Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Strasno... Pogrešio je, preteska kazna za njega,  :uf:.. Mora i glava biti spremna za pobedu...Ugasio sam TV odmah, bas sam se iznervirao...

Velika šteta... Nadam se da će mu se vratiti... Japanac je bas sportista veliki, ima srce kao kuću...
Kako tim momcima ti padovi emotivno teško padaju, ne misle o povredama :hi:...

ossa

Evo i espargaro sa 4 mesta na apriliji odustao 3 kruga do kraja , izgleda kvar. Jedino HONDA nikada nema kvar.  :bye:
1. Mesto Morbideli yamaha , zasluženo !
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Navikli smo na Duana, Rossija, Stonera, Lorenca, Markeza... Ljude koji su demonstrirali silu u svojim erama... U nekom momentu su zadnja četvorica bili ozbiljna konkurencija jedni drugima... Kakvi su to dueli bili, da pršti sve :hi:... Kako je Stoner vozio tog Ducatija, kako ga vozi Doviciozo koji ima 5x bolji motor... Nije ni blizu Stonera...

Ne znam šta da mislim o ovom šampionatu... Nekad mi se dopada, nekada ne... U smislu zanimljivosti je dobar i neizvestan, tako valjda i treba biti...U vozackom smislu, nisam siguran ili ja ne vidim dobro...Da sampion bude bez pobede, sa jednom ili dve, da toliko kalkulisu... Ne znam zaista... Meni Rossi sa 40 godina i 9 titula nekad deluje da više grize od ovih vozača i zao mi je samo sto on nije iskoristio ovu situaciju... Možda im ipak samo vremena treba dati... Smena generacija... Ne mogu reci da se ne trude ali tu nešto fali, ne znam šta... Da jedan Dani Pedrosa nije uspeo osvojiti titulu a da je neko od ovih vozača osvoji, biće mi blago rečeno čudno ali to će se desiti...

Lično, jedva čekam da se vrati Markez i da kaže i pokaže u svom stilu: Ja sam Mark Markez, a ko ste vi?... Pa ako je neko bolji, da mu skinemo kapu...Koliko god nama to bilo dosadno... Meni deluje kad je on na stazi da i drugi bolje voze... Da izvlači više od njih... Šta rade ovaj Vinjales i Doviciozo, statiraju samo , ja ne verujem... ista priču vrte u krug, ne valja ovo, ne valja ono... Kakvi neubedljivi likovi...

A ustvari kad Marka gledamo prisustvujemo nečemu nevidjenom, navijali za njega ili ne... Pa on bi u ovoj konkurenciji imao sve pobede ove godine i to da se “vozika” po stazi da ne “zapinje” mnogo... Nerado to konstatujem ali to je tako...

SMT

Citat: ossa  u Listopad 25, 2020, 13:40:11
Evo i espargaro sa 4 mesta na apriliji odustao 3 kruga do kraja , izgleda kvar. Jedino HONDA nikada nema kvar.  :bye:
1. Mesto Morbideli yamaha , zasluženo !

Nije to slucajno...Otprilike,  oni prodaju motora koliko sve ostale japanske fabrike zajedno... uz to su najskuplji kada je reč o japanskim proizvodjacima... U moto gp su oni sila uvek bili i neko ko diktira trendove...Ko hoće biti najbolji međju motociklima, uvek se meri sa Hondom... Retko sa nekim drugim...Njihov budžet za moto sport je ogroman... Iz moto sporta benefite dobijaju kroz gore spomenutu prodaju motocikla koja je velika i profitabilna... gde je servisna podrska za tu količinu motocikala... Po meni, igraju se sa svima...

Kome se da čitati, zanimljiv tekst o Hondi kroz istoriju... Fabrika je to... Uz put se malo poigraju sa autima i vanbrodskim motorima, nije im ni to lose :hi:...

https://www.honda-srbija.rs/motocikli/aktuelnosti/HONDA-motocikli-%E2%80%93-Snaga-snova.398.html

SMT

Honda i KTM ostaju u moto GP do 2026, za sada... Verovatno ce i ostale fabričke ekipe potpisati dugogodišnje Ugovore sa Dornom...

Mark Markez još uvek neoporavljen... On se lično nada da će startovati na prvoj trci ali pretpostavljam da je mnogo oprezniji... i sam kaže da neće odmah biti 100% spreman... Meni se čini da je on i sa 70% spremnosti ubedljivo najbolji ali ajde, videćemo...

Videćemo šta su konstruktori-proizvodjaci spremili od novina za 2021 g... Sta su novo ubacili u mašine...

Testiranja uskoro krecu, prva trka u Qataru 28 marta... jedva cekam

Mnogo promena u timovima... Najzvučnija svakako da je doktor promenio boje... posle 20 godina nije u fabričkom timu... S druge strane ima Ugovor sa Petronasom da dobije fabricki motor tj njegov M1 će biti identičan Vinalesovom i Ovartararovom prototipu... Onaj ko je najviše od Yamahinih vozača zaslužio fabricku podršku i motor je Franko Morbideli, a on ostaje na modelu iz 2019... Nepravda...

VR 46 u novim bojama... Brutalno izgleda :hi:

Navijačke navike ostaju stare, nećemo menjati... očekujem zlatnu sredinu, sve preko toga odlično...

