đena ship

Autor miha, Prosinac 19, 2018, 13:51:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

smudjoslav

...Pecao dve sezone iz Djena ship camca sa motorom Yamaha 40hp autolube,,,
Camac je cvrst da to nije normalno,zavrsna obrada savrsena za moj pojam varenja itd...
Drugar ima alu camac od nekog iz Bg-a proizvodjaca(jeftiniji puno) ali to varenje i ovo kod Djene nema veze sa vezom...
Opet drugi prijatelj ima camac nekog proizvodjaca iz Apatina...Bolje varenje od  Bg. ali opet ni blizu Djeni...
   Dakle ko ima novca onda ako se kupuje alu camac nema sumnje da je Djena ubedljivo ispred svih po kvalitetu a takav kvalitet kosta...Nazalost vecini preskupa igracka...
I da..Pise motor 20-50hp...Jedino ide kako treba tj dobro sa 50...Ide i sa 40 super ali vidi se da treba jaci... :hi:

zvona

Citat: yopatami1  u Prosinac 20, 2018, 08:34:55
Citat: zvona  u Prosinac 20, 2018, 07:22:53
3.slika odozdo kaže 49.999€ za taj model?? Čovječe
To je američki Tracker sa motorom 250hp
Ðena je oko 2500 e
Nebo i zemlja u svakom smislu reči

Тапатока
Aaahaa nisam znao

SMT

Citat: smudjoslav  u Prosinac 20, 2018, 08:37:57
Camac je cvrst da to nije normalno,zavrsna obrada savrsena za moj pojam varenja itd...
Drugar ima alu camac od nekog iz Bg-a proizvodjaca(jeftiniji puno) ali to varenje i ovo kod Djene nema veze sa vezom...
Opet drugi prijatelj ima camac nekog proizvodjaca iz Apatina...Bolje varenje od  Bg. ali opet ni blizu Djeni...
   Dakle ko ima novca onda ako se kupuje alu camac nema sumnje da je Djena ubedljivo ispred svih po kvalitetu a takav kvalitet kosta...Nazalost vecini preskupa igracka...
I da..Pise motor 20-50hp...Jedino ide kako treba tj dobro sa 50...Ide i sa 40 super ali vidi se da treba jaci... :hi:

Šta to približno znaci u km? Sa 40? Sa 50?

Ja to sto proizvodjaci kažu za KS uzimam sa velikom rezervom...

nele01

Yamaha 40 FEH je 748 ccm3, a Yamaha 50 je 998 ccm3, tj.hoce reci da mu treba bar 1000 ccm3.

maverick

Trakeri su definitivno pojam medju al čamcima...na kraju krajeva mnogi tu su pokusali ili još uvijek pokušavaju da ga iskopiraju...Oblikom su uspjeli mnogi ali ostatkom samo rijetki...Jedino sam do sad vidio da je Borna uspio pribliziti se tome ali i njega je to sve koštalo sigurno previše a ne znam koliko je sve to za nase uvjete...Ovi čamci su ljude koji idu prikolicom...imaju uredjenje spusteve, prikladne automobile i naravno novac da sve to kupe...Kod nas je jedan čamac za sve...i za pecanje i za porodicu i za izlete i za kupanje i za sve nije....Ne mozes ovo i malu djecu odvesti na pješčanu plažu...Vecinom nitko od njih ni nema antialgin jer su vecinom vani...Ali lijepo je za vidit i ne bih imao bas nisto protiv da imam jednog no realnost je nesto drugo...
Danas je kod nas komander red veličine 4000 eura...i nikad ne bih dao te novce za aluminij , pogotovo ne u kucnoj radinosti ako bih zelio čamac tih gabarita...Nisam za 100 ks i te šeme jer prečesto sam na vodi i i ne bih mogao podnositi tu potrosnju i da mi netko pokloni taj komplet....A za sve ostalo sam pobornik plastičnih konfekcijskih plovila...pogotovo što su majstori počesto bahati i tesko su pristupačni...Bio sam kod vecine...Necu tu svrstati , kuma..Šimića...Kempija ali ostatk je ufuran u neke priče koje nemaju veze s životom...a radiona je lošije opremljena nego kod mene ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Krajnja brzina me zanima najviše? Radi se o čamcu od 180kg... Neka se nabaci konzola, neka komora, ne bi trebao preci 220/230kg...

I dalje bi to trebalo biti brzo sa tom kilazom... Sad samo koliko je to...

maverick

Probavao sam neke druge čamce s motorom 40 i 50...razlike u brzini budu poprilično male....mada nikad tu s elisama na kraj ali ne vjerujem da bi dobio nesto vise za tih desetak ks...pogotovo sto ih nemozes istovjetno prenijeti na vodu...mislim , nema tako uzak izbor elisa da se to učini....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Citat: SMT  u Prosinac 20, 2018, 10:20:09
Krajnja brzina me zanima najviše? Radi se o čamcu od 180kg... Neka se nabaci konzola, neka komora, ne bi trebao preci 220/230kg...

Ti si sa tvojim BF i Hondom 50, bog neba za djenjaship sa 50 HP a cak i sa motorom od 1000 cm3 taj camac neide ni blizu kao tvoj. Probaj pa ces videti.

