Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Brzi od Bolena.

SMT

Citat: kawasaki  u Veljača 15, 2021, 21:20:46
...ima li kraja?...   :toothy9:

Ako je pitanje za mene, nema... i ne želim da bude :hi: Teško se to može kroz post opisati ali ima svoje zašto-zato...

Ako razmišljaš da je štap samo alat, kupis jedan i imaš dok ne slomis... Lovis isto...

tutnja

Citat: SMT  u Veljača 15, 2021, 20:44:27
Imam masinicu viska i lak sam na kupovini motki... Ako ti ne bude odgovarao štap, javi pa da vidimo šta možemo napraviti...

Ja sad imam mašinicu manjka ako imaš nešto da mu odgovara, javi pa da vidimo..
Šalim se, sutra naručujem novu, čekao sam do kraja, da vidim hoće li ipak biti carine,  pa da ne pofali žetona..
Čini mi se da će odgovarati, ali treba tu vremena na vodi, prerano je išta reći.

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Imam Certate LT i sacekace tako jednog graphiteleader -a 130-140g, ja mislim... Super Vivo još jedan navijam da bude ali sto da ne i neki drugi...

tutnja

Hm, pun pogodak
Gledao caldiu, sviđa mi se, kao i lexa (malo teža za takav štapić), ballistic jako dobar ali ne idu crveni detalji uz plave..
Na kraju pala odluka, pošto već radim izlet u višu klasu idemo to do kraja.. certate lt 4000c, složiće se i bojom i kvalitetom, a mislim i snagom.

SMT

Kao da znaš da je imam... Ići će na taj štap odlično...

Rap

Vivo lovi male smudjarke,na vecem bi garant puko :stripii:

SMT

Stiže drugi, neočekivano, iznenada i pre roka... Tako valjda mora :hi:... I to onaj koji nisam planirao...Nije Super Vivo, samo je protyipe Vivo... Da mi treba, ne treba mi... Da mi se preklapa sa svim koje imam, preklapa se... Da ima nešto u tom štapu, ima... Još ne znam šta ali saznacu... Juče sam otpecao sa njim, oduševio me na prvu... Bas lepo “motkast” štap za tu gramazu, iznenadjujuce... “ljut” je...

To je to sto se mene tiče i graphiteleader-a, zatvaramo radnju... Nažalost oba dodjose pred kraj sezone, a namenjeni su jesenjem dzigu smudja... Tako da za neku ozbiljniju priču, otom potom...

Rekao bih, odličan odličan štap, razvukao mi osmeh na lice... Dužina moja, ručka do lakta, sve kako volim...Ali ajde, neka bude to sve sa rezervom... U odnosu na Super Viva, pletenje ide do pola(šta god to bilo i kome je važno), blank konusan specifično za Graphiteleader... Taj donji deo stapa izgleda kao da brod može izvuci, subjektivan osecaj...

Mogu i dati neke “kritike” za oba graphiteleader -a, na prvu... Za moj ukus rukohvati su za nijansu deblji, nego sto bi trebali biti... Sve je to stvar navike verovatno ali ja bi to drugačije napravio...
Ergonomija tog gornjeg rukohvata bi trebala ići u konus... Ali verovatno to neko ovako voli...

Šta kome pase ili ne, to svako zna... Ono sto se odmah vidi kod ovih stapova, jeste da su to vrhunski proizvodi kako su napravljeni... To se mora primetiti, kvalitet vidljiv golim okom...

tutnja

Čestitam, neka je sa srećom
Javi na vrijeme ako ti ne odgovara da ne bude kao sa certate
Možda iskombinramo nešto.. "žulja" i mene još jedan lakši. Zasad gledam opet aspro 6-24 (izgleda mi rođen za twich manjih voblera) ili 7-28, ali nikad se ne zna..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

SMT

Hvala...

Sad ću malo “ na pamet” da pričam... Drugar ima ovaj Vivo protyipe 15-56 već 2 godine, na 255cm... Sinoc smo ih testirali na suvo... Ovaj Vivo na 10-42 deluje jače i motkastije, meni se lično više dopada... Bio bi on slabiji od tog Aspra ali ne znam koliko ti to treba ako nisi na Dunavu... Ja sam juče bacao 30g sa njim i odradi to onako, dosta dobro...Dosta je to jako...

