Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

vatrogasac

Zanimljiva kombinacija, ovo izmedu twistera je waser kugla ako se nevaram?

kajman

:takoje:
upravo tako!
Sbirolino za zimsku vodu Dunava.
Nego zaista bilo bi dobro da malo sagledamo koliko se sbirolino koristi u lovu smudjeva????

kajman

Da, i ovo u vezi gleckanja silikonca.....
Evo zasto onaj matori kengur - RJ lovi CD-om :baba:

Kad se dodje do onoga sto se zaista desava u ustima ribe koja je uzela silikonca resenje se nudi samo.
Koliko samo puta vidis na silikoncu da se nesto zubato potpisalo, svucen silikonac sa dziga i ostalo..., a nisi kontrirao. I to je jasno zasto, taj ne lovi CD stapom! Ali nije to bas toliko.... bitno. Ono sto medjutim, jeste bitno, to je nesto sto se desi dole pri dnu i mnogo puta kontriras CD-om i upecas smudja, a onda se lepo pitas sta sam radio kako prezentovao i zasto sam kontrirao?  Zato jer je tvoj CD, osetio mrvicu od necega sto se dole desava i momentalno ti u mozak preneo signal. To je CD! Drugi stapovi dok od silikonca preko struna, stapa ruke do mozga prenesu signal vec je mozda i kasno. Cd lovi sam iz vise razloga jedan je sto lupis kontru, opa smudj, a ti i dalje ubedjen da se bas nista nije osetilo,e to je ta razlika u registrovanju udarca - stapovi sa debelim zidovima sporije tj. slabije prenose signal o napadu od stapova sa tankim zidovima.

maverick

30 posto mojih ulova je kontra na "nesto" , sto nije ni blizu udarcu... ...tako da  :notworthy:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kajman

:icon_salut:
:occasion14:

No

Citat: kajman  u Siječanj 13, 2016, 14:14:44
Da, i ovo u vezi gleckanja silikonca.....
Evo zasto onaj matori kengur - RJ lovi CD-om :baba:

Kad se dodje do onoga sto se zaista desava u ustima ribe koja je uzela silikonca resenje se nudi samo.
Koliko samo puta vidis na silikoncu da se nesto zubato potpisalo, svucen silikonac sa dziga i ostalo..., a nisi kontrirao. I to je jasno zasto, taj ne lovi CD stapom! Ali nije to bas toliko.... bitno. Ono sto medjutim, jeste bitno, to je nesto sto se desi dole pri dnu i mnogo puta kontriras CD-om i upecas smudja, a onda se lepo pitas sta sam radio kako prezentovao i zasto sam kontrirao?  Zato jer je tvoj CD, osetio mrvicu od necega sto se dole desava i momentalno ti u mozak preneo signal. To je CD! Drugi stapovi dok od silikonca preko struna, stapa ruke do mozga prenesu signal vec je mozda i kasno. Cd lovi sam iz vise razloga jedan je sto lupis kontru, opa smudj, a ti i dalje ubedjen da se bas nista nije osetilo,e to je ta razlika u registrovanju udarca - stapovi sa debelim zidovima sporije tj. slabije prenose signal o napadu od stapova sa tankim zidovima.

Citat: maverick  u Siječanj 13, 2016, 14:21:44
30 posto mojih ulova je kontra na "nesto" , sto nije ni blizu udarcu... ...tako da  :notworthy:

vjerovali ili ne to su mi najdraži ulovi smuđa bez obzira na težinu i veličinu dotičnog.

mossi

Meni su ove jeseni dva ostala u pamćenju:

1. Udarac kao u kamen(čugu), jedan od najboljih udaraca ever.
2. Laki škljoc, malo popustim, ponese, konta. smudj 4kg.

pajdo77

Kajmane imaš li možda neki video da vidimo kako to izgleda u praksi? Jel se to ne mrsi na onoj šemi sa vodenom kuglom koju si postavio,jel predvez od fluorkarbona,koja dužina samog predveza. Daj malo više detalja,ne mogu ja to iz prve sve pohvatat :dontknow:

šajzika

Mene zanima kad ce biti gotova knjiga koju cika kajman pise
Audentes fortuna iuvat

mossi

Čika Kajmane čast mi je poznavati vas.
Što bi rekao pokojni MiniMax - Večega ludaka nema!
Svake nedelje u 12, nikad subotom uvek nedeljom. TUP-TUP

kajman

:mt1032:
Htedoh nesto da ispravim i.......... :dontknow:
Lepo rece Mossi Tup Tup uvek nedeljom nikad subotom :stripii:
Sad cu da vidim gde je  :uf:

kajman

Aaaaaaaaa pa tooo… mislis onaj tekst --- ono— :book1:
varalicarenje smudja zna da bude itekako frustrirajuce????
Ma mani to, to je mnogo frustrirajuce,  :mt1032: meni nekako lepsa opcija da ga nađem na nekoj
ribljoj stazi    
–tamo gde nam se putevi ukrstaju.
Bolje je da razmišljaš kako se smuđevi ipak ne gomilaju uvek,  stalo I neprkidno u nekoj rupčagi  i onda u jednom trenutku isplivava da nešto baci pod zub, nego kao sto je to u tom frustrirajucem tekstu,  pa se onda opet vracaju u mračnu rupčagu.
A to podrazumeva da trazeci ga gde je preko dana, /uffff... nocu, pa to i pilici već.../ ne nalazimo ga samo u dubokim rupama-depresijama na dnu i u velikim zaklonima, vec i na sprudovima, brzacima, u mirnoj vodi, uz obalu, pored trave i to sve nezavisno od vremenskih uslova. Cesto uz samu obalu na samo par metara od obale u sred bela dana i po suncu...-i gle cuda, ne bas u nekoj velikoj dubini.
Pa to ukrštanje, ta potraga, to je nesto drugo, nije samo pronalazenje skrovista-depresije na dnu, granje i ostale promene konfiguracije dna tj. Tzv. promene. To kretanje za smuđem je pre svega  pronalazenje mesta gde nam se putevi ukrstaju tj. Ribljih staza tj.  gde se trenutno nalazi, a i gde se ponekad zaustavi zbog obilja sitnih ribica i druge hrane. Pa ne hrane se samo sitnim ribicama...
E jeste, od ulova nista, a zabacujemo na nekom mestu gde smatramo .......e bas ovo je ono pravo , a ono međutim. Uvek je potrebno da se razmotri činjenica- šta sad?  Mabey –možda je bolje da se saceka da jato naidje nego da se svaki čas menja mesto uzvodno-nizvodno-uzvodno-nizvodno u daljem traženju?
Zasto?
Pa zato sto nam se sto puta desilo da se pomerimo na drugo mesto, a neko, tek dosao, raspakovao se i stao na to nase malopredjasnje mesto, i sta dogadja, par zabacaja i kontra pa jos jedna i ...E pa!......... Da, uhvati par komada, dobro, moze da se i nama desi ako smo se vratili taman kad treba, ali dok se mi vratimo, caoooo jato proslo. E sad, ono sto mi zovemo cugovi to ne znaci da je smuđ samo tada gladan, pre ce biti da je u to vreme, e na tom mestu, naislo jato koje se intenzivno hrani.
Znate ono smuđevi napadaju grizu ubijaju kedere i pustaju da padnu na dno a po povratku se vracaju i kupe to sto su izgrizli, ali oces, he oni ogromni oportunisti idu za njima-koriste lovce-i samo krkaju li krkaju.....koje da lovimo ove oportuniste, nizvodno od tog lovackog jata ili ove trkace lovce?????? He, sta sad vobler ili po dubini i nizvodno neki krupniji sed?..Da....dobro
Radijus kretanja! 
Naravno radijus kretanja im je nekada manji, a nekad onako bas - bas, nezavisno od migracije misli se na radijus kretanja radi ishrane. Pa ne trazi on Vasu univerzalnu gumu vec hranu, jer da nije tako ne bi je ni uzeo, a naravno da mi trazimo njega, pa nam se i interesi poklapaju. A ono "iznervirao ga varalicom"-pa nije napao da je pojede nego da je otera,, moze da bié, kada izvadim jednog i vise nista, ali kada nastave da napadaju i grizu vase varalice, pre bih skapirao da ipak pokusavaju nesto da prezalogaje!
Poenta je da zabacujuci /sa obale/a pogotovo iz camca, a jureci za smudjem, u toku dana promenim mnogo pozicija i blize i dalje uz obalu. A cesto kada pronadjemo jato koje se hrani duz neke brezine, posle prolaska jata pomeramo camac po istoj toj brezini  uzvodno-nizvodno ne bi li ga ponovo sacekali. Uostalom to ce Mario bolje....Kako god, uverio sam se ... to se mnogo puta pokazalo kao dobitna kombinacija. I to je to, obalom uzvodno za smudjevima koji su protutnjali tj. Ostati neko vreme da sacekamo sledece jato i tako nekoliko puta-ko rece uzvodna migracija___?

ps

Do sada sam imao "visoko" mišljenje o svojem pecaroškom znanju. Na tablici od 1-10, ocjenio bih se sa 2, poslije čitanja ovakvog posta, vidim da sam si poklonio dvojku. :notworthy: