Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

nele01

Hahaha al ce da bude sexa.  :stripii: I zasluzili su da budu zajedno da se medjusobno karaju.  :pirate:
Mislim da ce iz ove kombinacije samo da prosperiraju drugi timovi. Lorenco nece bas hteti da je broj 2 u ekipi.
Posle one sramne trke i otimanja titule ROSIJU za mene su obojica supci. Iskreno jedva cekam da vidim kako ce to funkcionisati.

SMT

Bice zanimljivo te sujete gledati... Vozački su pakleni ali će tu biti svašta... Markes dobija opasnu konkurenciju u vozaču i motoru a i u raznim igricama...

ossa

Marc Marques + HRC , nema dalje. Bar ne u narednih nekoliko sezona.  :clap2:
Hoće HRC da budu br. 1 i u šampionatu konstruktora , a tu nastupa drugi vozač. Lično volim i Yamahu, ali stalno kubure sa nečim , te set up , te guma te ovo te ono. Ako uskoro ne naprave drastičan pomak, gledaće hondašima stalno u leđa.
Naidju krize, drukcije grize...

nele01

Citat: ossa  u Lipanj 08, 2018, 06:33:28
Marc Marques + HRC , nema dalje. Bar ne u narednih nekoliko sezona.  :clap2:
Hoće HRC da budu br. 1 i u šampionatu konstruktora , a tu nastupa drugi vozač. Lično volim i Yamahu, ali stalno kubure sa nečim , te set up , te guma te ovo te ono. Ako uskoro ne naprave drastičan pomak, gledaće hondašima stalno u leđa.
Nema tu sta da se doda i oduzme  Markez je za klasu iznad svih, ali Pedrosa mu  realno nije  bio  konkurent u HRC, ali kad sujeta proradi bice svasta. Lorenca ne volim, ali covek vozi kao kompjuter, neverovatan je. A sto se tice Yamahe, Rosi je tu kao ikona i brend i ima produzen ugovor, a za Vinjalesa su se nadali da  ce biti konkurent Markezu sto je realno i trebalo biti, ali rdjavom qurcu i dlaka smeta. Ne moze me niko ubediti da Rosi koji ima 40 god moze da uzima postolja i da je non stop u fajtu sa HRC i Dukatijem, a Vinjalesu te smetaju gume, te elektronika. Vinjales jedino sto je dosada uspeo, je da sjebe svog timskog kolegu Rosija koji ga je ustvari i pustio za dobrobit Yamahe, ali od njega leba nema. Mali nema mudante ali zato Markes ima do kolena.
P.s. polako sa titulom, duga je sezona.

SMT

Ništa ne kažemo novo kad kažemo da je Markes najbolji. Lorenco je vrhunski vozač, svetski sampion, Honda sigurno puca da bude neprikosnovena.
Markes vozi hrabro i beskompromisno, Lorenco će itekako biti konkurentan njemu... Možda je to šansa za ostale ako se ova dvojica pocnu “gloziti” na stazi... Nisam navijač ni jednog od njih dvojice ali su činjenice neumoljive...

Sad se samo postavlja pitanje, za koga šansa... Deda vozi verovatno svoj maximum iako bih ja voleo da grešim. Vinjales kao sto Nele reče, dugo se traži na Yamahi... Sama Yamaha je u problemu ovu godinu, prošle su imali možda i bolji motor od Honde ali je klasa Markeza prevagnula.

Ducati je bez obzira na rezultate Lorenca itekako oslabljen njegovim odlaskom. Dovi po meni nije kalibar svetskog šampiona, Petrux ima hertza, videćemo...
Suzuki ide gore ali čini mi se da ostaju bez Janonea...

Reklo bi se na prvu loptu da Honda radi najpametnije...

majstor

Japanci su izmislili kamikaze, a vozači u vrhu me na njih podsjećaju. Nekad sam i sam bio takav, a sad me strah gledati.  :baba:

SMT

Da... Pratim mnogo godina unazad ali ovi danasnji vozači su “totalni ludaci”. Mnogo se taj stil vožnje promenio... Ove mladje generacije sto stasavajuu moto 2/3 su takodje neustrasive.
Negde pojavom Kejsija Stonera na Ducatiju 2007 god se taj stil vožnje počeo menjati. Sam Valentino Rossi je izjavio da mu je jako teško bilo da se prilagodjava novim stilovima. Potpuno se različito prolazi kroz krivine nego pre 15 god.

ossa

I ono debilsko spuštasnje noge , kao na moto crossu.  :tongue1:
Naidju krize, drukcije grize...

majstor

I ispitivanje donje granice naginjanja s kevlarskim ojačanjem na koljenu.  :eek:

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

SMT

Ono sto se meni ne svidja jeste da im je svima zajednicko da nemaju ništa u sebi van staze i trkanja,da kažem tu reč, harizmu. Vrhunski vozači, vrhunska hrabrost ,veština, sve, sve, programirani su kao i mašine koje voze..
Nekako je taj moto gp cirkus, show, koji još uvek na nivou drži Valentino Rossi, kako kolega kaže ikona tog sporta.

Bojim se da će taj sport njegovim odlaskom izgubiti na popularnosti ako se nešto u medjuvremenu ne desi...
Lorenco počeo da kopira Valentina kada se pojavio, bleda kopija. Kejsi Stoner se i povukao iz razloga sto nije mogao da podnese pritisak show biznisa, po meni najtalentovaniji vozač od svih. Pedrosa sjajan momak, Janone ima nešto ali nema kapacitet za titulu...