Sto se tiče certatea, to je iznenada otišlo na oglase... Nekako je najpostenije da okacim, pa ko prvi devojci... Stvari su sa “poreklom” lično moje i kupljene nove i informacijom o njima, realnom...

tutnja

Znam, zato bih uzeo bez pitanja iako mi ne treba duboka špula

Da ostanemo u temi.. Za ovako lagani komplet i dužinu balans i nije nešto bitan ali odličan. Sjela mu ko budali šamar, i dizajnom i težinom, još da vidimo koliko snage ima.. Čini mi se da ćemo se duže družiti

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

SMT

Da imam vremena, volje i inspiracije za neke druge ribe osim ovih koje pokušavam loviti, ja bi sebi ovako nešto kupio...Deluje šibasto za neki lep ribolov... jbg, odem 1-2x godišnje na neku manju vodu, pa se ne znam ni ponašati... A ima svoje čari i voda i ribolov sa ovakvim priborom...

tutnja

To mi ipak malo prelagano, imao sam majorcraft bassparu 702, 3.5-10.5g i to mi je bilo idealno za sve, od pastrve, klena, bandara do štuke 4-5 kg, odrađuje sve.. jedino što je bass blank, žilava i prejaka životinja.. bio je malo gluh ispod 4g, jedina mana..
Sad da idem na tako nešto laganaze, a jako, opet aspro 1-11 ali nemam volje za što kažeš par puta godišnje..

SMT

Bas sabiram utiske, nakon kratkog vremena i poneke ribe... Sa jednim sam radio duže, sa jednim kraće... Ozbiljne su to motke, lepo se nadopunjuju... Ovaj mali prototipe će biti ljuta zmija za dzig...Bas mi je seo, šta sve odradi, odličan :hi:... Žao mi je samo sto nisam jesenas došao u posed stapova, da malo duže otpecam...

Trudim se to ne bacati ali super vivo baci i 40g i 50g sa gumom kad zatreba... Od 25g pa na gore, kreće... može i laganije glave bacati, svakako... deluje svestran... Šta znam, videćemo dalje... Probacemo ga i protiv nekog somčeta, čisto znatiželje radi...

Prototype baci 25-27g lepo,u ne slabom protoku vode i dobro to nosi ne povijenog vrha ili minimalno... Dobro je, odlično...

SMT

Mi danas pričamo o Graphiteleader-u, za godinu,  dve će biti nešto drugo , trece... To je valjda i normalno... Ja sam siguran da ovo naše tržište neće godišnje “ progutati” prevelik broj štapova i da će to brzo u zaborav otici... Neće to zaživeti kod nas, a zna se i zašto... Nije to realno...

Evo nešto da znamo informativno...

Sa Midinog sajta... Nisu moje reči, da ne bude zabune...

Mida je Ruska kompanija koja je zastupnik exluzivnih brendova... Graphiteleader , Talon, Major Craft i mnogi drugi... Imaju direktnu saradnju sa proizvodjacima i uzimaju samo najbolje i najkvalitetnije proizvode za sebe od njih... Neće ništa prosečno i od boljeg traže bolje, imaju klijentelu za to...Imaju ogroman tim ribolovaca- profesionalaca koji rade za njih (Mida) i koji kreiraju stapove tj traže od fabrike šta žele... Usmereni su na sofisticirane ribolovce i okrenuti ruskom tržištu...

Graphiteleader je relativno mlad brend sa iskustvom u morskom ribolovu u vlasništvu kompanije Olimpik... U Rusiji su stekli ogromnu popularnost sa najvisim performansama i kvalitetom... Mida radeći direktno sa Graphiteleaderom konstantno prati  pojavu noviteta i uvek je prva koja kupcima nudi proizvode...

Kažu dalje iz Mide o Graphiteleader-ima, da su to lagani, brzi i osetljivi stapovi... Elegantni i savremeni, sto je najvažnije najvisljeg kvaliteta izrade... O kvalitetu nema polemike...
Morsko iskustvo izrade stapova su pretocili u slatkovodni ribolov (Japanci) po uputima iz Mide... Kažu da uspeh u ribolovu izuzetno zavisi od osetljivosti u ruci, a da oni takav proizvod imaju...
Osnovni koncept brenda Graphiteleader je Power-Distance-Accuracy (opseg snage i preciznost) u liniji okretanja je implementiran na najvišem nivou...Kao i primena posebnog sistema koji povećava ukupnu osetljivost, oni na štapu označe OSS...

Za svaki model( a ima ih dosta) se izracunava količina i modularnost materijala pomoću razlicitih računarskih programa... Kažu da su programi jako uspešni... Generalno su Rusi prezadovoljni sa japanskim partnerom jer znaju šta znaci fraza VREME- NOVAC... Japanci(Olimpik) su skupi zbog hardvera i tehnologije i kompjuterskog dizajna, Rusi su svesni toga i ne beže od te činjenice... Japanci se ne oslanjaju samo na kompjuter nego i na ljudski resurs-test ribolovca, kojeg ovaj prvi ne moze da zameni... Ljudski potencijal fabrike je veliki i kažu da svaki komad pribora prolazi kroz njihove ruke...

P.S. Prevod je moj, pa moguće da ima gresaka...

Marketing ili ne, kako god...  Lezi ili ne lezi u ruci je prostija priča za nas praktičare ali s obzirom na cenu, moraju ponuditi mnoga dodatna objašnjenja... Iako Rusi imaju lovu, nije to ni tamo jeftino...