Jackplate

Autor šajzika, Lipanj 11, 2018, 11:38:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ma ja sam i mislio da napravim to čudo do aprila, a onda da ga ispodešavam. Što se tiče zime, nisam na pecanju bio od lane.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Ovde je prikazan ručno podesiv JP koji umesto podešavanja šarafa pomoću gedore ima pužni prenos.  :ok:

A koliko je visina motora bitna vidi se iz ovog videa,
obratite pažnju na zvuk motora kao i na odmicanje petlove kreste od čamca ..
pa i samog prskanja..

SMT

Ameri... Šta reći...

Prave JP od 40 do 4000 žetona... za svakog ponesto... One “ nabarene” znamo kakvi su... Evo jedan za male motore i male pare... Napraviš kad ti dosadno... Imam neki stalak za motor, isti ovakav... Eto mi gotov JP uz minimalne prepravke...

maverick

Prije bih ovo nazvao povišenjem zrcala za dugu osovinu a ne jack plat-om...ali velika zemlja pa i ovakakv video "ubije" 14 000 pregleda  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Baš...

Evo kako ni vide ove manuelne...

maverick

Jack Plate je u doslovnom prijevodu dizalica...valjda ono da mozes spustati i dizati motor....A ovi električni ..ne znam sta reci...koju poruku poslati...Zadnja opcija je da sam video upravo pokazao supruzi s riječima....pa to sad svi imaju  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: maverick  u Ožujak 25, 2021, 18:36:32
Jack Plate je u doslovnom prijevodu dizalica...valjda ono da mozes spustati i dizati motor....A ovi električni ..ne znam sta reci...koju poruku poslati...Zadnja opcija je da sam video upravo pokazao supruzi s riječima....pa to sad svi imaju  :stripii: :stripii:
Koliko sam ja proucio tematiku prije koju godinu, glavna namjena je amerima na velikim camcima i motorima kad idu u plitke vode da izdignu motor da ih propeler i dalje gura  tj  da bude okomit na liniju vode.

Mene zanima,  jer bi se moglo sa jackplate spustit dovoljno motor sa kratkom osovinom i da se koristi na zrcalu koje je najmjenjeno dugoj nogi te da ne smeta rucka motora pri okretanju.
Audentes fortuna iuvat

feco

Odlično pitanje.....baš me zanima odgovor(i), mada mislim da to još nitko nije probao pa će to biti samo nagađanja  :sha:
POLAKO I BEZ VEZE

maverick

A da...vjerojatno bi rucka bila problem na starijim motorima. Sad novi motori imaju par polozaja rucke po visini...pa lijevo desno...tako dalo bi se nastimati

alex7777

Citat: šajzika  u Ožujak 25, 2021, 19:15:29
Citat: maverick  u Ožujak 25, 2021, 18:36:32
Koliko sam ja proucio tematiku prije koju godinu, glavna namjena je amerima na velikim camcima i motorima kad idu u plitke vode da izdignu motor da ih propeler i dalje gura  tj  da bude okomit na liniju vode.

Mene zanima,  jer bi se moglo sa jackplate spustit dovoljno motor sa kratkom osovinom i da se koristi na zrcalu koje je najmjenjeno dugoj nogi te da ne smeta rucka motora pri okretanju.
Realno bez prepravaka motora tj rucke  tesko sto kaze Maw prvi problem rucka i vrlo zeznuta situacija previse zajebancije  :uf:

maverick

Kod ovih novijih motora ručke sad dolaze postavljenje centralno...šteluje se po visini...štela se kut zakrivjenosti lijevo-desno...odgovra ljevacima...dešnjacima...tu bi moglo svakako motor spustati dole...ali kontam da je jednostavnije urezati zrcalo....meni je zanimljiv trim za manje motore...super igračka

ZeroCool

Citat: SMT  u Ožujak 25, 2021, 18:26:20
Baš...

Evo kako ni vide ove manuelne...

ja planiram da ga probam napravit sa motoricem od brisaca.... :)

alex7777

Citat: maverick  u Ožujak 25, 2021, 22:13:45
Kod ovih novijih motora ručke sad dolaze postavljenje centralno...šteluje se po visini...štela se kut zakrivjenosti lijevo-desno...odgovra ljevacima...dešnjacima...tu bi moglo svakako motor spustati dole...ali kontam da je jednostavnije urezati zrcalo....meni je zanimljiv trim za manje motore...super igračka

Mene strah od trima pogotvo na tim vasim jakim motorima kolko sam cuo i vidio iz prve ruke da ako opalite u panj ili slicno drz gace  jer je motor zakocen nemoze se izbacit kao od manji tj motora koji nemaju trim samo kocnicu , vrlo zajebano al to je cijena elektro trima

Mariomx

Citat: alex7777  u Ožujak 25, 2021, 22:32:49
Citat: maverick  u Ožujak 25, 2021, 22:13:45

Mene strah od trima pogotvo na tim vasim jakim motorima kolko sam cuo i vidio iz prve ruke da ako opalite u panj ili slicno drz gace  jer je motor zakocen nemoze se izbacit kao od manji tj motora koji nemaju trim samo kocnicu , vrlo zajebano al to je cijena elektro trima

To je nedostatk jer je uvijek skroz zaglavljeno i mora nešt spucat pri udarcu.....
....jer ploviti se  mora....

maverick

Brzine na vecim motorima su normalno vece...udaraca bude...štete je za sad malo, inače sam uvijek preferirao motore bez trima zbog čestih pecanja nocu, zbog mnogo kilometara koje predjem po jednom pecanju..Jbg...sad ne moze 60 ks bez trima...tko bi to dizao non stop gore dole...tko bi pristajao s tim na plaze....Valjda sve ima za i protiv...Mada kasko je tu pa valjda bude nadoknadio neko ne daj Boze sranje  :uf: