Daiwa Tournament SW Ags

Autor kawasaki, Rujan 22, 2018, 10:06:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Ma radi taj s 10ak grama bez problema. Može  mozda i manje,  nisam probao.
Fina stvar
Pricekaj kawinu recenziju pa.ces onda biti pametniji za kupovinu.
Audentes fortuna iuvat

kawasaki

još će biti da je to blank kao Prorex 30-70 ags.

po  vrsti blanka i opremi ispada da je isti, osim razlika u cijeni 100+ eurica  :hi:

ali vidit ce mo.  :takoje:

znaći tko predje na AGS po meni ova akcija mu postaje univerzalna. naravno za vecinu nasih situacija... a onda sam još i kupio onaj 14-42 gr AGS i onda mi se desilo da po vrhu pratim kako rade repici gumice, osjetis kada jig nasjeda na granu pod vodom ili nasjed na na mrežu lokalnog ribara, ali svejedno dajes kontru("insekt" te tera jel) i zabijas udicu i hebes kevu za još jednu ilegalnu mrezu...s ovim stapom imas doslovno sonar u ruci. i problem nastaje kada uzmes ponovno u ruku do prijasnji odlican stap i shvatis da ti je on sada pregluv.  :takoje:

Brzi od Bolena.

šajzika

Imao sam sličnu situaciju kada sam nedavno uzeo stariji stap koji je duze vrijeme kod mene, takorec sa samih pocetaka varalicarenja.
Dobro sam onda i hvatao nesto :stripii:
Malo šale nije na odmet ali realno covjek se jako brzo navikne na dobro i tek poslije vidi neke greske ili probleme.
Audentes fortuna iuvat

kawasaki

ja imam dakle Prorex AGS 14-42 koji ima SVF blank i sve te drnde gore i on mi pokriva na Dunavu jig od 3 gr(pa i 0 grama) pa do cca 25 gr recimo da me sad ne vučete za jezik ... a najvažnije je da on osjeti svaki silikonac pa i mali triger i ili slične fine gume i od 5-6 cm. Tko ne vjeruje neka proba kad god sam na Dunavu. Odlican je to štap za smuđa i ganjanje bucova tko ih voli ganjati... odlični su za meku vodu(savršeni za Dravu gdje je recimo Zander na svome), dok u brzu mogu samo do određenih situacija i tu onda prelazim na Prorex AGS 30-70 koji mi nastavlja do 50 grama glave(on ih baca bez problema, ali nije udoban za rad u velikoj dubini), ali problem nastaje kad poželim izaći stepenicu vise i ili se pomaknuti malo sa vanjske strane i onda idem na tih nepoželjnih 60 ili čak i ostajem na 50 ali je voda jako oštra i onda mi prestaje biti udobno i takav rad mi nema smisla. 

Tu sam došao na ideju da bi mogao pomoći ovaj 28-84 gr Tournment AGS, e sada izcitavam od šajzija da neću dobiti ono sto sam zamislio no dobro...vidit ćemo svakako, jer štap je na putu, a ni prvi ni zadnji put da idem u rasprodaju kada naručujem na ne viđeno   :takoje:

E sada ono sto po meni ovdje u karici nedostaje, a to je AGS u akciji do "100 gr", a bi značilo da trebaju da nam naprave štap koji pokriva tih 60 grama u komociji rada u Dunavu u dubini i jakoj vodi.  E onda bi i naš Rupac(ministar) kupio AGS... i da ga deklariraju na 10-60 recimo.  :hi:

Onda bi i ta psiha odradila dobar dio jer bi komentirali kako je da Daiwa složila rasnog 60 gramca za Dunav. A sve dok su ovakove velike i "morske" deklarcije štapova za rad sa jigovima, ali na moru mi smo u problemu.
Jer mi onda ovog "30-70 gramca"(od 150 grma ukupne težine) uspoređujemo sa našim homemade 50 gramcima(od 200 grama ukupne težine) i automatski ga "svrstavamo" ga u meke štapove, oštre ali ne sa previše rezervne snage....a  ustvari bi ovaj 30-70 grama koji je u stvarnom životu po "dunavskom deklairanju" rasni 40 gramac trebali komparirati sa rasnim homemade 40 gramacem i tada dolazi sve ono do izražaja što u stvari AGS je i mnogi drugi štapovi tu gube velike bitke...  :ok:

Po Dunavskom "deklarisanju"   1. 14-56 bi bio ljuti rasni 25-32 gramac
                                             2. 30-70 bi bio rasni 40-45 gramac
I onda ja uzmem uspoređivati štap pod brojem jedan sa konkurencijom na tržištu:
1. osjetljivost
2. kvaliteta opreme
3. brzina
4. krivulje pod ribom
5. težina cijelog štapa
6. balans sa laganom rolom
7. opći dojam
8. udobnost roll haltera i eve
9. rezervna snaga

Tko pobjeđuje to morate zaključiti sami.  :takoje:  :hi:
jer netko od nas će trpiti loš balans na radi odličnih ostalih performansi, netko će opet izdvojiti 500 evra više da dobije sve top topova, netko će trpiti ukupnu težinu konkurentskog štapa radi ostalih njemu prihvatljivih performansi i mnogi će biti subjektivni iz ovog i onog razloga...  :hi:
Brzi od Bolena.

mlb

Ako se sretnemo na dunavu probat ćeš razliku između tvog i mog štapa pa ćeš vidjeti iz prve ruke!! Sve ostalo što bi rekao bi se moglo krivo shvatiti!! Moj radi u donjoj granici nekih 10-12 grama a gore sa 60g radim bez problema , čak i sa glavinjarom (60g), oštrina i osijetljivost je brutalna! :ok:

kawasaki

Jel tvoj blank HVF ili SVF?   :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Moj je HVF sad vidim. Sajzijev je SVF.  To je kao na mom Prorexu. Sad su mi neke stvari jasnije. Ima pojasnjeno u Daiwa katalogu da sad ne duljim... :hi:
Brzi od Bolena.

šajzika

Pogledat cu bas kod kuce tocne oznake.
Prosvjetli nas za razliku, cisto da i drugi znaju sto traziti :hi:
Audentes fortuna iuvat

kawasaki

Oba spadaju u brze blankove. lagane blankove. i sa vecom osjetljivoscu. SVF i HVF  su tehnologije izrade blanka gdje su povečanjem laganih karbona i smanjivanjem tezih smola dosli do zeljenih ucinaka. Dakle takvom guscom strukturom karbona su postigli lakse i brze blankove. također i precizniji izbacaj. e sada postoji i super SVF ali to nije sve tako jednostavno. To je blank za Morethane uglavnom te za rijetku gospodu poput SMT-a   :hi: :hi: :hi:
SVF nudi više karbona te manje smole u izradi blanka. brzi su, laksi i osjetljiviji. po meni i manji osjećaj rezervne snage na koji smo mi navikli(ili trazimo od stapa)...
HVF su manje osjetljivi od SVF i više se uvijaju(ali oba dvije tehnologije daju brze stapove u odnosu na klasicne blankove od karbona), . HVF daje veci osjecaj rezervene snage...

Postoje naravno i dodatne tehnologije koje odvajaju pojedine modele blankova unutar Daiwine ponude te se i tim tehnologijama dobivaju željene nijanse za pojedine modele. tako da svaki SVF nije isti...
a tu se radi o nanotehnologiji, pa 3DX, X45 i sl...    :hi: :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

Citat: mlb  u Listopad 24, 2019, 21:06:20
Ako se sretnemo na dunavu probat ćeš razliku između tvog i mog štapa pa ćeš vidjeti iz prve ruke!! Sve ostalo što bi rekao bi se moglo krivo shvatiti!! Moj radi u donjoj granici nekih 10-12 grama a gore sa 60g radim bez problema , čak i sa glavinjarom (60g), oštrina i osijetljivost je brutalna! :ok:

kada bi ovo dobio sa mojim nitko sretniji od mene....  :takoje:
Brzi od Bolena.

mlb

Na mom piše X45 , nisam gledao dali i kod rođe isto ima ta oznaka  :icon_scratch:

Batica

Lakocu su dobili skracivanjem blanka, koji ide do hlatera.
A ne celom duzinom stapa.
Tako da nije u pitanju neka nano svemirska tehnologija.
Taj donji, najdeblji i najtezi deo blanka su izbacili i dobili stapove 160g tezine.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

rj

daiwa godinama štikla taj donji dio štapa nisam znao da to rade i u top modelima ... :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šajzika

Od mlba se blank spaja s halterom Asimetricni su dijelovi. Tako da baticina tvrdnja stoji. Vjerujem da je slicno i s drugim modelima tog  stapa.

Audentes fortuna iuvat

Batica

Generalno vecina Japanaca je tako uradjeno.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka