Ciljano varaličarenje soma

Autor Kugla, Siječanj 13, 2013, 21:49:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

VELJO

Maverik ja često na istim mjestima lovim soma i smuđa samo u različito doba dana  tako da mogu usporediti. a isto znam šta je loviti smuđa na 2m od nogu kad još nije svjestan šta ga je snašlo a već je vani! I još nešto ja lovim sa  slabijim priborom....
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

maverick

A sta mislis s cim ja lovim smudja po zimi...lagani i extra lagani pribor...ali ima i tih cudnih riba, a imamo i razlicita iskustva...kolega se neki dan odsidri na stuku od kile, jer je bas bila divlja...zato i jesmo tu da iznesemo svoja iskustva... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: VELJO  u Veljača 10, 2014, 21:46:17
Maverik ja često na istim mjestima lovim soma i smuđa samo u različito doba dana  tako da mogu usporediti. a isto znam šta je loviti smuđa na 2m od nogu kad još nije svjestan šta ga je snašlo a već je vani! I još nešto ja lovim sa  slabijim priborom....

TO TE ZAVARAVA ...na  slabom priboru svaka riba je borac
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Eh što bi ja da nema susjeda, upravo sam to htio reči što je Mario spomenio, ali sam se možda krivo izrazio, upravo to ciljano po Dravi loviti soma i ta sam potraga je kako ja rekoh teška, ili kako susjed kaže utopija, Ma ne samo po dravi negi i na drugim rijekama.

Bravo RJ to je 100% točno.

Greys

Kod rijeke Save je očito drugačija stvar. Tamo ili somovi udaraju ili smuđevi. Osobno poznam kolegu Velju jako dobro, i znam da kad ih nanjuši, somovi su u problemu. Čovjek se nahvatao somova, koliko sumnjam da će veliki broj forumaša vidjeti.

maverick

A Veljo...onda ti kod nas dodji na smudjeve a mi cemo kod tebe na somove  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Nitko Greys nije osporio Veljine ulove dapače, ali svatko ima svoje mišljenje i moje je da je som u usporedbi sa smuđem borac i pol.

Greys

Ma naravno, ali i znamo da nije isto uhvatiti ribu na metar dva, za smuđa, ili na 10metara u extra protoku. Tamo se za smuđa iznad 3+kg dosta ljudi odsidrava jer nežele riskirati ribu. Baš kao što Maverick reče da se i ovdje puno naših prijatelja na vodi odsidrava na puno manjim ribama, misleći da su veće.

Juzba

som do 10 kg, i nije neki borac, al oni preko toga.....malo drugačija priča
a i vaditi smuđa iz dubine ima svojih čari :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

zvona

Pa kad gledaš ona videa unazad par stranica..vidiš kako se ponaša veči som kad ga zakači..ja sam imo dva na štapu..al neiskustvo je igralo ulogu..u početku ko klada..a mrvicu poslje igranka..

Alija

....uz dužno poštovanje prema vašim kategorizacijama boraca .....mislim da bi trebali malo loviti mrene na brzacima  :takoje:

Juzba

potpisujem, koliko mi je puta došla na somovski pribor, a pogotovo na neki lakši :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Kugla

Citat: Greys  u Veljača 10, 2014, 22:01:02
Ma naravno, ali i znamo da nije isto uhvatiti ribu na metar dva, za smuđa, ili na 10metara u extra protoku. Tamo se za smuđa iznad 3+kg dosta ljudi odsidrava jer nežele riskirati ribu. Baš kao što Maverick reče da se i ovdje puno naših prijatelja na vodi odsidrava na puno manjim ribama, misleći da su veće.
Naravno da nije isto na par metara i sa dubine od 10+, ali u tom slučaju na toj dubini i jakom protoku više dubina i protok su "borci" nego smuđ kao borac, dok kod soma to nije slučaj on je opak bez obzira jel na par metara ili na dubini.

Citat: Alija  u Veljača 10, 2014, 22:04:08
....uz dužno poštovanje prema vašim kategorizacijama boraca .....mislim da bi trebali malo loviti mrene na brzacima  :takoje:
E tu si Alija u pravu, imao sam ih nekoliko preko 3 kg i to baš ludo.

VELJO

Citat: rj  u Veljača 10, 2014, 21:50:56
Citat: VELJO  u Veljača 10, 2014, 21:46:17

TO TE ZAVARAVA ...na  slabom priboru svaka riba je borac

E pa sad mi još i vrijeđaš pribor  :uf: pa nisam rekao da lovim sa slabim već sa slabijim!

Greys nemo da me fališ mislit će netko da lovim somove ja više bucova  i smuđa preferiram, a soma samo kad namirišem ;D
Lani je ulovljen broj somova bio dvoznamenkasti a smukija troznamenkastoi... 

Do da se vratimo na temu  odnosno off, kao što netko reče nije isto vaditi smuđa sa 2m dubine i 10m dubine u matici  a bome od 10mjeseca sam 99% riba izvadio sa 10tak m dubine i jake struje tako da se sve bore!

Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

Alija

....a kako ste se vratili na temu o ciljanom varaličarenju soma ,uspoređivanjem drilova  :stripii: