Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tutnja

Jezera, kanali, rijeka sa ne baš brzim tokom.. bandar, bucko, sitnarija..
Ako bude vremena i volje možda i krupnija pastrva, pa i lakši morski ribolov ako me 'pukne' da odem

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Prototype 10-42g...

40 g glava... Nije bas da je spora voda...

Stvar je ukusa, ko kako voli... Ja možda ne bih radio sa njim sa 40g ali kad je jedan štap u pitanju, kad je potreba ili nužda, prolazi to sasvim pristojno..  Sad ne znam koliko se to vidi na snimku...

tutnja

Konačno ovjeren i 50-gramac
Vjerovatno najmanja koja pliva jezerom ali čovjeka veseli..

P.S. Kad neće baš ništa, stari dobri effzett spašava dan

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

tutnja

Režija sam svoj majstor, snimano mobitelom pa je tako kako je.. plus nešto mi jubito ne da podići snimku u full hd
Uglavnom se vidi da mu je pristojna štukica dječja igra, treba ipak nešto 10+ da ga propisno savije u kiflu. Izgleda tako fino i nježno, osjeti svaku travku, a u biti je nemilosrdna životinja, opako lako i jako..

https://youtube.com/shorts/LDXYHrDr6VI?feature=share

Kad djelis video s youtuba idi na opciju PODIJELI pa taj link koji ti se otvori u drugom prozorcicu njega kopiraj i zalijepi na forum, onda ces dobiti tu video a ne link :occasion14:

tutnja

Isto mi ga dođe, to je preko tapatalka, oni rade kako im se sprdne.. I ovo što si stavio ja isto vidim samo link..

SMT

Neko pametan se bavio projektom tog stapa, da bude takav kakvim si ga opisao u poslednjim recima... To je evidentno... Treba samo neko vreme otpecati sa njim i upecati po neku ribu... Kad sam ih kupio, rekao sam “ ok, dobar je ali ne vidim šta tu toliko košta”... Sad vidim posle nekoliko meseci, dosta toga, mnogo širu sliku imam...

Kad dođje pristojna riba on prati te begove sa postepenim savijanjem do jedne tačke...  U toj tački polako staje i zaustavlja ribu...  Dobijaš onaj osecaj koji si opisao da “ na silu” možeš čupati ribu iz matice... Onda skapiras čemu taj donji deo koji je malo deblji služi... Ja inače nisam ljubitelj, takvog koncepta stapa ( konusa) ali to daje tu veliku sigurnost...

Imao sam priliku “čupati” usidren pristojnog soma iz matice sa Prototype 10-42... Nisam uspeo zbog sebe, ne zbog stapa... To je ozbiljna količina snage i dosta velika kontrola ribe, sto kad je veliki som nije lako uspostaviti... Ozbiljno “silovanje” stapa i ribe sa moje strane....

Osetljivost i osecaj tog vrha u dzigu smudja je neverovatna prednost, to se vidi kroz par ribolova... Raspon glava koje se mogu bacati je impozantan...  A na Dunavu ta količina snage koju poseduje GL zbog tih gabaritnijih riba je više nego poželjna...

Jedva čekam neki revanš, mada sam ih ja prvenstveno dzigu smudja nemenio...

tutnja

Znam, imao sam prošli vikend metrašicu, 10-ak kg. Nevjerovatna lakoća privođenja i kontrole, definitivno prejak za jezera i ribe koje plivaju tamo.. da ne pričam o sigurnosti koju ti daje da se igraš s njima kako hoćeš, pustiš joj malo gasa pa ju uštopaš i okreneš u mjestu, dižeš ju na površinu bez da trepneš..
Treba mi ipak nešto lakše za bar mrvicu neizvjesnosti i žešću borbu
Danas ide mali u pogon provocirati bandare, a ako i dođe nešto jače mislim da imam neke šanse

SMT

Pozdravljam svako “ olaksavanje” pribora... Gušt je veći, svakako...

Ja na jezerima ne pecam pa ne mogu o tome...

Za reku, protok, čamac, za tvrdo dno, taj vrh ta gramaza koju ti imaš je nešto sto sigurno nije jako... Ima mesta gde će i slab biti...

Na Dunavu teško ti možeš bez takvog stapa tj te TB proći na svakoj poziciji...  Imao sam dosta izleta u prošlosti sa štapovima manje TB a sve u cilju, većeg nekog uživanja... Ali Dunav je to, teško to prolazi, mora se dosta faktora namestiti...

Ovako u ukupnoj težini stapa od 140-160g dobiješ da možeš baciti glavu 50g, ja mislim da je to to...

To ti je kao i sa masinicom, idemo malo gore, malo dole... Okreni obrni uvek to zavrsi ili u vecini slučajeva na vel 4000... Ima argumenata i za gore i za dole...

tutnja

Na Dunavu ne pecam, čamac ništa.. Za ovdašnje rijeke i rječice više nego dosta, biće dobar jednog dana i za Dravu.. nadam se..
"Pojačanje" tj. oslabljenje stiže uskoro.. za 14 dana idem na dio godišnjeg pa će biti i brzo istestiran do maksimuma

SMT

Danas takav dan, malo pecanje po stanu… Trebaju neki momci pogledati, pa sam ih poneo...

Super Vivo vs Vivo Prototype… 255 cm vs 240 cm ukupne duzine… 169 g naspram 134g ukupne tezine stapa… TB 22-80g vs TB 10-42g… Prototype ima OSS sistem i deluje “nabarenije”, Super Vivo-bez

9 protiv 9 karika od kojih su na jednom prve dve dvostope… Trnovi su gotovo identicni i razmak izmedju gornjeg i donjeg dela, tu negde…

Evo kako to poredjenje na slikama i vizuelno izgleda… radna duzina u par cm, mala razlika…

tutnja

Krasne motkice, nema se tu šta reći

SMT

Recimo...

Pre bih rekao , upotrebljive... Hteo bih tu ugurati još jednoga, ne vidim gde... Pokriveno je to prilično...Nebitno sad za GL, mislim da se sa ovakvim rasponom kod ova dva stapa( ili neka druga dva sličnih TB), mnogo toga zavrsi... bar kada je Dunav u pitanju...

No

Vas dvojica ste se dograbili tih ljepotana, pa nama ostalima vadite mast  :stripii: :stripii:
Naravno da se šalim

Rado bi držao neki od tih blankova u rukama, recimo 240 cm, 10-42 gr

Tko zna, možda će i kod nas biti dostupan pa mi se želja ostvari

tutnja

Realno i ovaj super vivo pokriva većinu situacija ako bi išao samo na jedan štap.. "čuje" i manje od deklariranog, a nosi ako baš mora i malo preko gornje. Znam da to nije to, ali može.. odradiće, siguran sam.

I meni ovaj aspro 15-50 pokriva gotovo sve situacije, varalice koje uobičajeno koristim apsolutno sve, čak me ugodno iznenadio kako dobro odrađuje voblere i metal.. ide to i debelo ispod donje iako nije ni blizu nekog rasnog vobleraša.
Ipak je projektiran prvenstveno za džig i tu je tata i mama, iako je po meni nešto najbliže univerzalcu od svega što sam dosad probao.. može puno toga, pa i više

Mali 3-16 je apsolutna bombonica za sve "fine radove", sonar svoje vrste, vjerovatno bi osjetio i da riba podrigne iii prdne u blizini a opet, bar na stajaćicama baca i vodi recimo efzetta od 16g punom snagom bez brige i bilo kakvog napora.. jedino treba jača kontra kod pristojnije ribe da pošteno ubode. Inače na manjoj je dosta samo trzaj iz zgloba i prokucava kao i "stariji brat" koji počesto lovi i sam

Vidićemo kako će se treći uklopiti u sve kad stigne, preklapa se u nekim segmentima sa ova dva, a opet ima nešto svoje i namjenjen je nekim specifičnim situacijama i pozicijama za sad.. test na vodi će reći sve..

tutnja

Treći stigao, sutra na vodu pa da vidimo ispunjava li očekivanja..