Ciljano varaličarenje soma

Autor Kugla, Siječanj 13, 2013, 21:49:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Ne znam da li je ciljano lovio soma, nije ni bitno...

Taj poper je čudo od varke, kako zna da “iziritira” ribe... Malo je kod nas primenjiv protiv soma...

Neverovatan je osecaj kada se riba digne kao podmornica pre napada na varku... Vidi ga golim okom kako prati...Treba ostati staložen i sačekati taj napad... Kakav zvuk napada...

Pribor, malo italijanskog(mama mia), malo rukav u usta, malo noge u vodi, to je ribolov... Ne mora biti 50 kg za totalno uzivanje.. Kako drill “zviždi”... Dobar snimak :hi:...

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darkestrah

U Italiji i Francuskoj tako ih redovito love...mutni plitki kanali...buč buč i onda eksplozija...jeben ribolov

Poslano sa mog Mi A2 Lite koristeći Tapatalk

I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

mini I

pajdo77

Ajd što je bolje nego sex nego i duže traje  :stripii:

Batica

Nastavljamo sa popunom zaliha.
Poseidon lure
40 do 100g

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

pajdo77

One tri ribice gore desno izgledaju interesantno  :takoje:. Te bi mogle bit univerzalne od bandara preko bajina do smuđa i štuke.

Batica

Izgledaju dobro.
Ciljno za bucova i smudja u plicim delovima jer nisu puno teske

SMT

Citat: Batica  u Ožujak 04, 2020, 09:47:49
Nastavljamo sa popunom zaliha.
Poseidon lure
40 do 100g

Koje su to? Dužina? Jel sitna vibra ili tresu? Ova žica, dobra?

Batica

Nov model.
Jos nisam probao.
Po recima majstora ima sitniju vibru od Sebile.
Stim sto lagano leluja dok propada.
Dobra je sto dobro propada i 50g spustas gde druge trebaju od 60g.
Detaljno tek za 10 dana kada izadjem na vodu, tacnije odem za Milanovac.

SMT

Svako od nas ima svoj, hokejaški rečeno,  prvi napad- drugi napad... To zavisi od terena na kome radimo...  Čest slučaj jeste da se po ribolovu ostavlja xy komada, nije jeftin sport...Neke poznatije glavinjare su 300+ ovih naših zetona, pa na nekom teškom terenu pribegavamo i za nekim jeftinijim varijantama, koje uzgred ne moraju biti losije... Stvar je vremena i poverenja...

Meni definitivno u prošloj godini glavinjara No1... Lovi odlično, bez dileme... Sitna i brza vibra, omogućava ribolovcu visesatno bacanje bez posebnog zamaranja, koliko je to kod glavinjara moguće...

300din kom... Kombinujem i sa jeftinijim...

Batica

Ova kolicina glavinjara za probu je puno.
Drugar i ja podelim, da ne placamo duplo postarinu.
Za pocetak proleca meni su se ove pokazale top
Sitna vibracija.
Ovo radi drugar.

maverick

Odlucio sam ovu sezonu malo i ja baciti koju vertikalu  :stripii: Bolje je da priznam na vrijeme jer sam kritizirao ostale.... :stripii: Voljan sam izdvojiti neku cifru za slične varalice....Osobno nesto znam o sebilama i taj oblik mi se svidja...ovisi kako je tko kopirao....Što preporučate....koje su prosječne cijene....i za Dravu otprilike znam sto mi tezinski trebam...ali koje tezine preporucate za Dunav...uzvodni dio di često pecam...retfala kaze da ne treba to pretesko...a vidim neki udaraju sa 100-120 gr....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Stani na sredinu ispred kazana na pesak (ispred brzaka)kada je vodostaj do 60 cm(nizak kao ove godine), neće ti trebati teza od 30g i manje... lovi ćeš i uživati u tom ribolovu... I po tom vodostaju na mnogim mestima tako, gde nisu limani i kontra tokovi... Ti ćeš za dva ribolova ukapirati, šta sam ti rekao čitajući vodu...

Gde može 30, a radis sa 120, je nešto drugo u pitanju... Ima svakako mesta gde mora ta gramaza ali to tebe neće uveseliti...