SMT

Citat: maverick  u Prosinac 20, 2018, 10:18:44
Trakeri su definitivno pojam medju al čamcima...na kraju krajeva mnogi tu su pokusali ili još uvijek pokušavaju da ga iskopiraju...Oblikom su uspjeli mnogi ali ostatkom samo rijetki...Jedino sam do sad vidio da je Borna uspio pribliziti se tome ali i njega je to sve koštalo sigurno previše a ne znam koliko je sve to za nase uvjete...Ovi čamci su ljude koji idu prikolicom...imaju uredjenje spusteve, prikladne automobile i naravno novac da sve to kupe...Kod nas je jedan čamac za sve...i za pecanje i za porodicu i za izlete i za kupanje i za sve nije....Ne mozes ovo i malu djecu odvesti na pješčanu plažu...Vecinom nitko od njih ni nema antialgin jer su vecinom vani...Ali lijepo je za vidit i ne bih imao bas nisto protiv da imam jednog no realnost je nesto drugo...
Danas je kod nas komander red veličine 4000 eura...i nikad ne bih dao te novce za aluminij , pogotovo ne u kucnoj radinosti ako bih zelio čamac tih gabarita...Nisam za 100 ks i te šeme jer prečesto sam na vodi i i ne bih mogao podnositi tu potrosnju i da mi netko pokloni taj komplet....A za sve ostalo sam pobornik plastičnih konfekcijskih plovila...pogotovo što su majstori počesto bahati i tesko su pristupačni...Bio sam kod vecine...Necu tu svrstati , kuma..Šimića...Kempija ali ostatk je ufuran u neke priče koje nemaju veze s životom...a radiona je lošije opremljena nego kod mene ...

Matori,

Ja sam ih prošao sve prošle zime sa parama u džepu(majstore/trgovce)... Samo je jedan čuo da imam lovu u džepu i zaključao vrata  da ne izadjem, pričam i za camac i za motor, naravno završili smo posao.. Ostali su bili “gluvi” na pare, njihov problem... Velika većina njih su dobri majstori ali o marketingu i trgovini moraju još dosta naučiti... Ono sto sam još primetio, svi imaju posla “ preko glave”... Ja otprilike znam koliko je srpsko tržište i koliko čamaca može da “ proguta” godišnje... Mislim da je problem proizvodnih kapaciteta u pitanju a ne gužva...

Ja lično za moje pare, ne volim da mi neko još slovo drži o sebi, volim da sam ja u glavnoj ulozi...

SMT

Citat: nele01  u Prosinac 20, 2018, 10:29:35
Citat: SMT  u Prosinac 20, 2018, 10:20:09

Ti si sa tvojim BF i Hondom 50, bog neba za djenjaship sa 50 HP a cak i sa motorom od 1000 cm3 taj camac neide ni blizu kao tvoj. Probaj pa ces videti

Onda nemam šta ni probavati... Svako probanje me košta puno... Učinilo mi se zbog te kilaze da može leteti po vodi...

Rap

Jel moguce da camac tih gabarita, duplo dno ima samo 180 kg?

smudjoslav

Citat: SMT  u Prosinac 20, 2018, 09:47:35
Citat: smudjoslav  u Prosinac 20, 2018, 08:37:57

Šta to približno znaci u km? Sa 40? Sa 50?

Ja to sto proizvodjaci kažu za KS uzimam sa velikom rezervom...

Ne znam da ti kazem tacno u km...Ali oseti se da mu fali jaci motor...On ide brzo ali sumnjam da je brzi od big foota sa 50hp...
Kao sto ljudi kupe big foota sa komandama i operemom, hondom 30hp a ja sa neltom i 15hp idem kao i oni...
Tako i djena koju sam koristio, bila je puna opreme, komande, tenda,klupe kojekakve,boksovi...tezak bar 300 kg.

Sa druge strane pravi trgovac treba da prepozna kupca kao sto si ti i saslusa tebe u glavnoj ulozi a onda ti proda ono sta on hoce... :)

mossi

Najbrži alu čamac u Apatinu je godinama bio Dizijin. Sa Envinrude 40 koji ima čip za 40/50/60hp.

Koji tj čiji čamac uopšte je bio najbrži to na znam.  :no:

Puno podešavanja i odricanja je potrebno za 5-10km brzine.
Ili puuno veći budžet.

yopatami1

"Ti si sa tvojim BF i Hondom 50, bog neba za djenjaship sa 50 HP a cak i sa motorom od 1000 cm3 taj camac neide ni blizu kao tvoj. Probaj pa ces videti."

Živa istina

Тапатока

maverick

Dozivio sam par puta..stave motor 30 ks...novo i prazno plovilo...brzina cca 50..bubam sad na pamet...s vremenom se u plovilo dodaje stošta...malo se zaprlja , stavi se antialgin i  tu s vremena na vrijeme stave nekog poznanika te nisu zadovoljni s brzinom...U glavi im nekako uvjek ostane ona prva brzina...onda idu na veci motor a zanemare sve ovo sto se poslije dogadjalo i s desetak ks vecim motorom opet sad idu 50 kao i prvi put a očekivanja su bila puno veca...