.  :baba:

SMT

Juče u Le Manu nova demonstracija sile... Mark Markez i Honda brutalni i surovi... Čini mi se da sve više hoće na neki način da ponizi protivnike, ne daje im ni tračak nade... Jack Miler je u jednom trenutku obišao Marka i vodio 2-3 kruga ali čini mi se da ga je samo naljutio... Interesantno je da Markez za sebe kaže da bolje koči motorom( agregatom), a Honda kaže da je popravila izlazak iz krivine, tj da mnogo bolje prima gas pri izlasku iz zavoja... Oni se još doradjuju, mene je strah šta će to biti kad se usavrše... Može li bolje od ovoga :sha:

dravski pecaros