Dunavske tajne Djerdapa

Autor zivkovic.dm, Siječanj 17, 2013, 19:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Citat: dus  u Travanj 09, 2013, 19:43:46
A šta se sada tamo lovi ! štuka ?
Som. Trenutno sa obale i to pod nogama. Sa dobrim vodicem desavanja su zagarantovana.
Stuke tamo nema ni za lek. Tu i tamo poneka ali veoma retko.
Nekada je to bio teren sa najvecom populacijom soma u Evropi, a sada ..........
To vazi i za smudja. Riba koja se najbolje drzi je saran, mada i njega masakriraju ali samo u mrestu. Na odredjenim mestima nije bilo ni teoretske sanse uhvatiti babusku ili sl od sarana. Bucova je bilo nezamislivo mnogo, a od 90ih je i njegov broj dramaticno smanjen.
Nekada prepoznatljiva slika, na svakom cosku bezbroj eksplozija od strane kapitalnih bucova, sada je samo deo uspomena.

miha

znači priča je svagdje ista ništa bolje samo nagore .i da sječanja ostaju nam sječanja .a jel onaj čuveni film strave i užasa po imenu LEPTIRICA  sniman tamo negdje ili je priča iz tog kraja

Mornar Popaj

Ne pominjite mi leptiricu, imao sam traume ko mali, bem ti film i ko ga snimio...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

alexdja

Citat: miha  u Travanj 10, 2013, 18:45:08
a jel onaj čuveni film strave i užasa po imenu LEPTIRICA  sniman tamo negdje ili je priča iz tog kraja

Nije...

Film je baziran na pripovetci Milovana Glišića - „Posle devedeset godina”, koja opisuje čuvenog srpskog vampira, Savu Savanovića :evil1:, po legendi iz okoline Bajine Bašte...
       Nema više divljeg bučka. :no:

twister011

Sada se cuh sa kolegom Profijem, koji mi rece da je nas drugar, jedan od najboljih ribolovaca (smudj) od svih koje sam upoznao, nestao juce na Dunavu.
Covek je potpuni fanatik i odavno ne zna za limite. Povrh svega, odavno je prestao da izlazi u drustvu na vodu, sto zbog "mira" sto zbog cinjenice da vise niko nije imao snage a ni hrabrosti da ga prati.
Iako je svaka, pa i najmanja reka opasna, Dunav u Djerdapu je nesto posebno. Sa veoma jakom vodom, velikom sirinom, definitivno nije mesto za opustanje.
Posto se za kolegom jos uvek traga, nade uvek postoje, posebno sto je prekoputa druga drzava.
Pomenuh ovo samo zato sto vidim temu Djerdap, a trenutno mi je samo to u glavi

dalidj

Ne bojte se Vlaske magije, samo Vi dodjite  :evil1: :evil1: :evil1:   

Ako samo pecate ne bojte se, ako cete nesto drugo jos da radite, onda moze da bude zajebano.

Salim se naravno  :toothy9: :toothy9: :toothy9:

zivkovic.dm

Ljudi,
nije Dunav u ovim krajevima naivna i pitoma reka a pogotovu u ovo doba i pri ovakvom
vodostaju. 30 godina na ovoj vodi dalo mi puno zadovoljstva ALI i par veoma opasnih
situacija gde se gubi glava.
Sada je voda izuzetni jaka i protok je oko 1mil kubika u minuti tako da svako izlazenje
camcem u maticu je avantura a pogotovu sa manjim pentama / motorima /.
S druge strane, brodovi veoma manji prostor prolaska imaju a cesto i nekontrolisano
zbog jake vode krecu se u zonama gde nebi smeli biti. Sama klisura je zajebana do bola
jer mimoilazenje brodova na 200-400m sirine pravi izuzetne talase.
I na kraju probudile su se ALE - evo jedna ala od 112kg uhvacena u Tekiji.
Takva ala na udici i zamaranje cesto ribolovca dovodi u smrtnu opasnost pri prihvatanju ili
podizanju u camac. Ne bih dalje jer stvarno mi je zao coveka koji je eto nestao ovde.
Zoki

twister011

Zoki, ovaj je rodjen na Dunavu, u V.Gradistu, sto je uvek otezavajuca okolnost. Jedni se, zato sto poznaju sve njegove cudi, cuvaju, a oni drugi, na zalost postanu "imuni" na sve opasnosti. Rade je takav. Vremenom vise niko nije hteo sa njim u camac. Ja sam se par puta istraumirao, sto mi je bilo dovoljno za ceo zivot, a u sustini i nisam bio u nekim zajebanim situacijama.
Drugari iz Gradista su odustali na vreme, po najgorim mogucim uslovima. Ako i jedan camac izadje na vodu, svi su znali da to samo Rade moze da bude.

mossi

twister011

Greys

Aaaaaaaa, daj više da odem tamo  :crybaby2:

twister011

Auuuu Greys pa ja sam na 120km odatle, pa sam prosle godine bio samo jednom. Cak i smestaj svoj imam na par mesta :crybaby2:
Da te utesim. Sada je fenomenalno videti nizak vodostaj, ali jos nije pravi momenat. Smudj u zabrani, pokrenuo se samo sitniji som, uzgred imaju i neke grdne fleke po telu :thumbsup: Strpi se i dobro isplaniraj dolazak.
Idealne su ovakve prilike u maju i junu. Ako nista drugo, tada ce i sve da ozeleni :thumbsup:
A uzgred, kao sto ti mastas o tim terenima dole, ja mastam o Apatinu i Aljmasu :pain10:

Greys

Aaaaaaa kakva usporedba, Batina i Djerdap, mislim da nije vrijedno spomena, ali ajd.
Mis mo planirali svakako 5mjesec, ili jesen, eee sad, ja godišnji mogu kad želim, ali moram vidjet da li drugi isto mogu.

twister011

Pa nije usporedba, ali i Batina ima svoje drazi. Prvo ljudi, sjajni i nadasve otvorenog uma, odbacili su sve okove malogradjanskog drustva i ne robuju kojekakvim moralnim skrupulama :toothy12: Drugo teren je odlican, bukvalno svaki metar, trece i najvaznije tamo i moja baba moze upecati kapitalca :toothy12: