Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

No

Citat: Kugla  u Siječanj 18, 2013, 15:41:48
Kako je forum i zamišljen da između sve zahebancije damo jedni drugima neke savjete oko prvenstveno blinkanja smuđa, ali i drugih riba, da vidimo, ima ovdje puno iskusnih ribolovaca, da li su spremni podjeliti sa ostalima svoja iskustva i odgovoriti na neka pitanja koja sigurno imaju svi koji su početnici ili sa malo staža u ovom načinu ribolova.
Pisati neke stvari sa već objavljenih tekstova? Ne to smo svi pročitali, treba nam svima malo pravih iskustava iz prakse.

nisam nešto posebno iskusan al sam na vodi jako puno i lovim poprilično dobro.učim.volim.
sava se digla do neba,vani kiša,zima.dosadno mi.čitam temu i evo pokušat ću sudjelovat loveći po koju misao kad ne mogu smuđa. :uf:

ribolov varalicom je završna faza u ribolovu---nema dalje--to je igra u kojoj aktivno sudjeluješ.
igra u kojoj loviš lovca.

vještinu ne možeš kupit vještinu moraš zaslužit.pokušaj bit original,nemoj bit ničija kopija i nikad se ne opterećuj količinom i veličinom ulova,a pogotovo se ne opterećuj ulovima ljudi oko tebe.budi dijete igraj se.
s obzirom na današnje komunikacijske mogućnosti prednost učenja i napredovanja je nevjerojatna u usporedbi s vremenom od prije 10-20god.
treba ih znat iskoristit.
prije no što progutaš sve moguće tekstove, slike, videa o štapovima,rolama,udicama,varalicama,strunama,vrstama riba,njihovom ponašanju i još bla,bla,bla a morat ćeš  ih progutat jer je to komad cjeline koji ti fali, uzmi nekakav komplet koji si možeš priuštit,par glava istog oblika različite gramaže,par istih guma različite veličine.
iskompletiraj to doma i na vodu.
stani kraj obale ili priđi čamcem u plićak tako da vidiš kad zabaciš(spustiš) svoju varalicu koja ide prema dnu.probaj ju povuć štapom,probaj ju povuć rolom,brže,sporije,probaj se igrat s tom varalicom.skakući,izazivaj.
mjenjaj težinu glave,mjenjaj veličinu gume.gledaj,pamti,  pokušaj shvatit šta radiš. pokušaj to isto vidit zatvorenih očiju.
pokušavaj.nađi svoju ribu.
nakon nekog vremena   kontakt s ribom postat će sve prepoznatljiviji,počet će se samo kazivat,pojavit će se novi oblici udica,glava,varalica.počet ćeš prepoznavat situacije u tuđim tekstovima i iskustvima.
na vodi učiš s razumjevanjem a uz kompjutor možeš uz dobru volju naučit sve o nečem o čem na kraju nemaš pojma.
nakon nekog vremena skužiš da ti za ribolov treba sve više vremena.
nakon nekog vremena shvatiš da imaš šta radit ostatak života.
a nakon nekog vremena se eto usudiš pokušat napisat nešto o tom putu u varaličarenje,nadajući se da ćeš nekom pomoć u nekom djelu kao što su tebi neki pomogli.hvala im. :notworthy:
red je dugove vraćat.
:occasion14:

veco

Rođen da pecam a tjeraju me da radim!

baka

Makar se naljutio, ali moram. Jbm te mrljava, daj upotrijebi na početku rečenice veliko slovo, umorim se čitajući ovo što si napisao bez velikih i malih slova.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

dus

no !  :hi: to je to  :ok:

No

Citat: baka  u Siječanj 15, 2016, 17:37:35
Makar se naljutio, ali moram. Jbm te mrljava, daj upotrijebi na početku rečenice veliko slovo, umorim se čitajući ovo što si napisao bez velikih i malih slova.

ma naravno da se ne ljutim,jednostavno nije mi bitno.  Al evo ako ti smeta pokušat ću obratit  pažnju na to.
:occasion14:

baka

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

No

Citat: baka  u Siječanj 15, 2016, 17:37:35

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii Sinoć sam se tako slatko nasmijao kad sam pročitao prvi dio posta, a jutros tek skužim  :stripii: :stripii: drugi dio.
Makar se naljutio,al moram.Jbm te mrljava, ma šta sam to napisao bez velikih i malih slova  :stripii: :stripii: :stripii:
:bye: :occasion14:

ibro dirka

Potaknuo mi ovaj ulov ovog muškog ljepotana od 11 kg razmišljanje i baš me zanima kakva su vaša iskustva i spoznaje...koja je razlika između mužjaka i ženke smuđa u ponašanju, jasna mi je ona organska razlika? Tko je borbeniji tko lakomiji, koga ima više, kada češće grizu ženke a kad mužijaci...jesu ženke veće od mužijaka ili su veliki mužijaci sam rijeđa pojava?

maverick

Iz mojih saznanja...ženke su vece u sezoni kad se love i u jednom jatu znaju biti poprilično veće od muzijaka koji ju okruzju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Ja znam da pred mrijest zna biti po 2-3 mužijaka oko jedne ženke...možda ih bude i više ali budu različitih veličina koliko se dalo primjetit...

maverick

A neka moja Dravska iskustva kad se znalo loviti po više smudjeva u jednom danu  :stripii: na neko jato od 12-13 jedinki zna biti cak i jedna krupnija zenka...ili jos jedna uz nju manja...a muzijaci variarju od mozda dvije kg pa do 6-7-8. Nedavno sam u pecanju izgubio kod čamca muzijaka duzine 120 plus cm...digao se gore i umirio pored čamca...kad sam ga trebao prihvatiti samo je otvorio usta i jig je izletio van....Tako da ribe i to velike ima...samo mislim da su jata danas i manja u odnosu na ona Dunavska...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Uvalio ti krmak foru a...jesi plakao? Ja bi.

maverick

Nije zivot u jednom danu...prevarice njega tata opet  :stripii:

ibro dirka

Hahahahahaha neka neka i meni će jednom doći jedan 80+

Dukulele

Hi ekipa,
procitah cuda ovdje pa si kontam kako bi mi jako dobro doslo da se nadjem s nekim iskusnijim smudjolovcem iz Osijeka (ili blize okolice)  da uz koje pivce i/ili rostilj malo objasni par stvari i eventualno malo pokaze neke tehnike i fore cisto da ne pijemo samo :)  A i volio bi da netko iskusniji evaluira i moj trenutni pribor te da udjeli kakav savjet sto kupiti, sto bataliti i tako to.

Eto, imat cu godisnji uskoro pa bi bilo lijepo ako bi se nekom dalo :)
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.