Marc Markez je krenuo nekim putem koji mi se nimalo ne svidja, kao muva bez glave, nepoštovanje ničega i nikoga... Ima sve preduslove da bude “ Majkl Džordan” moto gp-a . I da ima rezultate i da ima armiju navijača iza sebe... Prvo ima, drugo se verovatno neće desiti, velika šteta...

nele01

Citat: majstor  u Lipanj 08, 2018, 11:05:33
Japanci su izmislili kamikaze, a vozači u vrhu me na njih podsjećaju. Nekad sam i sam bio takav, a sad me strah gledati.  :baba:
Sam Markez je izjavio da svaku krivinu vozi do zadnjih granica i mogucnosti sebe i masine, e otud oni silni njegovi padovi na treninzima, ali eto ponekad mu se omakne i na trci. Rosi je menjao stil voznje da bi ostao konkurentan, definitivno niko nema Rosijevu harizmu ( cak se suska i da je gej) ali jednostavno covek je brend moto sporta. Sta reci za Manijaka, hahahaha. A Pedrosa uvek naebe, jadnik, ko god da zalivadi taj slucajno pokupi Pedrosu. :stripii:. A Zarko pa Crauclow ....a Dovi jednostavno nema sampionski gen, u svakom slucaju milina je gledati svaku trku i uzivati, a sto rece SMT a klinci koji dolaze jos su ludji hrabriji beskrupulozniji, a bogme i voze bas dobro.

Davor

kolega nele je spomenuo otimanje titule Rosiju...

Rosi je možda te godine mogao uzeti titulu... kažem možda jer je realno
Lorenzo bio brži, više je pobeđivao... Rosi je bio konstantan ali su mu falile pobede...

najveća greška koju je Rosi napravio je što je optužio Markeza na konferenciji u Sepangu
da je taktizirao na trci u Australiji, ali nije problem u taktiziranju, već da je sve radio u cilju
da Rosi završi što niže, on pobedi, a Lorenzo bude ispred Rosija...

Markez na trci u Australiji pobeđuje nakon što ga u predzadnjem krugu obilaze
Rosi i Janone, u zadnjem krugu ih obilazi sve a Rosi u zadnjim krivinama gubi borbu
sa Janoneom i završava 4-ti...

trka se završila, Rosi čestita Markezu i zahvaljuje mu se što je uzeo Lorencu 5 bodova...

na konferenciji u Sepangu pre trke, nedelju dana posle gore opisane trke u Australiji,
Rosi kaže... " kad sam ponovo odgledao trku, shvatio sam da se Markez "igrao" sa nama ", 
sve u cilju da ispadne kako sam gore naveo... to je zaključio na osnovu Markezovih vremena tokom trke...

Lorenco na istoj konferenciji kaže " naročito mi je pomogao kad me obišao pred kraj i pobedio" ...

i onda počinje Rosijeva priča kako ga Markez sabotira... da je mislio da će se stvari promeniti
ali pošto je video da neće obraća se javno i optužuje Markeza za mešanje u šampionat... sve
se to dešava na konferenciji pred trku u Sepangu...

svi znate šta je dalje bilo...

ako si brži, brži si, i niko te ne može dugo zadržavati u trci ili sprečiti da uzmeš titulu...

a šampionat nikad bolji otkako su prešli na mišelinke i zajedničku elektroniku...

SMT

Sto se mene tiče, Vale je te godine izgubio titulu u Italiji, svojom krivicom kada na vreme nije otišao u box, nego je nešto filozofirao i gledao na Lorenca umesto da pobedi trku. Posle je mogao da bude u mnogo boljoj poziciji pred ostale trke... Još mi se diže kosa na glavi kad se setim toga...

Markezu i Lorencu sigurno nije bilo u interesu da Rossi osvoji titulu, tu takodje nemam dilemu... Ali kao sto i kolega gore kaže, falilo je tu pobeda... Inače lično ne smatram da je Dorna kao španska kuća u bilo kakvoj vezi sa španskim motociklistima. Čak šta više, siguran sam da žele Rossija da ostave sto duže u karavanu jer je to siguran novac za njih. Mislim da se niko od nas ne bi obradovao njegovoj 10toj tituli više od Dorne.

Španija kao zemlja ulaze zadnjih 15 godina najviše novca generalno u moto sport, rezultati su tu... Voleli mi njih ili ne...

Ono sto me raduje jeste da vidim u nižim kategorijama plejadu vrlo talentovanih Italijanskih vozača i u narednim godinama, će biti u ravnopravnoj borbi sa Spancima...
Očekujem da Franko Morbideli postane već od sledeće godine problem mnogima na stazi. U moto 2 je pokazao ogroman potencijal, nadam se da će nastaviti u moto gp.

Voleo bih da se i KTM sa Zarkom penje gore jer imaju potpuno drugaciji pristup proizvodnji motora od Japanskih giganata...
Mark je trenutno bez konkurencije i ako se taj trend nastavi ode u dosadu sve... Na ostalima je itekako da rade da bi dostigli ovo sto on postiže. Gledao sam ga dva puta uživo, niko ne vozi kao on, tvrdim to kao navijač VR... Njegov prolazak kroz krivine oduzima dah...

Davor

Italijani sve bolji... imaju dosta mladih talenata, u moto 2 odlično voze
Banjaja i Baldasari... u moto 3 ih takođe ima nekoliko...
Petruci sve bolji... Morbideli ove godine polako hvata zalet...
konkurecija sve veća, odlično za šampionat...

zadnje vesti što se tiče KTM-a su da imaju odličan prototip za 2019-tu... na testu
u Herezu, Espargaro je vozio sekundu brže po krugu sa istrošenim gumama...
polako ali sigurno KTM napreduje...