SMT

Posle 8 meseci i 3 operacije ruke, Mark Markez je danas vozio kako kažu iz Honde par krugova u Barseloni... I slucajno je prijavljen za prvu trku u Qataru... Vest me nije iznenadila i ja mislim da je vozio par sati a ne par krugova...

Ja njima ne verujem puno, a Marc je takav karakter da ako bude imao promil sanse da vozi, vozice... I ja bih voleo da startuje odmah... Po položaju tela i “zvonjavi” Honde, teško ostalima...Mačka se vraća u igru, biće : “ momci da vidim šta ste vežbali dok me nije bilo”...

Videćemo uskoro...

maverick

Stane, ugasi pilu...nema hlađenja...nema emocija...eto ti...ludak...voziće...nema sta , takvi žive od adrenalina
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Ludak pravi... Kako god...

Vrtim ovih dana iz dosade klipove... Tiho i nečujno otišla je jedna ekipa sampiona i dobrih vozača iz GP-a... Pedrosa, Lorenco, po meni prerano i u najboljim godinama... Sada Craclou i Doviciozo... Rossi zbog krstenice ne može biti konkurentan... Pa tu kad svakom od njih proradi EGO, kako je to varničilo na stazi...

Pobedjivao je njih Mark ali se nije mogao bas opustati... Kad takvi duvaju za vrat, nije bas bilo svejedno...

Ajde videćemo ove mlade... možda je to to... Mark je isto mlad a 8 titula ima :sha:...

Evo malo kako to izgleda kad je kamera vrhunski nameštena... Kako se koleno čuje u 2-3-4 brzini na prolazu kroz krivinu pri brzini 130-150-170-200km /h...

pajdo77

Taj ne bi bio u mom timu. Pa tom treba poslije svake utrke kupit novi il krpat stari kombinezon.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

SMT

:stripii: :stripii: :stripii:

Imaju ih koliko hoće... Mnogo su skupa ta odela... Evo ga Mark stavlja slajdere, spreman je... Taj zvuk Honde(iste ove) sam imao čuti priliku uživo, strašno... Samo se Ducati jače čuje... Ali zaista, GRMljAVINA, sve se trese okolo...

Inače vozači dok ne pocnu zvanicna testiranja, ne smeju testirati na moto gp mašinama... Zato ih većina izmedju sezona vozi motocros i tako održava formu... Niko ne vozi super bajk motore( malo iznad cestovnih) iako su razlike u vremenima izmedju moto gp mašine i super bajk mašine 2-3 secunde... To nama deluje malo, to je u auto moto sportu razlika 200-300 godina... Kao u atletici izmedju sprintera, to malo je previše...

Honda je fabrika koja je u moto gp stalno na granici regularnoga i ja im skidam kapu na tome... To je takav sport, da ako želiš biti najbolji nema spavanja...U korporaciji Honda postoji ogranak HRC, koji se bavi samo auto moto sportom... Ništa profit, to drugi misle za njih, oni samo trkanje... Za razliku od njih po meni Yamaha kaska debelo, spavaju... Imaju Horhea Lorenca za test vozača i nemaju prevelik napredak... pa to je isto kao da je Mark Markez test vozač, ne može bolje... Jedan Dani Pedrosa je svojim testiranjem prosečni KTM digao do pobeda i apsolutne konkurentnosti na svakoj trci...

Ne znam zašto ali više verujem u Franca Morbidelija u budućnosti, nego u Fabia Qvartarara... Zaslužio je ovaj prvi, fabricku Yamahu... Ukoliko Vinjales ne bude imao ove godine dobru sezonu, a za Yamahu je dobro samo titula, ne znam šta se čeka onda sa Morbidelijem... Izgleda da ga Honda uzme...Pa će oni biti krivi...

pajdo77

Kod nas se od 22-25 travnja održavaju trke Wrc-a. Najbolji Svjetski vozači relija dolaze malo da pokažu šta znaju. Valjalo bi ih pogledati. Po meni najkompletniji vozači današnjice,lijevo stijena,desno šuma ili provalija pa ti vozi i to još kako. Uz dužno poštovanje ovi iz F1 što se vrte u krug su male mace za ove bećare.

SMT

Opaaa...

Gde je to dešavanje?

Ufff, to je moćno, kao i reli Dakar gde je puko prezivljavanje... Sebastijan Loeb, prva asocijacija... Generalno auto moto sport  i cela priča koja se vrti oko njega, je meni užasno zanimljiv/a... Samo neka su oktani, KS i jaki zvukovi, za ostalo je onda lako :hi:

Formula 1 je izgubila sjaj davno, ipak ogromna količina novca koji se sliva u nju je svrstava na prvo mesto po popularnosti... Gledam novi bolid Aston Martina, to je savršenstvo...

Po uzbudljivosti sigurno ne...ali novac koji donosi F1, pokriva sve nedostatke... A bas ih ima...

Sam Luis Hamilton, pokazuje ogroman respekt i veliko postovanje na hrabrosti moto gp vozača... Svestan je razlika i pasionirani je ljubitelj motocikla...

346 km/h, samo dva točka...

Inače, Mark Markez za sebe misli da ima još dosta stvari u kojima nije najbolji... Jedna od njih je da desnu krivinu ne vozi dobro... Da ima vozača koji to bolje rade od njega...

Ja se samo pitam šta će biti kad uvežba sve!?

pajdo77

Mislim da voze na području Samoborskog gorja i Karlovačke županije a onda i na Sljemenu i Kumrovcu. Toliko znam.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk