Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sg.Pepper

Svidio mi se jako graphitleader, kad sam prije par god uzeo u ruke neki wind model koji je bio isto za rusko trziste (donio ga kolega iz njemacke)! Nadam se da ce uletit jos par japanskih proizvodjaca sa nekim modelima pogodnim za nase pecanje pa mozda malo padne i cijena! Sjecam se prije par god na varalicaru vladalo neko ludilo za G-craft stapovima bili skupi ko vrag, ljudi hvalili pa kasnije zavrsilo na oglasima, nije to bas upotrebljivo kod nas (mislim na rijecni ribolov)!
Vidim da njemci hvale neki Tailwalk model, ima kod njih po radnjama, cijena je ok 250-300€! Nadam se da bude jos koji prozvodjac uletio, trenutno me odbija cijena od Graphita, mada nikad ne reci nikad!
dec d vej aj lajk it....

SMT

Da, slažem se da treba da imamo ponudu...

samo ima razlike, ne i nebitne u odnosu na ostale Japaneze koji su se pojavili kod nas... I koji su svi odlični, teško da oni imaju los štap u smislu kvaliteta...

Negde sam i spomenuo ranije, a i u ovom postu gore, da su Graphiteleaderi konstruisani za rečne grabljivice i ribolov na reci... Sudak -Ščuka, isto je to :stripii:... Doduše za ruske reke(možda njihov stil)  ali opet itekako imaju primenu i kod nas... I nas ima raznih, meni recimo super odgovara štap konstruisan za branzine... Jednostavno mi u ruci, dobar...Imao sam opet priliku u ruci držati neke druge  skupe stapove, ja ih ne bi džabe uzeo...

Sg.Pepper

Nisam dobro napisao u gornjem postu, tj zaboravio napisati da su Gl pravljeni za rijecni ribolov, a Gc i ostali japosi za neke druge vrste pecanja pa su zbog toga malo ili neupotrebljivi za ovaj nacin ribolova! Nisam mislio da ce Gl zavrsiti na oglasu (a ako kojim slucajem odlucis prodavati imas moj broj🤣)
dec d vej aj lajk it....

SMT

:stripii: :hi:...

Opušteno, razumeli smo se... I ovaj brend  kao i mnogi drugi su jedno putovanje kroz ribolov za neke od nas... Ko ih ne uzme, ostaju mu žetoni u džepu... Opet dobro...

(A hoću , pre ili posle... Nadam se ovo drugo... )

tutnja

Ima sad GL dosta modela sa oznakom ex.
Sklapaju se u Kini i nemaju torzite i điđa-miđe već "obični" fuji sic, pa su u startu dosta jeftiniji..

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Ta  serija( EX) bi nama bila cenovno prihvatljiva... Pogledao sam mnoge recenzije i snimke o njoj, sve 5, to je taj jeftiniji paket opreme...Nisam skapirao da li ima razlike u blanku...Meni lično ne smeta sto se pravi u Kini... Tamo se radi i Lesath, sportexi, itd itd... Ali uvek ostaje ono da kopka,  ako je graphiteleader daj da bude “ pravi”...Naravno, to je 200-300-400 žetona gore...

Da ne pišemo samo bajke o toj firmi, saznaćemo im mane u budućnosti (osim cene)... Mom drugaru je pukao protyipe u donjem delu ali sigurni smo i ja i on da nije greska u materijalu... “Načeo” ga ja nepažnjom u čamcu i pukao je kao i ovaj EX sa snimka... Mene to ni u jednom trenutku nije odvratilo od graphiteleader -a, deluju mi bas moćno... Ja sam bas neko ko “nateže” sve te stapove i u minusne položaje... Ako nekom treba da pukne, to sam ja... Meni ovaj super vivo sa tim pletenjem i krivom savijanja koju ima, deluje da može u čvor da se zaveže... Ali videćemo da li je to tako...

No

Probao sam i nisam uspio naći japanski blank, da li netko zna može li se negdje naći ovaj kineski (EX) blank

tutnja

Blankove ne vjerujem da ćeš naći igdje.. jedino da naručiš od Olympica seriju po svojim zamislima
Rade svoje serije, rade za Ruse, Evergreen koristi njihove blankove, vjerovatno još poneka ekskluziva..

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Kakvi su ti utisci za Aspro? Jesi malo bacao sa njim?

tutnja

Bio prošli vikend na jezeru, danas probao malo na rijeci.
Nisam imao ništa lakše od 10g olova pa ne znam za donju granicu. Ovo čuje savršeno, mulj, pijesak.. baca daleko i precizno. Probao i 18, 20, 30 što sam imao kod sebe.. Tu počinje pjesma, izbačaji kao iz katapulta, dok ga nisam malo upoznao bilo je tu i prebačaja u grane na drugoj strani
S 30g plus silikon se igra na stajaćoj vodi, na tekućoj nisam probao. Heavy metal (kašike) od 15g nadalje odrađuje odlično, 25+ baca isto za horizont..

Danas na rijeci probao 15 i 20, zlo od štapa.. S njim čak i ja mogu džigat Nije kolac, vrh se blago povije ali na svaki dodir dna se ispravlja trenutno uz jasni tup, na kamenu baš zvoni.
Prolaz kroz travu, školjke ili granje radi kao da je uključen u struju.
Na ribi još ne znam kakav je, izvukao par grančuga bez ikakve muke, iskidao nešto olova, natezao ga i mučio, ali nije to ni blizu maksimuma.. imam dojam da je to prava životinja upakirana u kratku i pero laku motkicu, samo joj treba dostojan protivnik na drugoj strani..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

Ervin

@SMT
Koji opseg težine glava ti je komotan sa tvojim Graphiteleader-ima sad kako si ih malo provozao?
Ošacuj, onako subjektivno...

SMT

Dosta “ uzak” će to pogled biti... Jedan teren(Dunav), jedna riba, jedna tehnika... Oba su kupljena za dzig smudja... Neće pecati ništa drugo... Soma, bucova ili stuku( mada bih ovo poslednje voleo)... neće pecati na vobler, leptir, kašiku... Birani samo za tu tehniku, jig...

Malo sam se i ja “pogosopdio” ne prelazim sa težinom glave 35-40g ili retko... Jednostavno, neću više tako da pecam smudja... Sidrim se drugačije na takvim mestima...

Sa Super Vivom sam nešto i otpecao, upecao i neku ribu...”Iščupao” jednog od 8kg iz matice, dobro je to bilo... tu spomenutu 35-40g glavu normalno vodi... Probao sam i 50g, radi probe... Odradice ako treba i kad treba, ne vidim ja tu problem... 10 grama baca kao i neki slabiji štapić, a radi se o štapu 22-80... Ja ispod te gramaze, retko i bacam...

Taj štap odlikuje vrhunsko citanje , brzina-oštrina, kontra je u roku od odmah, a suptilan ... Preozbiljna praćka u svakom smislu... Treba mu masinica 300g recimo ili LT 5000... Ja imam stellu FJ na njemu i to mi je ok, neću otezavati... Mislim da tu i som kad se zajuri, “leteće” napolje... Ali to je jedan smudjevski štap za jači tok na mom terenu...

Vivo protyipe sam koristio svega 4-5 ribolova... Za mene prijatnije iznenadjenje, od super Viva.  Manje sam očekivao tj slabiji štap... probao sam sa njim i 30g glavu sa gumom,  jako lepo...Imam morethana 14-41 i Vivo Prototype u vrlo sličnoj gramazi (10-42), osetno jači štap... Verujem da i ispod 10g, radi kako treba... Ja nešto taj ribolov ni ne volim...

U paru čine dobar tandem za jesenje-zimski dzig smudja... Ozbiljna oštrina i “analitika” dna, udarac na te stapove je nešto što čini ribolov smudja lepotom...
Realno, ako pecas smudja sa glavama do 30g, Vivo Prototype može biti i jedini štap.. Ja pecam uvek sa 2 stapa, volim tako...

U nekom kvalitetu “na oko” taj super vivo sa tim pletenjem celog blanka, izgleda moćno... Nekako, klasa za sebe...

Ervin

E hvala, to sam hteo da čujem. Kod mene na Tisi jaaaako retko treba više od 30g za pecanje smuđa. A dobro dođe da ti jedan štap pokrije i pozicije za cug, kad se baca 10, ili 12g, a posle siđeš dole sa 25, ili 30g.

No videćemo, samo da isprobam i uživo nekog, pa da se spremam za investiciju...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

SMT

Ja sam gledao i neke koji mi se nisu dopali, sto ne znaci da su loši...

Probaj ako imaš prilku ovaj vivo protyipe i vivo Nvovo protype... Ne znam sad na pamet, ali ti na 230-240-244cm su jako ljuti... Mislim da je to to...

Moj drugar ima isti štap kao ja Vivo protype 15-56g na 255, obojica smo konstatovali da je slabiji od ovog kraćeg na 10-42 na 240...

SMT

Vise onako iz dosade kombinujem... Da vidim šta sa čim može...

Super Vivo i HC 3500... Po meni, nepotrebna veličina za smudja ali najbolje možda pristaje ovom štapu... Ja imam 100+g lakšu mašinicu na njemu... ali razlika se ni ne oseti puno, sedne mu HC dobro... Ko zna, možda ga i ostavim na ovom stapu...

I na prototpye je lakša masinica od ovog Certatea ali ide to lepo 270g... Varijacija na temu, može biti dosta...